Παρίσι 2024: Φτάνει στη Μασσαλία η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων

O Σπύρος Καπράλος

bet365

Λιγότερες από 80 μέρες θα απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων από τη μέρα που θα καταφτάσει η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία.

Την Τετάρτη 8 Μαΐου, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού θα φτάσει σε γαλλικό έδαφος για πρώτη φορά από τότε που άναψε στην Ολυμπία τον περασμένο μήνα. Μετά το παραδοσιακό τελετουργικό αφής της φλόγας, η δάδα ξεκίνησε το ταξίδι της μέσω Ελλάδας πριν αναχωρήσει με το πλοίο Belem στις 16 Απριλίου.

Μετά από τρεις εβδομάδες, το Belem θα δέσει στο «Vieux Port» (Παλιό Λιμάνι), του οποίου τα παραδοσιακά καλντερίμια έχουν εδώ και καιρό καθαριστεί, σε μια στιγμή που θα παρακολουθήσει όλος ο κόσμος. Οι κάμερες από όλο τον κόσμο θα εστιάσουν στο πότε θα προσγειωθεί η δάδα. Πριν φτάσει στο παλιό λιμάνι, το Belem - συνοδευόμενο από πάνω από 1.000 άλλα πλοία - θα περάσει από το Παλάτι του Φάρου, το Φρούριο Saint-Jean και το Mucem.

Εν αναμονή της άφιξης της ολυμπιακής δάδας στις 8 Μαΐου, η πόλη της Μασσαλίας έχει αρχίσει να καθαρίζει σε βάθος τους δρόμους και το παλιό λιμάνι της. Η φλόγα θα φθάσει με το πλοίο Belem και αναμένεται την άφιξή της να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 150.000 άνθρωπους.

Αν και το παλιό λιμάνι της Μασσαλίας διαφέρει πολύ από τον Σηκουάνα στο Παρίσι, η ρύπανση και τα απόβλητα δημιουργούν επίσης προβλήματα. Για το λόγο αυτό, πολλά σκάφη και συνεργεία καθαρισμού εργάζονται εδώ και αρκετές ημέρες για να κάνουν την περιοχή πιο ευχάριστη στο μάτι. Ενώ το κοινό εκτιμά σε μεγάλο βαθμό την επιχείρηση καθαρισμού, υπάρχει κάποια κριτική ότι απασχολείται μόνο για ένα ειδικό γεγονός όπως αυτό.

Σύμφωνα με το Franceinfo, μια συνολική επιφάνεια 32.000 τετραγωνικών μέτρων θα καθαριστεί έτοιμη για τη μεγάλη μέρα. Εξίσου μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται για την ασφάλεια της περιοχής με περίπου 6.000 αστυνομικούς να έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη.

Αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα έρθουν στο Παλιό Λιμάνι, οι αρχές εκτιμούν ότι πάνω από 150.000 άνθρωποι θα συγκεντρωθούν στις αποβάθρες ή στους γύρω δρόμους για να υποδεχτούν την Ολυμπιακή Φλόγα.
Μετά την άφιξή της στη Μασσαλία, η φλόγα θα περάσει από περισσότερες από 400 πόλεις και κωμοπόλεις της Γαλλίας, καθώς και από ορισμένα υπερπόντια εδάφη, όπως η νήσος Ρεϋνιόν, η Μαρτινίκα και η Γαλλική Πολυνησία. Κάθε μια από τις στάσεις έχει ερευνηθεί και προετοιμαστεί προσεκτικά, με 30 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ανάμεσα στις στάσεις.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα