ΛεΜπρον, ο ΜΥΘΟΣ!

Κάνοντας μία βόλτα στα ίντερνετ ή τα social media -κι εφόσον σε ενδιαφέρει το ΝΒΑ- είναι δεδομένο ότι κάπου θα διαβάσεις για ένα ρεκόρ του ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο ηγέτης των Κλίεβλαντ Καβαλίερς συνεχίζει τη σπουδαία καριέρα που ξεκίνησε το 2003 και πετυχαίνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι λογικό για έναν παίκτη top επιπέδου να καταγράφει επιδόσεις που θα μείνουν στην ιστορία, μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε απλά για έναν παίκτη top επιπέδου. Μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, γεγονός που το αποδεικνύουν κι οι αριθμοί.
Αλήθεια, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα ΜΑΓΙΚΑ έκανε πέρυσι στη σειρά των Τελικών κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όταν μέτρησε 35.8 πόντους, 13.8 ριμπάουντ κι 8.8 ασίστ κατά μέσο όρο και προσπάθησε να πάρει τον τίτλο ΜΟΝΟΣ του από την κορυφαία ομάδα της περσινής αγωνιστικής περιόδου; Δεν μας κάνει, όμως, εντύπωση. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ένας θρύλος του μπάσκετ κι οι επόμενες γενιές θα τον μνημονεύουν για τα κατορθώματα του.
ΑΠΙΑΣΤΟ ΡΕΚΟΡ
Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε στο γεγονός ότι πριν από λίγο καιρό -συγκεκριμένα στις αρχές του μήνα- ο ΛεΜπρον Τζέιμς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που φτάνει τους 25.000 πόντους στην καριέρα του! Έβαλε 22 στους 76ers και έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα της ιστορίας, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ακόμα δεν έχει συμπληρώσει 31 χρόνια ζωής!
Μήπως, όμως, δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση το συγκεκριμένο ρεκόρ; Το λέμε αυτό γιατί ο King James έχει ξεκινήσει τα ρεκόρ στην κατηγορία των πόντων από πολύ μικρός! Συγκεκριμένα, ήταν 19 ετών και 41 ημερών όταν ξεπέρασε τους 1000 πόντους, ενώ δύο χρόνια αργότερα έσπασε το φράγμα των 5000 πόντων! Ούτε για τους 10000 πόντους χρειάστηκε περισσότερα από δύο χρόνια, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό. Συνολικά στην ιστορία του ΝΒΑ οι παίκτες που έχουν φτάσει τους 10000 πόντους είναι μόλις 329, ωστόσο η πλειοψηφία χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο από τα 23 έτη και τις 59 που χρειάστηκε ο "Βασιλιάς"!
Το έκανε μάλιστα μπροστά στον Κέβιν Γκαρνέτ!
Ξεκίνησε δυνατά, επομένως δεν μπορούσε να σταματήσει! Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ρωτήσετε ποιος είναι ο νεότερος στην ιστορία που φτάνει τους 15000 πόντους στην καριέρα του ή νεότερος που σπάει το φράγμα των 20000 πόντων. Ναι, την απάντηση την ξέρετε...
Πλέον, ο ΛεΜπρον Τζέιμς ξεπέρασε και τους 25000 πόντους. Είναι μόλις ο 20ος στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά by far ο νεότερος που τα καταφέρνει. Θα σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ; Πολύ δύσκολα και για να το καταλάβετε καλύτερα, ρίξτε μία ματιά στο χρονικό διάστημα που χρειάστηκαν οι άλλοι θρύλοι του ΝΒΑ για να φτάσουν τον συγκεκριμένο αριθμό:
Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του ΛεΜπρον; Ο Κόμπι Μπράιαντ! Ο Black Mamba που σε ηλικία 34 ετών και 104 ημερών έφτασε τους 30000 πόντους. Έτσι όπως το πάει ο Τζέιμς πολύ δύσκολα δεν θα καταρρίψει τη συγκεκριμένη επίδοση, αφού θα τα καταφέρει ακόμα κι αν μειωθούν οι μέσοι όροι του, κάτι το οποίο δεν βλέπουμε πιθανό τα επόμενα χρόνια. Όσο για το μεγάλο ρεκόρ που κυνηγάει; Θα μπορούσε να πει κανείς πως έχει βάλει στόχο την πρώτη θέση όλων των εποχών. Εκεί βρίσκεται ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, που μέτρησε στην καριέρα του 38.387 πόντους. Ήταν 42 ετών κι ο King James θα πρέπει να το κάνει νωρίτερα. Αν το καταφέρει κι αυτό...
ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΑΣΕΙ
Ο ΛεΜπρον Τζέιμς είναι ο νεότερος στην ιστορία που σπάει το φράγμα των 25000 πόντων κι είναι εξαιρετικά δύσκολο τα επόμενα χρόνια να βρεθεί παίκτης να τον... απειλήσει. Βλέπετε, έπαιξαν πολλά ρόλο. Ο "Βασιλιάς" έκανε σε πολύ νεαρή ηλικία το ντεμπούτο του στον "μαγικό κόσμο", ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για παίκτη που δεν έχει βγάλει κάποιο σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα του! Δεν είναι, όμως, το μοναδικό ρεκόρ που μοιάζει... απλησίαστο.
Ο King James έχει πετύχει κάτι πολύ σπουδαίο, αφού από τις 12 σεζόν του στο ΝΒΑ, μετράει στις 11 τουλάχιστον 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ κι 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο! Για την ακρίβεια, μόνο στη rookie σεζόν του δεν τα κατάφερε, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά:
Θ' αναρωτηθεί κανείς: «Πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο;» κι η απάντηση είναι καταφατική. Σπάνιο και δύσκολο να καταρριφθεί, αν αναλογιστεί κανείς πως θρύλοι του μπάσκετ όπως ο Λάρι Μπερντ κι ο Μάικλ Τζόρνταν είχαν μόνο 4 και 3 σεζόν αντίστοιχα με τη συγκεκριμένη επίδοση! Όσο για τις αναμετρήσεις; Σε συνολικά 252 ο ΛεΜπρον έχει μετρήσει τουλάχιστον 25 πόντους, 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ κι ένα κλέψιμο, με τον Μάικλ Τζόρνταν να ακολουθεί με 174. Τρίτος στη σχετική λίστα ο Κόμπι Μπράιαντ με 114, ενώ σπουδαία ονόματα όπως ο Καρλ Μαλόουν, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ κι ο Μάτζικ Τζόνσον βρίσκονται ακόμα πιο πίσω!
Βέβαια, υπάρχει κι ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, που έχει ήδη 58 ματς στο ενεργητικό του με τη συγκεκριμένη επίδοση. Από τους ενεργούς παίκτες -εκτός φυσικά από τον ΛεΜπρον- ο γκαρντ των Θάντερ βλέπει ακόμα την... πλάτη των Μπράιαντ (174) και Γουέιντ (81), ωστόσο αν συνεχίσει στον ρυθμό που τον βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, τότε το πιο πιθανό είναι να ανέβει σημαντικά στη σχετική λίστα.
Και πάλι όμως. Μπορεί να... απειλήσει τον ΛεΜπρον; Πολύ δύσκολα. Τα ρεκόρ του Τζέιμς είναι απίθανο να σπάσουν όχι μόνο επειδή είναι δύσκολο να βρεθεί παίκτης να κάνει τα ανάλογα πράγματα στο παρκέ, αλλά και λόγω του γεγονός ότι ο "Βασιλιάς" έχει ακόμα αρκετά χρόνια "καλού μπάσκετ" μπροστά του και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει!
Πηγές: ESPN, bleacherreport, Basketball-Reference
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
alan cruz
οχι ρε συ βοσκε, δεν τοξν εχω μεσα στην καλυτερη πενταδα, καπου μεταξυ, 6 και 8 θεσης, τον κατατασσω, η πρωτη πενταδα ειναι... Τζορνταν Τσαμπερλαιν Καριμ Ματζικ Μπερντ
voskos13
ΧΑΧΑ τελικα δεν θεωρεις το βασιλια μεσα στη καλυτερη 10 ολων των εποχων ,αλλα στη πρωτη 5αδα μ αρεσει ο διαχωρισμος σου αναμεσα στους αγαπημενους σου και τους must be ....δειχνει οτι δε σκεφτεσαι μονο με συναισθημα αλλα αντικειμενικα παμε τωρα ματζικ τζορνταν bird οι 3 αδιαπραγματευτοι....και οχι δεν ειμαι ΡΟΝΑΝΤΙΚΟΣ...αυτα που λεω τωρα για τον τζειμς (hater) τα ελεγα κ για τον air στα 90'ς....ομως η θεση του καλυτερου sg ολων των εποχων του ανηκει....δεν υπαρχει μεγαλυτερος αντι-τζορνταν απ εμενα!!!!!!! και για να δεις οτι δεν ειμαι κολλημενος στο 4 θα εριχνα κληρο μεταξυ ντανκαν (τον βαριεμαι) λεμπρον (το μισω) μπαρκλευ (Τον αγαπαω) και οποιος κερδιζε θα το σεβομουν στο 5 θα εκανα το ιδιο αναμεσα σε τσαπερλειν ( αν και δεν τον εχω δει,αλλα εχω καταλαβει ποσο κυριαρχικος ηταν) και χακιμ
alan cruz
ΣΤΟ ΞΑΝΑΕΓΡΑΨΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΚΑΒΣ ,ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΣΠΕΡΣ, ΤΟ 2007, ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΟΙ ΠΟΚΕΤΣ ΤΟΥΣ ΣΕΛΤΙΚΣ ΤΟ 86,(ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΙΩΝ) ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ. ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΤΑ ΤΙΣ ΠΕΝΤΑΔΕΣ ΠΡΩΤΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΣΟΣ . ΜΑΤΖΙΚ( ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ) ΣΟΥΤΙΝΓΚ ΓΚΑΡΝΤ. ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΜΟΛ ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ , ΜΠΕΡΝΤ Η ΛΕΜΠΡΟΝ(ΤΟ ΞΕΡΩ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ) ΠΑΟΥΕΡ ΦΟΡΓΥΟΡΝΤ, ΝΤΑΝΚΑΝ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΟΥ) ΣΕΝΤΕΡ, ΤΣΑΜΠΕΡΛΑΙΝ Η ΤΖΑΜΠΑΡ(ΤΟ ΜΕΓΑΛΛΟ, ΔΙΛΛΗΜΜΑ, ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 2 ΜΕΓΑΛΥΕΡΟΙ ΣΕΝΤΕΡ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ. ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ) ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ 1. ΜΑΤΖΙΚ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΙΖΑΙΑ(ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΙΤΡΟΙΤ) 2.ΤΖΟΡΝΤΑΝ(ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΦΑΝ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ, ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ. 3, ΛΕΜΠΡΟΝ(ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΤΕ ΣΑΝ ΣΤΥΛ , Ο ΜΠΕΡΝΤ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΩ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ. 4, ΜΑΛΟΟΥΝ(ΓΟΥΣΤΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ) 5. ΤΣΑΜΠΕΡΛΑΙΝ(ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΟ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΠΙΟ FUN TO WATCH O MATZIK ENNOEITAI. KAI KΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΕVER, OI LEIKERS TOY 80,. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
voskos13
βεβαια να θυμασαι... σε μια ομαδα με τοσο ταλεντο μαζεμενο και θεωροντας τον μισητο μου αιρ ως το καλυτερο παιχτη ολων των εποχων και ως το καλυτερο επιθετικο ολων των εποχων...ΠΡΕΠΕΙ να πλαισιωνεται απο παιχτες αλτρουιστες....(διαμαντιδηδες...και οχι σπανουληδες) και οπως ξερεις ματζικ κ μπερντ επαιζαν για την ομαδα τους συμφωνα ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΧΤΕΣ τους αν επισης συνηπολογισουμε οτι ο ματζικ δεν εχει το τρελο σουτ ο τζορνταν ειναι ΜΕΤΡΙΟΣ στο τριποντο ,,,,ε θες απο τη θεση 3 καποιον να τα ΣΤΑΖΕΙ και οχι απλα να εχει νορμαλ προς καλο σουτ...χανει απο αμυνα θα μου πεις στο 3 αλλα με τετοιο 4αρι ντανκαν κ τσαπερλειν (χακιμ) ρεφαρεται το πραγμα
alan cruz
