Παρίσι 2024: Ρώσοι και Λευκορώσοι απορρίπτονται και ως εθελοντές για λόγους ασφαλείας

Παρίσι 2024: Ρώσοι και Λευκορώσοι απορρίπτονται και ως εθελοντές για λόγους ασφαλείας

bet365

«Κόπηκαν» στον έλεγχο ιστορικού πολίτες με ρωσικά και λευκορωσικά διαβατήρια που είχαν αιτηθεί να είναι εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Πολλοί εθελοντές των Ολυμπιακών Αγώνων με ρωσικά και λευκορωσικά διαβατήρια, μεταξύ των οποίων άλλοι ζουν στη Γαλλία και άλλοι στις χώρες καταγωγής τους, ανέφεραν ότι έλαβαν πανομοιότυπες επιστολές από τις γαλλικές αρχές με τις οποίες απορρίπτοντας ως εθελοντές λόγω κινδύνων για την ασφάλεια, λέγοντας ότι απέτυχαν στον έλεγχο του ιστορικού τους.

Επικαλούμενοι τον εσωτερικό κώδικα ασφαλείας της Γαλλίας, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τον συγκεκριμένο λόγο και ενημερώθηκαν για την απόφαση μόνο από τους ειδικούς υπαλλήλους που διενεργούσαν τους ελέγχους. «Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι δεν θα είμαστε σε θέση να σας υπολογίζουμε στους εθελοντές για το Παρίσι 2024 καθώς έγινε δυσμενής αξιολόγηση εις βάρος σας», έγραφε η επιστολή που έλαβαν αρκετοί αιτούντες. «Η αποστολή που έγινε δεκτή δυστυχώς δεν θα σας αποδοθεί και δεν θα λάβετε καμία περαιτέρω επικοινωνία από τις υπηρεσίες μας», τόνιζε παρακάτω η ίδια επιστολή με τους αρμόδιους να αποκαλούνται τον «εσωτερικό κώδικα ασφαλείας της Γαλλίας».

Συνολικά 45.000 άνθρωποι επιλέχθηκαν για να υπηρετήσουν ως εθελοντές στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες μετά από ενδελεχή έλεγχο αφού τον Μάρτιο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανίν είχε δηλώσει πως: «ελέγχουμε απολύτως τους πάντες», προσθέτοντας ότι περίπου 800 άτομα που «δεν είχαν καλές προθέσεις» είχαν ήδη αποκλειστεί από τις λίστες.

Από την άλλη, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι θεωρούν πως απορρίφθηκαν μόνο λόγω των εθνικοτήτων τους.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διεξαχθούν υπό τη σκιά του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές μπορούν να αγωνιστούν μόνο ως ανεξάρτητοι και σε συγκεκριμένα αθλήματα. Οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας ανησυχούν ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επιδιώξει να διαταράξει τους Ολυμπιακούς.

 

Τελευταία Νέα