Έμαθαν αντιπάλους οι Γκουντούρα και Γεωργιάδου στο Αλγέρι

Δημήτρης Ντζάνης
 Έμαθαν αντιπάλους οι Γκουντούρα και Γεωργιάδου στο Αλγέρι

bet365

Οι Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου ξεκινούν την προσπάθεια διάκρισης στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης της χρονιάς που φιλοξενείται στο Αλγέρι.

Το πρώτο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης της χρονιάς άρχισε στο Αλγέρι και τα δύο κορυφαία ονόματα από ελληνικής πλευράς, οι Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου έμαθαν τις αντιπάλους τους στο κυρίως ταμπλό.

Οι Γκουντούρα (Νο.3) και Γεωργιάδου (Νο.4) αρχίζουν την προσπάθειά τους την Παρασκευή (10/11) στο Αλγέρι.

Η Δώρα Γκουντούρα (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), που ανήκει και στην Team Future της Bwin, κληρώθηκε να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα κόντρα στην 18χρονη Αμερικανίδα Λόλα Πόσικ (FIE No 113), ενώ η Γεωργιάδου (ΠΑΟ) κόντρα στην επίσης 18χρονη Έμα Νεΐκοβα (FIE No106). Οι δύο Ελληνίδες βρίσκονται σε διαφορετικά «κλαδιά» του ταμπλό και η μόνη πιθανή διαστάυρωση του θα είναι στον τελικό.

Ενα βήμα πριν από το κυρίως ταμπλό οι Παΐζη και Μπένου


Η Μαρίνα Παΐζη και η Κλαίρη Μπένου έφτασαν ένα βήμα πριν την είσοδο στο κυρίως ταμπλό των 64 στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο σπάθης της σεζόν. Οι δύο αθλήτριες αγωνίστηκαν στον προκριματικό γύρο του ατομικού σπάθης γυναικών στο παγκόσμιο κύπελλο του Αλγερίου. Στη φάση των πουλ η Μπένου σημείωσε 2 νίκες και 4 ήττες, ενώ η Παΐζη 4 νίκες και 2 ήττες.

Η Μπένου προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό των 128 και ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο των νοκ-άουτ, αυτό της Γεωργιανής Αλεξάντρα Κουβάεβα (FIE No156), με 15-12. Στη μάχη του γύρου των 64 όμως που θα έκρινε και την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό ηττήθηκε με 15-12 από τη 18χρονη Αυστραλέζα Βερόνικα Βασίλεβα (FIE No59) και ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με την 95η θέση.

Η Παΐζη προκρίθηκε απευθείας στο ταμπλό των 64, στη μάχη όμως για το εισιτήριο του κυρίως ταμπλό ηττήθηκε με 15-7 από τη Γερμανίδα Φελίς Χέρμπον (FIE No102) και ολοκλήρωσε την παρουσία της με την 76η θέση στη διοργάνωση ανάμεσα σε 152 αθλήτριες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής σπάθης Θανάσης Δελενίκας τόνισε τα εξής για τις δύο αθλήτριες: «Και οι δύο ανέβηκαν ένα επίπεδο παραπάνω σήμερα στην ξιφασκία που παίζουν. Η Παΐζη μπορεί να μην μπηκε στο κυρίως ταμπλό, αλλά έπαιξε πολύ ώριμα και η Μπένου πραγματικά απογείωσε την απόδοση της. Ήταν πολυ πιο σωστή στην ξιφασκία που έπαιξε και στην αντιμετώπιση των παιχνιδιών. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια και η δουλειά που κάνουμε βγαίνει».

 

Τελευταία Νέα