OXI OI NIΚΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΡΓΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ...... ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ.. ΟΙ ΓΥΟΡΙΟΡΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΕΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ 2ΤΡΙΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, .ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ, ΟΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΚΑΒΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΥΣΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΗΤΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΜΠΡΟΝ ΣΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ. ΣΤΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ(ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ) 81 ΜΑΤΣ 66 ΝΙΚΕΣ 15 ΗΤΤΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 81% ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΜΠΡΟΝ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ 6 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ(XΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ) 94 ΜΑΤΣ 72 ΝΙΚΕΣ 22 ΗΤΤΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 76% ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΟΥ Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 2 ΣΤΑ 4 ΜΑΤΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΑΡΚΟΥΣΑΝ 3 ΝΙΚΕΣ , EΝΩ ΤΩΡΑ EINAI 4 ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΕ 32 ΜΑΤΣ 24 ΝΙΚΕΣ 8 ΗΤΤΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 75% ΛΕΜΠΡΟΝ ΣΕ 35 ΜΑΤΣ 24 ΝΙΚΕΣ 11 ΗΤΤΕΣ, ΠΟΣΟΣΤΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΑΓΩΝΩΝ 68 ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ο LBJ APO TON ΑΙR. ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ EΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο LBJ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. (ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΕΝΤΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ)
voskos13
για τελευταια της τελευταιας φορας.....δεν ειπα οτι οι μπουλς ειχαν τρελο ανταγωνισμο οπως το εννοεις...αλλα οτι επαιζαν με καλυτερες ομαδες στην ανατολη απ αυτες που ειναι τωρα στην ανατολη...το οτι ειχαν ομαδαρα και εκαναν τους καλους νικς να μοιαζουν πελατες,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΝΙΚΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΡΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΑΝ ΕΠΑΙΖΑΝ ...(λεμε τωρα) υ.γ το οτι οι γοριορς κανουν παρτυ στη δυση δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει καλυτερος ανταγωνισμος στη δυση απο την ανατολη...απλα οι Γουριορς παιζουν τοσο καλα που νομιζεις οτι ειναι μονοι τους.... οι κλιβελαντ οσο καλα και να παιξουνε βλεπουμε οτι το σικαγο και η ιντιανα ειναι μετριων δυνατοτητων περσι κ φετος.....ενω δε θα εβαζες το χερι στη φωτια για τους φετινους σπερς (πριν πεις για γερους θυμησου τη μεταγραφη τους φετος) ,δεν θα προεξοφλουσες οτι οι κλιπερς θα χασουν ευκολα,ακομα κ οι χουστον μπορουν να κανουν ζημιες...
voskos13
Καλημερα κ σ εσενα...την αλλη φορα και σε αλλο αρθρο θα μου πεις την αγαπημενη σου 5αδα ολων των εποχων ο larry αντιμετωπισε τον ματζικ σε 3 τελικους ,οπως ο τζειμς τον ντανκαν....σωστα ως εδω η διαφορα ειναι οτι λαρρυ ματζικ ηταν συνομιληκοι....ενω οι αλλοι δυο εχουν 9 ολοκληρα χρονια διαφορα και δεν θα μαθουμε ποτε αν θα τον κερδιζε εστω κ μια φορα τον ντανκαν,,,εναν παιχτη δηλαδη ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΣ σα καλυτερο 4αρι ολων των εποχων θα μπορουσε να αλλαξει την μοιρα των τελικων αν ηταν 27 ετων!!!!!!!!!!! εν κατακλειδι ο ενας απο τους 10 κορυφαιους παιχτες ολων των εποχων,,,ο τζειμς εκτςο απο τους πολλους χαμενους τελικους εχει κ αλλο ενα μειονεκτημα στο οποιο εθελοτυφλεις ''Χωρις να φταιει ,χωρις να ευθυνεται δεν αντιμετωπισε ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ μια ομαδα οπως ειναι ΟΙ ΣΠΕΡΣ ΤΟ 2007 Ας πουμε με τον ντανκαν σε καλη ηλικια.... υ.γ μη μου πεις παλι για τη βοστωνη του 2010 οτι λεω κ ξελεω,,,ειπαμε λογω ονοματων πολυ καλη ομαδα,αλλα τα χρονια ειχαν περασει στους 3 μεγαλους σταρ....πολυ θα ηθελα να δω τον τζειμς τωρα με τον γκαρνετ νεο στη βοστωνη....αλλα δε γινεται!!!!
