Υπόμνημα Κέρκη σε Υπουργό Αθλητισμού για 12 ομάδες σε Volley League και Pre League

Newsroom
Κέρκης Σάμου

bet365

Με υπόμνημα που απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο Κέρκης Σάμου ζητάει η Volley League και Pre League Ανδρών να έχουν από 12 ομάδες, ενώ καταφέρεται εναντίον των ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ.

Από την στιγμή που η ΑΕΚ έδειξε πως μόνο με θαύμα θα κατέβαινε στο πρωτάθλημα, ο Κέρκης Σάμου ήταν η ομάδα που φώναζε πως θα έπρεπε να πάρει την θέση της από την στιγμή που τερμάτισε στην 3η θέση της Pre League. Τελικά αυτό δεν έγινε και η Volley League θα έχει στο νέο πρωτάθλημα 9 ομάδες, με τους Σαμιώτες να στέλνουν υπόμνημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση αναφέροντας τα εξής: «Κέρκης Σάμου σε Υπουργό Αθλητισμού: Volley League και Pre League με 12 ομάδες

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α

Του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία"ΚΕΡΚΗΣ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ ΣΑΜΟΥ"που εδρεύει στον Μαραθόκαμπο Σάμου κι εκπροσωπείται νόμιμα.

Κύριε Υπουργέ- Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Απευθυνόμαστε σε Σας ως καθ'υλην εποπτεύοντες εκ μέρους της Πολιτείας τον Ελληνικό Αθλητισμό, προκειμένου να αποκαταστήσετε και να επιβάλλετε την διασαλευθεισα νομιμότητα στον χώρο του αθλήματος της αμειβόμενης κι ερασιτεχνικής πετοσφαίρισης με αποκλειστική υπαιτιότητα των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ.

Συγκεκριμένα:

Με την λήξη της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου 2022-2023 , βάσει της ισχύουσας προκήρυξης της ΕΟΠΕ, από την δεύτερη τη τάξει ερασιτεχνική κατηγορία της PRELEAGUE, πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα της ΑΕΚ και δευτεραθλήτρια η ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,οι οποίες και προβιβάσθηκαν στην πρώτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της VOLLEYLEAGUE, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα μας.

Δηλαδή από τις 10 ομάδες της VOLLEYLEAGUE υποβιβάσθηκαν, σύμφωνα με την ισχύουσα Προκήρυξη της ΕΣΑΠ,οι δύο τελευταίες ομάδες του ΟΦΗ και του ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ.

Όμως, ως γνωστόν, η ομάδα της ΑΕΚ, λόγω των χρεών της από ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις, αποβλήθηκε από την ΕΣΑΠ κι έτσι έμεινε κενή η 10η θέση.

Κι ενώ σύμφωνα με τις ισχύουσες προκηρυξεις και τους κανονισμούς της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ, αυτή την χηρευουσα θέση, έπρεπε να καταλάβει η ομάδα μας ως πρώτη επιλαχούσα,η ΕΣΑΠ όλο το καλοκαίρι μεθόδευσε την παράνομη και σε κάθε περίπτωση, επικουρική διαδικασία της WILD CARD,με προφανή σκοπιμότητα να προβιβασει κάποια φίλα προσκείμενη ομάδα με ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!

Μετά την σφοδρή αλλά απόλυτα τεκμηριωμένη νομικά αντίδραση μας,η ΕΣΑΠ ...ανέκρουσε πρύμναν αλλά πάλι αντί να εφαρμόσει τις προκηρύξεις, αποφάσισε να μην προβιβάσει καμμία ομάδα και να αφήσει την VOLLEYLEAGUE ΜΕ 9 ΜΟΝΟ ΟΜΑΔΕΣ!

Δυστυχώς αυτό το αθλητικό πραξικόπημα συντελέσθηκε υπό τις ευλογίες της υπερκείμενης ΕΟΠΕ,η οποία όχι μόνο ανέχθηκε ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ αλλά ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΔΙΑΤΡΗΤΗ ΚΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ PRELEAGUE!

Προκειμένου λοιπόν να ζητήσουμε αποκατάσταση των θιγεντων έννομων και αγωνιστικών δικαιωμάτων μας, ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΣΕΑΔ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ,ίΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΓΕΝΙΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ!

Μάλιστα η ΕΣΑΠ και η ΕΟΠΕ εκμεταλλευόμενες αυτή την αβελτηρία της Πολιτείας και παρά τις έγκαιρες αιτήσεις μας, προχώρησαν στις κληρώσεις των πρωταθλημάτων της VOLLEYLEAGUE και της PRELEAGUE, ώστε να διαμορφώσουν μία de facto κατάσταση.

ΕΠΕΙΔΗ δεν γνωρίζουμε πότε θα συγκροτήσετε το νέο ΑΣΕΑΔ, ΠΡΟΣΦΥΓΑΜΕ ΚΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΣΚΩΝΤΑΣ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΤΗΣ 5.10.2023.

ΕΠΕΙΔΗ τα ΔΣ της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ παραβίασαν το δικό τους κανονιστικό πλαίσιο κι εφάρμοσαν διαδικασίες που δεν προβλέπονται και δεν έχουν υποβληθεί στον έλεγχο νομιμότητας από την ΓΓΑ, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν.2725/1999.

