Ξιφασκία: Με τα τρία κύπελλα Ελλάδος κλείνει η σεζόν στα σπαθιά

Κώστας Ευθυμιάδης
Ξιφασκία: Με τα τρία κύπελλα Ελλάδος κλείνει η σεζόν στα σπαθιά

bet365

Τρία εγχώρια κύπελλα θα φιλοξενήσει το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου η αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ, δύο στη μεγάλη κατηγορία στο ξίφος ασκήσεως και τη σπάθη και ένα στο ξίφος μονομαχίας νέων U20.

Το Σάββατο 25/11 θα πραγματοποιηθούν τα δεύτερα -κατά σειρά- κύπελλα ξίφους ασκήσεως και σπάθης ανδρών/γυναικών της αγωνιστικής περιόδου, ενώ την Κυριακή 26/11 θα πραγματοποιηθεί το τρίτο και τελευταίο κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων.

Τα δύο μεγάλα ονόματα στην σπάθη (Γκουντούρα και Γεωργιάδου) θα απουσιάζουν, ωστόσο όλα τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής αναμένεται να δώσουν το παρόν.

Στο κύπελλο ξίφους ασκήσεως ανδρών/γυναικών που θα γίνει το Σάββατο, έχουν δηλωθεί 44 γυναίκες και 52 άνδρες. Ανάμεσά τους οι νικητές του πρώτου κυπέλλου και περσινοί πρωταθλητές Ελλάδας, Νίκος Κοντοχριστόπουλος και Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω).

Από τα υπόλοιπα ονόματα ξεχωρίζουν οι Μαρία Χαλδαίου (ΑΞΙΑ), Σταυρίνα Γαρυφάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω), Βασιλική Μέκρα (ΑΟΞ Αιγάλεω) και Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) στις γυναίκες και οι Γιώργος Μανώλικας (ΑΞΙΑ), Δημήτρης Παναγόπουλος (ΑΕΚ), Γιάννης Τσιμικλής (ΓΕΦ), Δημήτρης Γκίκας (ΑΞΙΑ) και Αρτέμιος Τζοβάνης (ΑΟΞ Αιγάλεω) στους άνδρες.

Την ίδια ημέρα θα γίνει το κύπελλο σπάθης ανδρών/γυναικών με 39 γυναίκες και 45 άνδρες. Στους άνδρες θα δώσουν το παρών ο Δημήτρης Καφαταρίδης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που ήταν ο νικητής του πρώτου φετινού κυπέλλου, ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2023, Παναγιώτης Κοντοειδής (ΑΕΚ), ο Γιάννης Πρίφτης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) αλλά και οι νεαροί Γκυ-Γιώργος Λεωτόν και ο Θωμάς-Αβραάμ Γρόλλιος του Άρη Θεσσαλονίκης.

Στις γυναίκες θα είναι παρούσες η νικήτρια του πρώτου κυπέλλου, Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2023, Αθηναΐς Μαυρικάκη (ΑΟ Ασπίδα), οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας, Μαρίνα Παΐζη (ΑΣ Βικτώρια) και Κλαίρη Μπένου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), το δίδυμο των Μαριλένα Γαζεπίδη και Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου από τον Ολυμπιακό ΣΦΠ αλλά και η νεαρή Αλίνα Κουρούση (ΑΟ Απόλλων Βριλησσίων).

Τέλος, την Κυριακή θα πάρει σειρά το κύπελλο ξίφους μονομαχίας νέων ανδρών/νέων γυναικών U20. Στους νέους ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) θα επιχειρήσει να κάνει το 3/3 στα φετινά κύπελλα, ενώ η αδερφή του Ανδριάνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) θέλει να καταφέρει το ίδιο στις νέες μετά τις νίκες σε Πυλαία (23/9) και ΟΑΚΑ (21/10).
Οι Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), Άγγελος Ρασπόπτσης (ΟΞΙΦ) και Γιώργος Αλέστας (Ίριδα) είναι μερικά από τα ονόματα που ξεχωρίζουν στους νέους άνδρες, ενώ οι Χριστίνα Μπορονκάυ (Λύγκας Πεντέλης), Αριάδνη Νάσκαρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) και Στέλλα Κεφαλά Τσώρου (ΛΟ Βάρης) συγκαταλέγονται στις αξιοπρόσεκτες ξιφομάχους των νέων γυναικών.

 

Τελευταία Νέα