alan cruz
ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ, ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΠΩ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, ΟΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΛΕΜΠΡΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΚΟΡΥΦΑΙΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΛΗΓΩΣΑΝ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ , ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΛΑΣ, ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΟΥΠΕ ΤΟΥ ΛΕΜΠΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΥΕΙΝΤ. ΣΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ, ΚΑΠΟΥ 10 ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΤ. ΕΑΝ ΟΙ ΧΙΤ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΕΣΑΙ, 1ΦΟΡΑ... ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝΩΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΚΕΡΔΙΖΑΝ ,10 ΦΟΡΕΣ ,ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΝΙΚΩΝ-ΗΤΤΩΝ, ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ. ΥΓ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥΣ ΣΑΝΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ GSW, ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΑΝ, ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΡΥ. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΛΑΣΜΟΣ, ΚΥΡΙΟΥ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΑΜΕ, ΜΠΟΥΛΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΟΚΕΤΣ, ΧΑΚΙΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ.... ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ 3 ΣΧΟΛΙΩΝ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΓΙΝΑΜΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ.
voskos13
εννοειται οτι τον θεωρεις μεσα στους 10 κορυφαιους και οχι κορυφαιο....δεν θα συζηταγαμε τωρα,,,, υ,γ δες λιγο την οργη Θεου που λεγεται καρρυ, απλα παρακολουθα ενα ανθρωπακι 1.90 το πολυ, τι κανει με τη μπαλα ...πραγματικα δεν εχω ξαναδει κατι τετοιο ιsiah thomas -reggie miller σε συσκευασια ενος!!!!
alan cruz
ΟΙ ΝΙΚΣ ΗΤΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1991 , ΤΟ 1992, ΚΑΙ ΤΟ 1993. ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΤΟ 1993, ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ ΕΙΧΑΝ ΡΕΚΟΡ 57-25 ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟ 1994, ΕΙΧΑΝ ΡΕΚΟΡ 55-27. ΜΟΝΟ 2 ΗΤΤΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΙΚΣ , ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ, ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ 4-3, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ, ΣΤΟ 5 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΙ ΜΠΟΥΛΣ, ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 1 ΠΟΝΤΟ, Ο ΧΟΛΙΝΣ, ΕΔΩΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ,ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΤΟΡΟ 2.1 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ! ΣΕ ΦΑΟΥΛ ΤΟΥ ΠΙΠΠΕΝ, ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΣ. ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΟΣΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ ΚΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΗΣ ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΙΚΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥΙΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΛΣ , ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΤΖΙΚ, ΤΟΥ 96 ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΜΠΟΥΛΣ, ΕΧΑΣΕ 4-0 2 ΦΟΡΕΣ ΜΕ 5 ΠΟΝΤΟΥΣ , 1 ΦΟΡΑ ΜΕ 19 ΠΟΝΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ 38 ΠΟΝΤΟΥΣ! ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ. Ο ΧΟΡΑΣ ΕΠΑΙΞΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, Ο ΔΕ ΝΤΕΝΙΣ ΣΚΟΤ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟΣ, ΜΕ 3 ΣΤΑ 19 ΤΡΙΠΟΝΤΑ , ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚ ΑΝΤΕΡΣΟΝ, ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ Ο ΣΑΚ ΚΑΙ Ο ΠΕΝΥ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ.