Τσεχία – Σλοβενία 0-3: Στα ημιτελικά οι φοβεροί Σλοβένοι (vid)

Φώτης Καρακούσης
Τσεχία – Σλοβενία 0-3: Στα ημιτελικά οι φοβεροί Σλοβένοι (vid)

bet365

Η εντυπωσιακή πορεία των Σλοβένων στα τελευταία Eurovolley συνεχίζεται, με την παρέα των Ούρναουτ και Παγένκ να επικρατεί της Τσεχίας με 3-0 και να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Πολωνία.

Συνεπής με το ραντεβού με την τετράδα σε ακόμα ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν η Σλοβενία. Η φοβερή παρέα των Ούρναουτ, Τσιμπούλι, Παγένκ και των άλλων παιδιών που το 2015 και το 2019 είχε φτάσει μέχρι το τελικό, προκρίθηκε και φέτος στα ημιτελικά. Και το έκανε με το άνετο 3-0 (21-25, 19-25, 25-27) επί της Τσεχίας μέσα στην Οστράβα. Πλέον η Σλοβενία θα βρεθεί απέναντι στην Πολωνία και αν περάσει, δεν είναι απίθανο να δούμε και πάλι τον τελικό Σερβία-Σλοβενία, όπως και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό.

Στα του αγώνα οι τυπικά και ουσιαστικά φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, παίρνοντας μια διαφορά, την οποία οι Τσέχοι μείωσαν. Ωστόσο προς το τέλος του σετ μίλησαν οι Στερν και Ούρναουτ που στο συγκεκριμένα σετ είχαν και οι δύο από 6/7 επιθέσεις, οδηγώντας την ομάδα τους στο 25-21, που ήρθε με έναν άσο του νέου κεντρικού του Ολυμπιακού, Άλεν Παγένκ.

Στο δεύτερο οι Σλοβένοι έκαναν επίδειξη δύναμης, φτάνοντας το ποσοστό τους στην επίθεση στο εντυπωσιακό για ομάδα, 76%. Με τέτοια επίθεση δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει το 0-2, παρότι η αντίπαλός της πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Στο τρίτο οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το να κάνουν το 1-2 και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, αλλά στο 25-26, ο Παγένκ με ένα εξαιρετικό μπλοκ έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στην ομάδα του κάνοντας το 25-27.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, αλλά και του αγώνα ήταν ο Στερν με 19 πόντους, έχοντας 68% στην επίθεση, με τον Ούρναουτ να ακολουθεί με 13 και 67%. Συνολικά η Σλοβενία είχε 63% και με ένα τέτοιο ποσοστό είναι δύσκολο να χάσεις, από την στιγμή που η Τσεχία είχε 48% στην επίθεση. Από τους Τσέχους ο Γκαλάμποφ είχε 13, ο Χαντράβα 12 και ο Βασίνα 10.

Τσεχία

Σλοβενία

Eurovolley

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΙ Τελευταία Νέα