H μεγαλύτερη ομάδα προσφύγων σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο «Παρίσι 2024»

Newsroom
Η ομάδα προσφύγων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

bet365

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η ομάδα προσφύγων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα και θα αποτελείται από 36 αθλητές και αθλήτριες.

Μια ιδέα που γεννήθηκε και έγινε πράξη για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 με 10 αθλητές-τριες, που συνεχίστηκε στο Τόκιο με 29μελή ομάδα, τώρα στο Παρίσι γιγαντώνεται.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5) τη μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων της μέχρι σήμερα, καθώς 36 αθλητές και αθλήτριες από 11 χώρες θα πάρουν μέρος σε 12 αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Σας καλωσορίζουμε όλους με ανοιχτές αγκάλες. Αποτελείτε πλούτο για την Ολυμπιακή μας κοινότητα και για τις κοινωνίες μας. Με τη συμμετοχή σας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα επιδείξετε το ανθρώπινο δυναμικό ανθεκτικότητας και αριστείας.

Αυτό θα στείλει ένα μήνυμα ελπίδας σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, θα ενημερώσετε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης. Ως εκ τούτου, ενθαρρύνω όλους, σε όλο τον κόσμο, να συμμετάσχουν μαζί μας για να ζητωκραυγάσουμε για εσάς, την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Η ομάδα προσφύγων για πρώτη φορά θα έχει το δικό της έμβλημα, στο κέντρο του οποίου υπάρχει μια καρδιά, που προέρχεται από το λογότυπο του Olympic Refuge Foundation.

«Η Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων θα πρέπει να μας υπενθυμίζει την ανθεκτικότητα, το θάρρος και τις ελπίδες όλων εκείνων που ξεριζώθηκαν από τον πόλεμο και τις διώξεις. Αυτοί οι αθλητές αντιπροσωπεύουν αυτό που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, ακόμη και μπροστά σε ακραίες αντιξοότητες.

Η ομάδα μας υπενθυμίζει επίσης ότι ο αθλητισμός μπορεί να μεταμορφώσει τους ανθρώπους των οποίων η ζωή έχει διαταραχθεί σε συχνά οδυνηρές συνθήκες. Μεταμορφωτική όχι μόνο για τους Ολυμπιονίκες, αλλά για όλους.

Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει ανάπαυλα, απόδραση από τις καθημερινές ανησυχίες, αίσθηση ασφάλειας, μια στιγμή απόλαυσης. Μπορεί να δώσει στους ανθρώπους την ευκαιρία να θεραπευτούν σωματικά και ψυχικά και να γίνουν ξανά μέλη μιας κοινότητας», δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φίλιπο Γκράντι.

@Photo credits: © Olympic Refuge Foundation
 

Τελευταία Νέα