Η Λέφσκι Σόφιας ζητάει τον αποκλεισμό της Μόντσα για παράνομη χρησιμοποίηση παίκτη

Φώτης Καρακούσης
Μόντσα

bet365

Τον αποκλεισμό της Μόντσα από την συνέχεια του Challenge Cup ζητάει με καταγγελία της στην CEV η Λέφσκι Σόφιας τονίζοντας πως οι Ιταλοί που απέκλεισαν και τον Παναθηναϊκό δεν έπρεπε να είχαν χρησιμοποιήσει τον Νικ Μουγιάνοβιτς.

Σε μπελάδες έχει μπει η Μόντσα λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσει την Γαλατασαράι στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup. Οι Ιταλοί που στην φάση των «16» απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διοργάνωσης αν η CEV δεχθεί την καταγγελία της Λέφσκι Σόφιας (ομάδας που απέκλεισαν στα προημιτελικά). Συγκεκριμένα οι Βούλγαροι όπως αναφέρουν ΜΜΕ της Ιταλίας και της Βουλγαρίας, ζήτησαν τον αποκλεισμό της Μόντσα, καθώς όμως αναφέρουν η ομάδα του Μάσιμο Ετσέλι χρησιμοποίησε παρανόμως τον Νικ Μουγιάνοβιτς.

Ο 18χρονος Σλοβένος διαγώνιος είχε αγωνιστεί με την Κάμνικ κόντρα στην Βίκινγκ για την φάση των «32» και από την στιγμή που απαγορεύεται ένας παίκτης να παίξει την ίδια χρονιά στην ίδια ευρωπαϊκή διοργάνωση με δύο διαφορετικές ομάδες, η Λέφσκι ζητάει τον αποκλεισμό της Μόντσα.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρχει δικαίωση των Βούλγαρων, μιας και μπορεί να έχει υπάρξει συμφωνία της Μόντσα με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Αξίζει να τονιστεί πως ο Μουγιάνοβιτς είχε κάνει το ντεμπούτο του με την Μόντσα κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Ιταλία, όπου είχε αγωνιστεί στο 3ο σετ και είχε 2 πόντους. Οι «πράσινοι» δεν έκαναν κάποια καταγγελία και μένει να δούμε αν τελικά δικαιωθεί η Λέφσκι ή όχι. Αν οι Βούλγαροι δικαιωθούν, κάτι εξαιρετικά δύσκολο, θα πάρουν τη θέση της Μόντσα και θα παίξουν αυτοί απέναντι στην Γαλατά. Τέλος αξίζει να αναφερθεί πως και να δικαιωθεί η Λέφσκι δεν σημαίνει πως μπορεί να κερδίσει κάτι ο Παναθηναϊκός από την στιγμή που δεν είχε κάνει καταγγελία όταν έπαιξε με την Μόντσα.

@Photo credits: CEV.eu
 

CHALLENGE CUP Τελευταία Νέα