Μόντσα: Η ιταλική ομαδάρα που θα παλέψει να αποκλείσει ο Παναθηναϊκός

Φώτης Καρακούσης
Μόντσα

bet365

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους «16» του Challenge Cup και εκεί θα αντιμετωπίσει μια ανερχόμενη δύναμη του ιταλικού πρωταθλήματος την Μόντσα. Το Gazzetta σας παρουσιάζει την παρέα του εντυπωσιακού Τακαχάσι.

Πραγματοποιώντας ουσιαστικά δύο υγιεινούς περιπάτους, έναν στο Αζερμπαϊτζάν όταν και επικράτησαν της Σουσά με 3-0 και έναν στην Αθήνα και το Μετς όπου κέρδισαν με 3-1, οι «πράσινοι» προκρίθηκαν με χαρακτηριστική άνεση στους «16» του Challenge Cup. Εκεί το έργο του Παναθηναϊκού μόνο εύκολο δεν αναμένεται να είναι.

Για την ακρίβεια η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου θα αντιμετωπίσει την εξαιρετική Μόντσα. Την ιταλική ομάδα που τα τελευταία χρόνια θεωρείται ανερχόμενη δύναμη στην χώρα της, κοιτάζοντας συνεχώς όλο και πιο ψηλά. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Μετς στις 12-13-14/12 (δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα) και η ρεβάνς στην Ιταλία μια βδομάδα μετά. Ο επόμενος αντίπαλος του «τριφυλλιού» πέρασε με δύο νίκες το εμπόδιο της Σπόρτινγκ. Αρχικά επικράτησε στη Πορτογαλία με 3-2 και στην συνέχεια στην έδρα της με 3-0.

Μάαρ

Το εξαιρετικό ξεκίνημα στην Legavolley και οι σπουδαίοι παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της

Η Μόντσα είναι μια ομάδα που διψάει για τίτλους, καθώς έχοντας μπροστά της μεγαθήρια όπως η Περούτζια, η Τρεντίνο, η Μόντενα και η Λούμπε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει κάτι στην πατρίδα της. Έτσι είναι λογικό να ρίχνει το βάρος στην Ευρώπη και μάλιστα έχει ήδη κατακτήσει ένα CEV Cup και συγκεκριμένα την περίοδο 2021-22 κερδίζοντας στον τελικό την Τουρ και μάλιστα δύο φορές με 3-0.

Φέτος η ομάδα του Μάσιμο Ετσέλι εκτός από το Challenge Cup, θέλει να κάνει την υπέρβαση και στην Ιταλία και αν κρίνουμε από το ξεκίνημά της, σίγουρα μπορεί να τα καταφέρει. Μετά από 7 αγωνιστικές η Μόντσα είναι στην 3η θέση πίσω από Περούτζια και Τρεντίνο με 5 νίκες και 2 ήττες, αφήνοντας πίσω τις Λούμπε και Μόντενα, τις οποίες έχει κερδίσει και μάλιστα εκτός έδρας.

Πριν πάμε να δούμε το φετινό ρόστερ της Μόντσα, αξίζει να αναφερθεί πως τη φανέλα της έχουν φορέσει σπουδαίοι παίκτες όπως ο Κούρεκ, ο Νίκολα Γκρμπιτς, ο Βισότο, ο Μιλίνκοβιτς και ο Γκρόζερ. Παίκτες που έχουν κάνει τεράστια καριέρα και θεωρούνται από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος.

Τακαχάσι

Στο αστερισμό του Τακαχάσι

Και πάμε τώρα να δούμε το φετινό ρόστερ, ένα ρόστερ που θυμίζουμε πως την έχει οδηγήσει στην 3η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος. Αρχικά δεσπόζει η παρουσία του Ιάπωνα, Ραν Τακαχάσι. Ο μόλις 1.88 ακραίος θεωρείται από τους πιο θεαματικούς στον κόσμο και όντας μόλις 22 ετών δείχνει να έχει όλο το μέλλον δικό του. Ο Τακαχάσι που θα απουσιάσει για 10 ημέρες λόγω τραυματισμού, αλλά εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα προλάβει το πρώτο ματς στο Μετς, είναι εξαιρετικός σε σερβίς και επίθεση, ειδικά από πάιπ και σίγουρα θα είναι μεγάλος πονοκέφαλος για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου.

