Κουμεντάκης στο Gazzetta: «Ο ρόλος του φαβορί μας δημιουργεί μία... πίεση που μας κάνει καλό»

Κουμεντάκης στο Gazzetta: «Ο ρόλος του φαβορί μας δημιουργεί μία... πίεση που μας κάνει καλό»

Δημήτρης Μύτικας
olympiakos_koymentakis_final_4

bet365

Το γεγονός ότι ο ρόλος του φαβορί δεν φοβίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού τόνισε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, μιλώντας στο Gazzetta, εκφράζοντας τον απεριόριστο σεβασμό του για τον έτερο φιναλίστ Μίλωνα πριν τον τελικό των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη - ανατροπή επί του ΠΑΟΚ με 3-1, σφράγισε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Final 4 στο Κύπελλο Ελλάδας. Εκεί θ' αντιμετωπίσει τον Μίλωνα, με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη να μιλάει στο Gazzetta και να κάνει ξεκάθαρο τον σεβασμό που τρέφουν οι «ερυθρόλευκοι» για τους Νεοσμυρνιώτες.

Ο Έλληνας ακραίος, μάλιστα, τόνισε πως ο ρόλος του φαβορί δεν είναι κάτι που φοβίζει αυτόν και τους συμπαίκτες του, αλλά κάτι που τους δημιουργεί μία «καλή» πίεση. Μίλησε για την πολύ καλή απόδοση του Ολυμπιακού, από το δεύτερο σετ και μετά, κόντρα στον ΠΑΟΚ τονίζοντας πως οι Πειραιώτες θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στο Gazzetta:

Αρχικά ο Ραφαήλ Κουμεντάκης ανέφερε:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που διαθέτει παίκτες και χαρακτήρες που γνωρίζουν τι συμβαίνει σε αυτά τα παιχνίδια, είναι παιδιά έμπειρα. Αρχίσαμε το ματς και ήμασταν πάρα πολύ νωθροί, μακριά από τον καλό μας εαυτό, αλλά ο χαρακτήρας της ομάδας βοήθησε στη βελτίωση μας και στο να πιάσουμε ρυθμό στο σερβίς και έπειτα να γίνουμε καλύτεροι στο μπλοκ άμυνα. Έπειτα κάναμε ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποια ομάδα.

Σε ένα Final 4 είναι λογικό να υπάρχουν κάποια σκαμπανεβάσματα. Σήμερα πιστεύω πως αυτά τα διαστήματα τα μειώσαμε αρκετά και θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το Κύπελλο».

Αναφορικά με την αντίδραση του Ολυμπιακού από τα μέσα του δεύτερου σετ:

«Είναι γνωστό πως βασικό μας «όπλο» είναι το σέρβις. Σε περίπτωση που μας βγει αυτό, χτίζουμε ένα παιχνίδι το οποίο είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμο. Αυτό έγινε, μετά το δεύτερο σετ και μας βοήθησε ν' αναπτυχθούμε καλύτερα έως το τέλος του ημιτελικού».

Για την... 8η φορά που θα βρεθεί ο Ολυμπιακός με τον Μίλωνα στη σεζόν:

«Ο Μίλωνας είναι αξιοσέβαστος αντίπαλος. Έχει παίκτες που είναι εξαιρετικά παιδιά με πολλές ικανότητες. Έχουν έναν καλό προπονητή. Είναι ένας σύλλογος που έχει κάνει δουλειά. Για να φτάσεις στον 5ο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και μετά να βρίσκεσαι απέναντί του στο τελικό Κυπέλλου, αυτό λέει πολλά. Αυτό το σεβόμαστε απεριόριστα. Δεν θα τους φοβηθούμε, θα μπούμε να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Για τον ρόλο του φαβορί που έχει ο Ολυμπιακός στον τελικό:

«Στον Ολυμπιακό πρέπει να το συνηθίζεις αυτό. Σε πάρα πολλά ματς είμαστε το φαβορί, χωρίς αμφιβολία. Το χαιρόμαστε αυτό και μας βγάζει μία πίεση που μας κάνει καλό».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα