Ο Στέφανο Σορεντίνο στο G-Weekend: «Επικρατεί πανικός, ηλίθιοι όσοι δεν τηρούν την καραντίνα»

Δημήτρης Βέργος
Ο Στέφανο Σορεντίνο στο G-Weekend: «Επικρατεί πανικός, ηλίθιοι όσοι δεν τηρούν την καραντίνα»

bet365

Ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ, Στέφανο Σορεντίνο μιλάει στο Gazzetta Weekend Journal για την τρομακτική κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ιταλία, καλεί τους πάντες να παραμείνουν σπίτι και προσεύχεται όλοι να βγουν δυνατότεροι από τον εφιάλτη.

Κάθε μέρα που περνάει ο κορονοϊός εξαπλώνεται, με όλο τον πλανήτη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Η πανδημία που έχει πλήξει τον κόσμο, έχει δημιουργήσει στην Ιταλία ειδικότερα μια εφιαλτική εικόνα, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων και οι νεκροί που αφήνει πίσω του ο COVID-19 μέρα με τη μέρα αυξάνονται δραματικά.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας, Στέφανο Σορεντίνο, που υπερασπίστηκε στο παρελθόν την εστία της ΑΕΚ, από το Τορίνο όπου βρίσκεται σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του μίλησε στο Gazzetta Weekend Journal για την τρομακτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του.

«Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους μας. Εδώ στο Τορίνο είμαστε λίγο πιο τυχεροί σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας Ιταλίας. Οι πόλεις που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον κορονοϊό είναι αυτές στο Μπέργκαμο, στην Μπρέσια, στο Μιλάνο και στη Βερόνα. Η σύζυγός μου έχει μεγαλύτερο φόβο γιατί οι παππούδες της ζουν στο Μπέργκαμο.

Μέχρι στιγμής είμαστε όλοι καλά και ελπίζουμε αυτή η φρικτή κατάσταση να τελειώσει σύντομα. Ο πατριός και η μητριά μου παραμένουν στο σπίτι εδώ και ένα μήνα και εγώ με την οικογένειά μου εδώ και 15 μέρες. Αυτή η καραντίνα θα διαρκέσει σίγουρα μέχρι τις 3 Απριλίου, αλλά εκτιμώ πως δεν θα είναι αρκετό και ότι θα παραταθεί», υποστήριξε αρχικά.

Ο 41χρονος τερματοφύλακας περιέγραψε ένα κλίμα πανικού που επικρατεί στην Ιταλία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και όλοι οι πολίτες της χώρας του να συνειδητοποιήσουν την κρισιμότητα των στιγμών και να παραμείνουν σπίτι τους για να περιοριστεί ο ιός. Μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «ηλίθιους» όσους δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες για καραντίνα.

«Στην Ιταλία επικρατεί πανικός. Το συναίσθημα είναι το ίδιο σε όλους, αλλά είναι επικίνδυνο γιατί ο πανικός στον κόσμο είναι ό,τι χειρότερο όταν ζεις σε καθεστώς καραντίνας. Οι Ιταλοί πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι! Αυτός είναι ο νόμος. Κάποιοι δεν τηρούν αυτούς τους κανόνες και κατά τη γνώμη μου είναι αγενείς και ηλίθιοι. Αν δεν εφαρμόζουν τους κανόνες της καραντίνας, αυτοί οι άνθρωποι γίνονται επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία», ανέφερε.

Ο Σορεντίνο είναι πάντως αισιόδοξος καθώς ελπίζει η Ιταλία να βγει ακόμα πιο δυνατή από αυτήν την κατάσταση και προσεύχεται ώστε σύντομα όλo αυτό που βιώνει ο κόσμος να αποτελεί απλώς μια κακή ανάμνηση.

«Ελπίζω ότι η Ιταλία θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κατάσταση. Αγαπάω τη χώρα μου και προσεύχομαι γι’ αυτή και για όλους τους Ιταλούς. Θα βγούμε δυνατότεροι και ελεύθεροι από αυτό. Αυτό είναι το όνειρό μου».

Κλείνοντας, ο Σορεντίνο δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην ΑΕΚ, η οποία υπό τις οδηγίες ενός συμπατριώτη του, του Μάσιμο Καρέρα, έχει βελτιωθεί. Ο Σορεντίνο, ο οποίος γνωρίζει καλά τον Ιταλό κόουτς, δεν έκρυψε την επιθυμία του να παρακολουθήσει κάποια στιγμή έναν αγώνα της Ένωσης από κοντά.

«Ναι, παρακολουθώ τα αποτελέσματα της ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον κύριο Καρέρα που τα πηγαίνει καλά. Τον γνωρίζω μάλιστα και προσωπικά. Έχω δει στιγμιότυπα από τους αγώνες της ΑΕΚ και ελπίζω να παρακολουθήσω κάποια στιγμή και κάποιο παιχνίδι της ζωντανά από το γήπεδο».

 

Τελευταία Νέα