Πήρε Κουρνέτα ο ΠΑΟΚ
Σε μια ακόμα σημαντική προσθήκη προχώρησε ο ΠΑΟΚ, που μέρα με την ημέρα όχι απλά ολοκληρώνει το ρόστερ του, αλλά το κάνει και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πείσουν τον Βασίλη Κουρνέτα να συνεχίσει την ομάδα τους και σήμερα Τρίτη τον ανακοίνωσαν τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συμφωνία με τον διεθνή πασαδόρο Βασίλη Κουρνέτα (1976, 1.90μ) για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Ο Βασίλης Κουρνέτας είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες βολεϊμπολίστες αφού έως τώρα στην καριέρα του έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα (2014, 2009, 2003, 2001, 2000, 1999, 1998) 6 κύπελλα (2014, 2009, 2001, 1999, 1998, 1997) , 1 Λιγκ Καπ (2012) , 1 Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο Ευρώπης (Top Teams Cup 2004), ενώ μετράει πάνω από 280 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας».
«Κίνητρο η παρουσία στους τελικούς»
Από την πλευρά του ο έμπειρος πασαδόρος ανέφερε:
Για την μεταγραφή του στον Δικέφαλο: «Αισθάνομαι χαρούμενος που τη νέα χρονιά θα βρίσκομαι στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για ένα πολύ οργανωμένο σωματείο με διάθεση να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια».
Για τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και όχι σε κάποια άλλη ομάδα: «Μου έγινε μία πολύ σοβαρή πρόταση από τον πρόεδρο του ΤΑΠ ΠΑΟΚ κ.Γιώργο Ανδρέου. Σε συνδυασμό και με το ενδιαφέρον που έδειξε προς το πρόσωπο μου ο νέος τεχνικός της ομάδας Γιάννης Καλμαζίδης, ένας από τους πιο καταξιωμένους προπονητές στην Ελλάδα, ήταν οι πιο σοβαροί λόγοι για τους οποίους επέλεξα να συνεχίσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ».
Για την αγωνιστική του ετοιμότητα και τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Σαφώς και είμαι έτοιμος αγωνιστικά. Αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για μένα ο ΠΑΟΚ να φτάσει τη νέα χρονιά ακόμα πιο ψηλά. Για μένα η παρουσία της ομάδας στους τελικούς είναι ένα κίνητρο που με δελέασε από την πρώτη στιγμή και θέλω να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ στην επίτευξη των στόχων που έχει βάλει ο ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και μέσα από την άνοδο του θα βγει κερδισμένο και το ελληνικό βόλεϊ».
Για την μετακίνηση του στη Θεσσαλονίκη: «Εδώ και αρκετά χρόνια αρκετοί συμπαίκτες μου μου έλεγαν πως πρέπει να ζήσω ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Φέτος θα ικανοποιήσω την επιθυμία τους. Ολοκληρώνω κατά κάποιο τρόπο την καριέρα μου σε μία πόλη που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό βόλεϊ. Είναι κάτι καινούριο για μένα και το περιμένω με χαρά και ανυπομονησία».
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΡΝΕΤΑ
2013- 2014 Ολυμπιακός (1 Πρωτάθλημα, 1 Κύπελλο)
2011-2013 Φοίνικας Σύρου (Λιγκ Καπ)
2010-2011 ΕΑ Πατρών
2009-2010 Λοκομοτίβ Μπελογκόριε
1996-2009 Ολυμπιακός ( 6 πρωταθλήματα , 5 κύπελλα , 1 Σούπερ Καπ, 1 Τop Teams Cup)
1989-1996 Φιλία Ηλιουπόλεως
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