Ηγέτης ωστόσο της Μόντσα δεν είναι ο θεαματικός Τακαχάσι, αλλά ο σπουδαίος Βραζιλιάνος πασαδόρος, Φερνάντο Κρέλινγκ, ο οποίος αν δεν είχε μπροστά του τον τεράστιο Μπρούνο Ρεζέντε θα ήταν βασικός στη θέση αυτή στη «σελεσάο». Ένας παίκτης που έχει κατακτήσει τα πάντα στην χώρα του με την Σάντα Κρουζέιρο που έπαιζε από το 2015 έως και το 2022 και πλέον αποφάσισε να δοκιμάσει και στην Ευρώπη.

Στα άκρα οι Ιταλοί έχουν μεγάλη δύναμη, καθώς εκτός από τον Γιαπωνέζο έχουν τον πολύ καλό Καναδό, Στέφεν Μάαρ που έχει σημαντική καριέρα στα γήπεδα της Ιταλίας, παίζοντας επίσης και στην Ρωσία για την Ντιναμό Μόσχας. Εξαιρετικός ακραίος είναι και ο επίσης Καναδός, Έρικ Λοέπκι που μετά την πατρίδα του και τους Σπάρτανς αγωνίζεται συνεχώς στην Ιταλία και τις Ραβένα, Πάντοβα και Ταράντο.

Και στην θέση του διαγώνιου η Μόντσα έχει δώσει το βάρος στον Καναδά, με τον Άρθουρ Σβαρτς να είναι ο βασικός, αν και αλλάζει θέση και με τον Λοέπκι. Οι Ιταλοί είχαν και τον Γάλλο, Ιμπραχίμ Λαβανί, αλλά λόγω τραυματισμού του, του έλυσαν το συμβόλαιο με την συγκεκριμένη λύση μόνο αναίμακτη να μην είναι. Τυπικά δεύτερος διαγώνιος είναι ο μόλις 17 ετών, Ντιέγκο Φράτσιο που είναι τρομερά απίθανο να δούμε στα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Τρομερά δυνατή είναι η Μόντσα και στο κέντρο, εκεί που δεσπόζει η παρουσία του Τζιανλούκα Γκαλάτσι που είναι διεθνής με την Εθνική Ιταλίας. Δίπλα του είναι ο Ντι Μαρτίνο, ενώ την τετράδα συμπληρώνουν οι Μπερέτα και Κομπαρόνι. Τέλος τα δύο λίμπερο είναι οι Γκατζίνι και Μορατζίνι.

Το μεγάλο φαβορί μαζί με την Βαρσάβα

Από την αρχή του φετινού Challenge Cup η Μόντσα ξεκίνησε ως το μεγάλο φαβορί για να φτάσει ως το τέλος και να παλέψει τον τίτλο με την επίσης σπουδαία Βαρσάβα. Οι Ιταλοί και Πολωνοί δείχνουν ένα επίπεδο πιο πάνω από όλους, με τον Παναθηναϊκό από την πλευρά του να είναι έτοιμος να παλέψει για την μεγάλη έκπληξη και να πάρει αυτός το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το ρόστερ της Μόντσα

Πασαδόροι: Βίσιτς (Κροατία), Κρέλινγκ (Βραζιλία)

Ακραίοι: Λοέπκι (Καναδάς), Τακαχάσι (Ιαπωνία), Μάαρ (Καναδάς)

Κεντρικοί: Κομπαρόνι, Γκαλάτσι, Μπερέτα, Ντι Μαρτίνο

Διαγώνιοι: Σβαρτς (Καναδάς), Φράτσιο

Λίμπερο: Γατζίνι, Μορατζίνι.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image, CEV.eu
 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα