Ξιφασκία: Γκουντούρα και Γεωργιάδου εξασφάλισαν μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου θα αγωνιστούν στην Κορέα.

bet365

Αλλη μία τεράστια επιτυχία για την ελληνική ξιφασκία αφού Γκουντούρα και Γεωργιάδου πέρασαν στα ημιτελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου στο Αλγέρι και θα είναι στο βάθρο μιας ακόμη μεγάλης διοργάνωσης.

Διπλή παρουσία θα έχει στο βάθρο του Παγκοσμίου κυπέλλου στη σπάθη η Ελλάδα, για άλλη μία φορά.

Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου εξασφάλισαν θέση στα ημιτελικά και θα δώσουν τη μάχη τους, προκειμένου να βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό, στο Αλγέρι!

Η Γκουντούρα, που ανήκει και στην Team Future της Bwin, ξεκίνησε με νίκη επί της Βουλγάρας Νεϊκοβα με 15-9 και ακολούθησαν οι νίκες επί της Λεμπάς (Γαλλία) με 15-5 και της Τσάμπερλεϊν (ΗΠΑ) 15-6, για να μπει στην 8αδα.

Εκεί αντίπαλός της ήταν η Μαρτίνα Κρίσιο από την Ιταλία, την οποία και κέρδισε με 15-13 για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά και να εξασφαλίσει ένα ακόμη μετάλλιο. Εκεί αντίπαλός της θα είναι η Ουγγαρέζα Σάρα Μπαλζέρ.

Η Γεωργιάδου απέκλεισε αρχικά στην φάση των «64» την Λόλα Πόσικ από τις ΗΠΑ με 15-8, στον επόμενο γύρο την Ελοίσα Πασάρο από την Ιταλία με 15-10, και την Ιοάνα Ιλίεβα από την Βουλγαρία με 15-11, φτάνοντας στα προημιτελικά.

Αντίπαλός της στο κρίσιμο ματς ήταν η Γαλλίδα Μανόν Απιτί Μπρουνέ, την οποία και κέρδισε με 15-11, για να βρεθεί στα ημιτελικά και δεδομένα στο βάθρο. Αντίπαλός της στον ημιτελικό η Ουκρανή Ολγα Κάρλαν.

 

Τελευταία Νέα