Μαρία Τσουρή: Η «γοργόνα» που αλλάζει την ιστορία της ΑΕΚ (pics)

Μαρία Τσουρή: Η «γοργόνα» που αλλάζει την ιστορία της ΑΕΚ (pics)

bet365

Το G-Weekend παρουσιάζει την μαμά Μαρία Τσουρή που οδήγησε την ΑΕΚ στα "σαλόνια" της Α1 πόλο γυναικών.

Είναι στη μοίρα της να επηρεάζει την ιστορία των ομάδων που έχει αγωνιστεί ως τερματοφύλακας.

Από μικρή όταν ξεκίνησε να παίζει στη Χίο η Μαρία Τσουρή έδειξε πως θα αφήσει εποχή στην υδατοσφαίριση και τα κατάφερε να γίνει μια από τις καλύτερες τερματοφύλακες στον κόσμο.

Η Μαρία Τσουρή έκανε πάντα προσεκτικές επιλογές στην καριέρα της και αναλάμβανε και την ευθύνη των αποφάσεων της.

Οι πρωτιές στην εθνική ομάδα

Δεν ήταν στις 13 παίκτριες που κατέκτησαν το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, το 2004, αλλά ήταν παρούσα στο χρυσό στο World League, ένα χρόνο αργότερα στο Κίρισι της Ρωσίας.

Η Μαρία Τσουρή είναι η βασική τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας στην τελευταία της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2008, στο Πεκίνο.

Με δική της απόφαση έμεινε εκτός εθνικής ομάδος το 2011 όπου η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ήθελε να κάνει μια διακοπή από την εθνική και εάν δεν το αποφάσιζε φυσικά και θα ήταν στις 13 που ανέβηκαν στην κορυφή στη Σανγκάη.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2010, ήταν η τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας όταν κέρδισε το πρώτο μετάλλιο (ασημένιο) σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το ευρωπαϊκό με τον Εθνικό

Η ομάδα υδατοφαίρισης γυναικών του Εθνικού Πειραιώς έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Ελλάδος με τελευταίο από του 1992. Εν συνεχεία απουσίαζε για 18 χρόνια από τους τίτλους.

Το 2010 ήρθε ο τελευταίος τίτλος στην ιστορία του τμήματος. Ήταν το Λεν Τρόφι και ο Εθνικός το κέρδισε απέναντι στην ρωσική Χάντι Μανσίσκ. Τερματοφύλακας της ομάδας ήταν η Μαρία Τσουρή.

Το πρώτο για τον Ολυμπιακό

Τον επόμενο χρόνο έπαιζε στον Ολυμπιακό και η ομάδα κατακτούσε το 1ο πρωτάθλημα της τρέχουσας δεκαετίας (2011) και θα χρειαστεί να περιμένει τρία χρόνια για να πάρει το επόμενο και να φτάσει σήμερα στα 7 συνεχόμενα.

Η Μαρία Τσουρή "δυνάμωσε" τον Ολυμπιακό έφτασε μαζί του στην 1η θέση στην Ελλάδα αλλά και στην 3η στο Τσάμπιονς Καπ.

Αυτή ήταν και η τελευταία συμμετοχή του στη μεγάλη διοργάνωση της Ευρώπης πριν το 2015 όπου κατακτήθηκε η κούπα.

Ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ

Παντρεμένη με τον μπασκετμπολίστα Παναγιώτη Βασιλόπουλο και μητέρα δυο αγοριών μετά από ένα διάστημα αποχής από το άθλημα επέστρεψε και πλέον εν έτει 2020, στα 34 της, είναι έτοιμη για την επιστροφή της στην Α1.

Έπαιξε στον ελεύθερο χρόνο της στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και πριν από λίγες ημέρες η Ένωση στέφτηκε πρωταθλήτρια στη Β' εθνική και τη νέα περίοδο θα παίζει για πρώτη φορά στην Α1.

Είναι η παίκτρια που άλλαξε την ιστορία της ΑΕΚ στο πόλο γυναικών και μένει να δούμε και την συνέχεια... Με την ΑΕΚ η οικογένεια έχει κατακτήσει μια κούπα το 2018.

Ήταν το Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ με τον Βασιλόπουλο να είναι παίκτης της ΑΕΚ και την Τσουρή να πανηγυρίζει με ... πάθος την επιτυχία του ανθρώπου που έχει πρότυπο στη ζωή της.

6/3/2020

A post shared by Tsouri Maria#1 (@mariatsouri1) on

#aekfamily #basketball #sportsfamily #bestfriends

A post shared by Tsouri Maria#1 (@mariatsouri1) on

 

Τελευταία Νέα