Παναθηναϊκός: Ο Αμερικανός Πάτρικ Γκάσμαν εκλεκτός των «πρασίνων» για το κέντρο (vids)

Παναθηναϊκός: Ο Αμερικανός Πάτρικ Γκάσμαν εκλεκτός των «πρασίνων» για το κέντρο (vids)

Φώτης Καρακούσης
Ο Πάτρικ Γκάσμαν

bet365

Ο 27χρονος Αμερικανός, Πάτρικ Γκάσμαν είναι ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού για την θέση του ξένου κεντρικού. Ο Γκάσμαν αγωνιζόταν στην Γαλλία με την Σαμόντ με την οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στα Play Off.

Από την στιγμή που στον Παναθηναϊκό αποφάσισαν να κάνουν ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ και ειδικά στους ξένους, μια από τις θέσεις που κοίταξαν από την πρώτη στιγμή ήταν αυτή του κεντρικού. Ο Βραζιλιάνος, Λούκας Ρανγκέλ μετά από πέντε συνεχόμενα χρόνια στο «τριφύλλι» και 6 συνολικά, θα αποτελέσει παρελθόν και οι «πράσινοι» έχουν βρει τον αντικαταστάτη του.

Ο λόγος για τον 27χρονο Αμερικανό, Πάτρικ Γκάσμαν. Ο ύψους 208 εκατοστών κεντρικός ξεκίνησε την καριέρα του στο πανεπιστήμιο της Χαβάης, στην συνέχεια πήγε στην Βραζιλία και την Vôlei Funvic Natal, ενώ πέρσι έπαιξε στην Γαλλία και την Σαμόντ.

Με την Σαμόντ τερμάτισε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Γαλλίας, αλλά στα Play Off, αφού αρχικά προκρίθηκε με 3-0 κόντρα στην Παρί, αποκλείστηκε από την Τουρ στα ημιτελικά. Ο Γκάσμαν είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν στην συγκεκριμένη θέση στην Αμερική και είναι μέσα στους παίκτες που θα κληθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπου και θα παλέψει για μια θέση στην ομάδα που θα ταξιδέψει στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αν δεν χαλάσει κάτι την τελευταία στιγμή και ο Αμερικανός κεντρικός αποκτηθεί, ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί σημαντικά, καθώς αυτή την στιγμή ο Γκάσμαν είναι καλύτερη λύση από τον 34χρονο Βραζιλιάνο.

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα