Παναθηναϊκός: Η ολική αλλαγή ξένων και η αποχώρηση Ερνάντες

Παναθηναϊκός: Η ολική αλλαγή ξένων και η αποχώρηση Ερνάντες

Δημήτρης Μύτικας
ernandez_panathinaikos

bet365

Το χαμένο πρωτάθλημα τη σεζόν που πέρασε από τον Ολυμπιακό έχει ως συνέπεια αρκετές αλλαγές στις τάξεις του Παναθηναϊκού, με το «τριφύλλι» να είναι έτοιμο για αλλαγές όλων των ξένων παικτών του.

Τη Δευτέρα (22/4) ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας επικρατώντας στον τέταρτο τελικό του Παναθηναϊκού, διαμορφώνοντας το 3-1 στη σειρά των τελικών της Volley League.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσέθεσαν το 32ο πρωτάθλημα στην ιστορία του βόλεϊ ανδρών, παίρνοντας μία δύσκολη νίκη στο τελευταίο ματς της σεζόν στο κλειστό του Ρέντη «Μ. Μερκούρη».

Πιο συγκεκριμένα οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 2-0 σετ και είδαν τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει σε 2-2, στέλνοντας το ματς στο tie-break. Εκεί, οι γηπεδούχοι με άσο του Ιντάλγκο έκαναν το 15-12 και κατέκτησαν το tie-break για το 3-2 σετ, σηκώνοντας στη συνέχεια τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το παραπάνω γεγονός, όπως ήταν λογικό, για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη είναι έτοιμη να προβεί σε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας και ως πρώτο δεδομένο είναι η αποχώρηση όλων των ξένων.

Οι πρώτες μεταγραφές και η αποχώρηση Ερνάντες

Μετά την έκτακτη απόφαση του Επ να σταματήσει το βόλεϊ, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να… μπαλώσει τη θέση του βασικού πασαδόρου, με τον Ιερεθουέλο να είναι η αναγκαία λύση. Ο Κουβανός πασαδόρος, αν και προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της ομάδας, οι τραυματισμοί του δεν τον άφησαν να… δέσει με τους συμπαίκτες. Μάλιστα, ο 37χρονος αθλητής τραυματίστηκε στον ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Μίλωνα, με συνέπεια να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν και τις σκέψεις για λήξη της καριέρας του να είναι υπαρκτές.

Ο Παναθηναϊκός, μετά το παραπάνω γεγονός, κινήθηκε ταχύτατα για νέο πασαδόρο ενόψει της επόμενη σεζόν. Ο Μαξ Έλγκερτ έχει συμφωνήσει, ήδη, με τους «πράσινους» και θα είναι αυτός που θα αποτελέσει δίδυμο στην πάσα με τον Σταύρο Κασαμπαλή.

Επόμενη κλεισμένη μεταγραφή για την ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου είναι ο διαγώνιος Μάρκους Νίλσεν.

Οι «πράσινοι», φέτος, έψαξαν για τη θέση του διαγώνιου μία νέα και πιο οικονομική λύση. Ο Ερνάντες ήταν εκτός πλάνων της ομάδας, με τον ίδιο να εξετάζει νέες προτάσεις, καθώς δεν είχε δεχθεί κρούση για ανανέωση. Μόλις, ο Κουβανός διαγώνιος δέχθηκε πρόταση από ομάδα του Κουβέιτ ενημέρωσε τον σύλλογο, ο οποίος δεν έκανε αντιπρόταση.

Η αποχώρηση Ερνάντες σήκωσε μεγάλο… κύμα αντιδράσεων στα social media, με τον ίδιο να απαντάει σε όλα τα μηνύματα πως ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό, τον οποίο από τη σεζόν που ήταν στη Χάλκμπανκ, έχει αγαπήσει λόγω του κόσμου του. Μάλιστα, ο έμπειρος διαγώνιος ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για το «τριφύλλι» και τον κόσμο του, πηγαίνοντας πολλές φορές στην κερκίδα να πανηγυρίσει τις νίκες της ομάδας.

Κεντρικός και ακραίος στα… σκαριά

Δεδομένες μοιάζουν οι αποχωρήσεις των Ρανγκέλ και Κόβαρ. Για τον Βραζιλιάνο κεντρικό από πέρυσι υπήρχαν φήμες για αποχώρησή του, αν και έμεινε. Φέτος, όλοι οι δρόμοι δείχνουν προς την έξοδο για τον έμπειρο παίκτη, ο οποίος φαίνεται να έχει «κλείσει» τον κύκλο του στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Αναφορικά με τον Κόβαρ, η διάθεση που υπήρχε στον Παναθηναϊκό ήταν ο Ιταλός να παραμείνει και την επόμενη σεζόν. Βέβαια, οι απογοητευτικές εμφανίσεις του στα Play-Off αποτέλεσαν την χαριστική βολή για τη συνέχεια της καριέρας του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Τόσο για τον Κόβαρ, όσο και για τον Ρανγκέλ οι κάτοχοι του φετινού League Cup ήδη εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις, χωρίς να έχουν καταλήξει κάπου.

@Photo credits: INTIME
 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα