Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ απαγορεύει την παρουσία παιδιών στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά οι Γάλλοι βρήκαν λύση

Κώστας Ευθυμιάδης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΔΟΕ απαγορεύει την παρουσία παιδιών στο Ολυμπιακό Χωριό, αλλά οι Γάλλοι βρήκαν λύση

bet365

Ενα τεράστιο ζήτημα που έθεσαν αθλητές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ήταν να μπορούν να έχουν μαζί τους τα παιδιά τους στο Ολυμπιακό Χωριό.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Κλαρίς Αγκμπενιένου ζήτησε από τον Εμανουέλ Μακρόν, να της επιτραπεί να κοιμάται κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων με την 2χρονη κόρη της στο Ολυμπιακό Χωριό.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ υπάρχει παιδικός σταθμός μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό, η ΔΟΕ δεν επιτρέπει στους κανονισμούς της να διαμένουν τα παιδιά εντός αυτού.
Οι εθνικές επιτροπές στο Παρίσι όμως, βρήκαν τη λύση. Μέσα από ένα ερωτηματολόγιο της Εθνικής Υπηρεσίας Αθλητισμού (ANS), βρέθηκαν δύο λύσεις που θα κατατεθούν ως πρόταση για να περάσουν.

Η μία είναι ότι οι μητέρες, ιδιαίτερα εκείνες που θηλάζουν, θα μπορούν να κοιμούνται με το παιδί τους και έναν σύντροφο στο «H4 Hôtel Wyndham Paris Pleyel», που θα ανοίξει τις πύλες του την άνοιξη στον πύργο Pleyel στο Saint-Denis, κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό. Στο ίδιο αυτό ξενοδοχείο, θα δεσμευτεί χώρος 100 m2 για όλους τους γονείς που επιθυμούν να περάσουν χρόνο με το παιδί τους (έως 15 ετών) κατά την διάρκεια των Αγώνων.

Αθλητές -γονείς θέλουν την οικογένεια μαζί τους για ψυχολογικούς λόγους

Το θέμα δεν αγγίζει βέβαια μόνο τις μητέρες που θα αγωνιστούν, αλλά και τους πατέρες.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε μια στιγμή να ζήσω τους Αγώνες χωρίς να έχω τα παιδιά μου δίπλα μου. Γεμίζω τις μπαταρίες μου με αυτά», επισημαίνει ο ξιφομάχος, Ζουλιέν Μερτίν, Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, πατέρας ενός αγοριού και ενός κοριτσιού 7 και 5 ετών, αντίστοιχα. «Μπορούμε να είμαστε έτοιμοι σωματικά, αλλά η ψυχολογική πτυχή είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε, εκφράζοντας την χαρά του για την πρόταση που έπεσε στο τραπέζι.

Για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι αθλητές και οι προπονητές, θα έχουν τρεις δυνατότητες, σχετικά με τα παιδιά τους. Στο Club France θα δημιουργηθεί μια οικογενειακή περιοχή με προγραμματισμένα δρομολόγια κάθε ώρα μεταξύ των εγκαταστάσεων και του Ολυμπιακού Χωριού. Επίσης, οι γονείς παιδιών κάτω του ενός έτους θα μπορούν να επωφελούνται από δύο κάρτες επισκεπτών την ημέρα για να τα βλέπουν στο Χωριό και, σε περίπτωση ειδικών αναγκών, οι γονείς παιδιών κάτω των 3 ετών θα μπορούν να επωφελούνται από διαμονή εκτός του Ολυμπιακού Χωριού.

Η ΔΟΕ έχει βάλει τρεις κανόνες οι οποίοι έχουν προβληματίσει τους αθλητές:

  • Απαγόρευση ύπνου στο Ολυμπιακό Χωριό για τα παιδιά των αθλητών και την οικογένεια των αθλητών, όπως για κάθε μη διαπιστευμένο άτομο.
  • Δυνατότητα εισόδου παιδιού στο Ολυμπιακό Χωριό μεταξύ 9 π.μ. και 9 μ.μ. με συνοδό και κάρτα επισκέπτη.
  • Απαγορεύεται η πρόσβαση παιδιών αθλητών στις εγκαταστάσεις.
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα