Τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ σε 15 ερωτήσεις! (quiz)

Τελικός Κυπέλλου: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ σε 15 ερωτήσεις! (quiz)

bet365

Είστε έτοιμοι για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ; Αποδείξτε το στο μεγάλο quiz του Gazzetta Weekend το οποίο σας βάζει στο κλίμα!

Ωρα τελικού, ώρα για κούπα και το ντέρμπι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς. Το ΟΑΚΑ θα είναι άδειο, αλλά οι δυο ομάδες είναι έτοιμες να βγάλουν στο χορτάρι πάθος, δύναμη για την κατάκτηση του τίτλου. Οι Πειραιώτες θέλουν δεύτερο διαδοχικό νταμπλ και ο «Δικέφαλος του Βορρά» επιστροφή στους τίτλους!

Δυο μεγάλες φανέλες στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, με δεκάδες κούπες και παρουσίες σε τελικό. Ο πολυνίκης Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει τη δική του «δυναστεία» στη διοργάνωση, έχει να επιδείξει ένα σερί τεσσάρων κατακτήσεων (1951-1954) και άλλο ένα σερί πέντε κατακτήσεων (1957-1961), ενώ έχει και το ρεκόρ συνεχόμενων παρουσιών σε τελικό (8), από το 1956 έως και το 1963. Απόδοση 1.87 στην bwin να νικήσει στον τελικό!

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κύπελλο Ελλάδας, διαδοχικές παρουσίες, σερί κούπες και μεγάλες εμφανίσεις. Απόδοση 3.80 στην bwin να πάρει τη νίκη στο ΟΑΚΑ!

Στο ΟΑΚΑ έχουν διεξαχθεί οι περισσότεροι τελικοί Κυπέλλου (24) και ακολουθούν το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (19) και το στάδιο Καραϊσκάκη (14). Συνολικά έχουν χρησιμοποιηθεί 11 γήπεδα. Τα υπόλοιπα είναι αυτά της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Σμύρνης, της Τούμπας, του Χαριλάου, το Καυτανζόγλειο, το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο και το Πανθεσσαλικό.

bwin - Σούπερ αποδοσεις και κορυφαίο live Στοίχημα στο Κύπελλο Ελλάδας! |21+

Ο τελικός του Κυπέλλου έχει γράψει τη δική του ιστορία. Ραντεβού που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, όπως το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στις 27 Ιουνίου το 1962 στη Νέα Φιλαδέλφεια! Ο αγώνας τέλειωσε ισόπαλος χωρίς σκορ και πήγε στην παράταση. Στο γήπεδο δεν υπήρχαν προβολείς, το σκοτάδι ήταν εμπόδιο και ο Ελβετός διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το ματς. Επαναληπτικός αγώνας δεν ορίστηκε ποτέ, υπό τον φόβο επεισοδίων. Απόδοση 3.50 στην bwin να λήξει ισόπαλος ο τελικός.

Ποιος θα ξεχάσει και τον τελικό του 1969; Η αναμέτρηση έγινε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αντίπαλοι ήταν ξανά οι δύο «αιώνιοι». Το ματς στην κανονική διάρκεια έληξε ισόπαλο 1-1. Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα κι έτσι, επειδή δεν είχε ακόμη καθιερωθεί η διαδικασία των πέναλτι, αποφασίστηκε ο νικητής να κριθεί παίζοντας «κορώνα-γράμματα» στην κυριολεξία.

Ο διαιτητής και οι αρχηγοί των δύο ομάδων στάθηκαν στη σέντρα του γηπέδου κι έστριψαν το κέρμα. Οι Πράσινοι κέρδισαν στο... στρίψιμο, κέρδισαν την ίδια περίοδο το πρωτάθλημα και κατέκτησαν το πρώτο νταμπλ της ιστορίας τους. Την επόμενη σεζόν καθιερώθηκε η διαδικασία των πέναλτι. Στιγμές, πρόσωπα των δυο διεκδικητών σε ένα κουίζ 15 ερωτήσεων που σας βάζει στο κλίμα του τελικού. Καλή επιτυχία!

Το Κύπελλο Ελλάδας παίζει στην bwin με ενισχυμένες αποδόσεις και αμέτρητες αγορές! |21+

Loading...

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

 

Τελευταία Νέα