ΕΠΕΙΔΗ, όπως γνωρίζετε, η Πολιτεία κατ' επανάληψη έχει αξιώσει από την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ να διοργανώσουν τα πρωταθλήματα της VOLLEYLEAGUE και της PRELEAGUE με 12 ομάδες, δηλαδή ούτε με 10, ούτε με 9!

ΕΠΕΙΔΗ αυτή η βούληση του Αθλητικού Νομοθέτη ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ, όπου ρητά απαιτεί την διανομή της σε 12 ΤΑΠ και σε 12 σωματεία της PRELEAGUE!

ΕΠΕΙΔΗ δεν υπάρχει καμμία Λίγκα στην Ευρώπη που να διοργανώνει εθνικό πρωτάθλημα με μονό αριθμό ομάδων και μάλιστα κάτω από δέκα!

ΕΠΕΙΔΗ με τις θέσεις μας ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΩΝ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ, ΤΟΥ ΠΑΣΑΠ,ο οποίος θέλει και επιδιώκει την διοργάνωση πρωταθλημάτων με 5 παραπάνω ομάδες, προκειμένου να εργασθούν και να αναδειχθούν αρκετά περισσότερα μέλη του.

ΕΠΕΙΔΗ τα ΤΑΠ είναι συντεταγμένα με την γραμμή της ΕΣΑΠ απέναντι μας, καθώς βολεύονται με ολοένα και λιγότερες ομάδες, λόγω διανομής της οικονομικής πίτας σε καλύτερες μερίδες κλπ.

ΕΠΕΙΔΗ αντιθέτως τα σωματεία της PRELEAGUE είναι παγιδευμένα από την προδοτικη πολιτική του "διαίρει και βασίλευε"της ΕΟΠΕ και καλούνται να αγωνίζονται σε ένα πρωτάθλημα ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ.

ΕΠΕΙΔΗ από αυτή την απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση να μην επιτραπεί η άνοδος της ομάδας μας και να διοργανωθεί το νέο πρωτάθλημα με 9 ομάδες, ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ PRELEAGUE ΚΑΙ ΤΗΣ VOLLEYLEAGUE ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΜΙΑ Ή ΤΡΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΕΝΩ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ!

ΕΠΕΙΔΗ χάνεται κάθε κίνητρο, ειδικά για τις επαρχιακές ομάδες, καθώς βλέπουν ότι η ΕΣΑΠ και η ΕΟΠΕ θέτουν παράνομους κι αντιαθλητικούς φραγμούς προσπαθώντας να μετατρέψουν την VOLLEYLEAGUE σε κλειστό membersclub των εκλεκτών του Προέδρου της ΕΣΑΠ.

ΕΠΕΙΔΗ με τις θέσεις μας συμβαδίζουν και οι θέσεις αρκετών ομάδων της PRELEAGUE, παρότι πιέζονται και εκβιάζονται από την ΕΟΠΕ για να ασκήσουν πρόσθετη παρέμβαση εναντίον μας, ενώ εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα οτι δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για την ομάδα μας αλλά για όλες τις ομάδες της PRELEAGUE!

Κύριε Υπουργέ- Κύριε ΓΓΑ,

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

1.Σας κοινοποιούμε την εκκρεμούσα ενώπιον του ΑΣΕΑΔ προσφυγή μας,

2.Σας ζητάμε ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΕΑΔ, ώστε να κριθεί στο ανώτερο αθλητικό και δικαστικό επίπεδο η κρίσιμη για το άθλημα της Πετοσφαίρισης υπόθεση μας,

3.Σας ζητάμε να υποβάλλετε σε έλεγχο νομιμότητας τους κανονισμούς και τις προκηρυξεις της ΕΣΑΠ και της ΕΟΠΕ, ειδικά ως προς την διαδικασία της WILD CARD για την αντικατάσταση ομάδων,

4.Σας καλούμε, ανεξάρτητα από την έκβαση της αίτησης μας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ"ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΒΟΛΛΕΥ,

ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΑΠ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΠΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ,ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΠΕ, άλλως και στην περίπτωση που τα ΔΣ της Λίγκας και της Ομοσπονδίας δεν συμμορφωθούν,

5.Να ζητήσετε την κατ'εξαιρεση άμεση αναδιάρθρωση της VOLLEYLEAGUE και της PRELEAGUE, προκειμένου από την φετινή αγωνιστική περίοδο να συγκροτούνται από 12 ομάδες η κάθε μία , προειδοποιώντας την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ οτι, σε περίπτωση διατήρησης του παρόντος παράνομου και σκανδαλώδους status,ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΥΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΠΕΡΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΕ 12.

6.Σε περίπτωση που τα αιτήματα μας δεν εισακουστούν, ούτε από την Πολιτεία, ούτε από την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ,

Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε όλα τα έννομα δικαιώματα μας, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) και υποβάλλοντας Μηνυτήρια Αναφορά στην αρμόδια Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για Αθλητικά Θέματα κ.Βιργινια ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ενώ θα διεκδικήσουμε μέσω των πολιτικών δικαστηρίων αποζημίωση για την βλάβη κάθε αθλητικού και περιουσιακού δικαιώματος μας.

Αθήνα 2.10.2023».

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα