League Cup: Ντέρμπι «αιωνίων» με φόντο τα ημιτελικά

Κώστας Ευθυμιάδης
Τριπλό μπλοκ του Ολυμπιακού σε παίκτη του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ

bet365

Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό δεσπόζει στους νοκ άουτ προημιτελικούς του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συναντηθούν ξανά, για 5η φορά, αντιμέτωπες στο League Cup του βόλεϊ.

Οι δύο ομάδες ήταν οι φιναλίστ των διπλών τελικών της σεζόν 2002-23 με τους «πράσινους» να νικούν και τα δύο ματς 3-2 σετ. Και οι δύο ομάδες είναι αήττητες στις εγχώριες διοργανώσεις και σήμερα (7/12, 21.00, EΡΤ-3 HD, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας), κάποιο σερί θα σπάσει.

Ο Ολυμπιακός μετά από 4 χρόνια θέλει να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και να κατακτήσει τον 7ο τίτλο του.

«Το ματς είναι πολύ σημαντικό ματς, πάντα περιμένουμε πώς και πώς να παίξουμε ένα τέτοιο ντέρμπι. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο, αλλά και γιατί παίζουμε και με τον Παναθηναϊκό και γνωρίζουμε όλοι πόσο ιδιαίτερο είναι αυτό για τον κόσμο μας και την ομάδα», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντανιέλ Καστελάνι.

O Παναθηναϊκός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη στην Καλαμάτα, αλλά και την πρόκριση στους «16» του Τσάλεντζ Καπ και έχει στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Οι πράσινοι θέλουν να περάσουν τον Ολυμπιακό ώστε να τους ανοίξει ο δρόμος για την κατάκτηση του 4ου τιτλου Λιγκ Καπ και του 3ου συνεχόμενου.

League Cup: Ο ΠΑΟΚ με Αθλο, ο Μίλωνας με ελλείψεις στην Πολίχνη

Σήμερα θα γίνουν και τα άλλα δύο από τα τρία παιχνίδια (έχει ήδη γίνει το Φοίνικας - Κηφισιά με νικήτρια την ομάδα της Αθήνας).

ΠΑΟΚ και Αθλος Ορεστιάδας, τέσσερις ημέρες μετά την αναμέτρηση τους για το πρωτάθλημα θα αναμετρηθούν και για το Λιγκ Καπ (17.00, Live Streaming ESAP TV You Tube, Διαιτητές: Παπακοσμάς, Τσιούλα).

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή με την προσθήκη και του Τρούχτσεφ νίκησε εύκολα 3-0 στην Ορεστιάδα και θέλει τη νίκη - πρόκριση στην 4αδα του θεσμού. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του διεθνή Βέλγου διαγώνιου, Μπριμ Βαν ντε Ντρις, που υπέστη διάστρεμμα στο α’ σετ της τελευταίας αναμέτρησης του νέου κλειστού Ορεστιάδας.
Οι αθλητές του Άθλου αναμένεται να τα δώσουν όλα στο «νοκ άουτ» παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, ώστε να συνδυάσουν την παρθενική τους νίκη επί του Κυπελλούχου Ελλάδας με μία ιστορική πρόκριση του συλλόγου στις «4» κορυφαίες ομάδες του Λιγκ Καπ «Ν. Σαμαράς».

Στο άλλο παιχνίδι, ο Πήγασος Πολίχνης φιλοξενεί τον Μίλωνα των πολλών προβλημάτων, κυρίως λόγω ιώσεων. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε κερδίσει 3-0 στο πρωτάθλημα, στην πιο βαριά ήττα φέτος για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι εδώ και 10 ημέρες δίνουν συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας. Προέρχονται ωστόσο από σπουδαίες νίκες στο πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ, Αθλο και Κηφισιά και πρόκριση στους «16» του CEV.

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
 

LEAGUE CUP Τελευταία Νέα