Απέκλεισε τον Άθλο και συνεχίζει στα ημιτελικά του League Cup ο ΠΑΟΚ

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΟΚ βόλεϊ

bet365

Δεύτερη νίκη μέσα σε λίγες μέρες επί του Άθλου για τον ΠΑΟΚ. Μετά το πρωτάθλημα και την Ορεστιάδα, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν αυτή την φορά στην Μίκρα με 3-1 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του League Cup όπου και θα αντιμετωπίσουν την Κηφισιά.

Την Κυριακή για την 6η αγωνιστική της Volley League ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Ορεστιάδα επικρατώντας του Άθλου με 3-0. Σήμερα Πέμπτη για τα προημιτελικά του League Cup οι Θεσσαλονικείς υποδέχθηκαν τους ακρίτες και κάνοντας το δύο στα δύο προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι επικράτησε με 3-1 (25-17, 29-27, 26-28, 25-18) και στους «4» θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά που πέρασε το εμπόδιο του Φοίνικα.

Στα του αγώνα στο πρώτο σετ οι γηπεδούχοι (παρότι ο αγώνας έγινε στην Μίκρα και όχι στο Παλατάκι όπου διεξαγόταν συναυλία), μπήκαν πολύ πιο δυνατά και δεν δυσκολεύτηκαν να κάνουν με άνεση το 1-0. Στο δεύτερο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο, με τον Άθλο στο 22-22 να κάνει το 0-2 και να βρίσκεται με δύο σετ μπολ. Ο ΠΑΟΚ όμως κατάφερε να ισοφαρίσει και στο 27-27 μια επίθεση του Σαλταφερίδη και ένα μπλοκ του Γάτση στον Ρενάν (από τα νεύρα του κλότσησε την μπάλα με συνέπεια να πέσεις πολύ μικρό μέρος της ψευδοροφής) έγινε το 2-0.

Στο τρίτο ο Άθλος συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός, χωρίς και πάλι όμως κάποια ομάδα να μπορέσει να πάρει μεγάλο προβάδισμα. Έτσι φτάσαμε στο 26-26, με τον Κωνσταντινίδη να κάνει λάθος επίθεση και τον Σόρα με δική του επίθεση να κάνει το 26-28 και να μειώνει σε 2-1.

Με τον Άθλο να μειώνει σε 2-1, ο ΠΑΟΚ δεν θέλησε να αφήσει το παραμικρό περιθώριο στον αντίπαλό του να πάει το παιχνίδι σε πέμπτο σετ και με τον Λινάρδο που στο διάστημα αυτό έκανε σημαντικά μπλοκ, επικράτησε άνετα παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά του League Cup.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο εντυπωσιακός και σήμερα, Άξελ Τρούχτσεφ με 24 πόντους με 3 άσους και το εξαιρετικό 61% στην επίθεση, ενώ ο Βαν Γκάρντερεν ακολούθησε με 17. Για τους ηττημένους ο Ρενάν είχε 27 και ο Ρίστις 17, αλλά δεν έφτασαν για να μπορέσει ο Άθλος να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

 

LEAGUE CUP Τελευταία Νέα