Η θέρμανση του φετινού χειμώνα έχει όνομα: LG Therma V

Newsroom
Η θέρμανση του φετινού χειμώνα έχει όνομα: LG Therma V
Τώρα υπάρχει τρόπος για να έχεις ένα ζεστό σπίτι, πιο αποδοτικά αλλά και πιο οικονομικά.

Πόσες φορές έχεις βρεθεί αυτούς τους μήνες σε συζητήσεις περί ενεργειακών; Πόσους έχεις ακούσει να σχολιάζουν προβληματισμένοι τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να ζεσταθούν τον φετινό χειμώνα; Οι πιθανότητες θέλουν να έχεις βαρεθεί να ασχολείσαι με το συγκεκριμένο θέμα και να «σπαζοκεφαλιάζεις» σχετικά με το πώς θα βρεις μία λύση που να είναι οικονομική αλλά και αποτελεσματική. Ναι, έχεις όλο το δίκιο με το μέρος σου.

Όλο αυτό που συμβαίνει είναι τουλάχιστον κουραστικό, έως και ψυχοφθόρο, γι’ αυτό και χρειάζεσαι μία λύση, μία εναλλακτική στις κλασικές μεθόδους θέρμανσης που να μπορεί να σου προσφέρει όλα όσα ζητάς. Μπορεί να σου ακούγεται πολύ ουτοπικό ακόμα και το να υπάρχει κάτι τέτοιο, όμως, στην πραγματικότητα, η ανάγκη σου εισακούσθηκε και η απάντηση ακούει στο όνομα: LG Therma V.

Τι είναι η LG Therma V;

Οι LG Therma V είναι αντλίες θερμότητας αέρα/νερού (AWHP), οι οποίες έρχονται να αντικαταστήσουν τους λέβητες αερίου και πετρελαίου χρησιμοποιώντας βιώσιμη τεχνολογία. Αποτελούν ουσιαστικά την πολυπόθητη εναλλακτική ενέργειας, που, όμως, δεν παρέχει μόνο θέρμανση αλλά και ψύξη και ζεστό νερό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να έχεις ένα πιο αποδοτικό και άνετο σπίτι, εκσυγχρονίζοντας το σύστημα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού και εξοικονομώντας ενέργεια -άρα και χρήματα!-. Αρκεί μόνο να σκεφτείς πως εξοικονομείς μέχρι και 80% ενέργειας και έχεις θερμοκρασία εξερχόμενου νερού έως και 65 ℃ ακόμα κι όταν ο καιρός είναι εξαιρετικά ψυχρός (-25℃).

Παράλληλα, ωστόσο, με την αντικατάσταση ή τη συμπλήρωση ενός παραδοσιακού συστήματος καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η αντλία θερμότητας της LG μπορεί να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πώς το επιτυγχάνει; Η θερμότητα δεν παράγεται με καύση, ούτε και μετατρέπεται η ηλεκτρική ενέργεια σε θερμότητα για θέρμανση. Αυτό που συμβαίνει με τις LV Therma V είναι πως η θερμότητα απορροφάται από τον αέρα του περιβάλλοντος με την βοήθεια του ψυκτικού κύκλου, εξασφαλίζοντας χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας από τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης.

Το νέο ψυκτικό υγρό R32

Μέρος της επιτυχίας των αντλιών LG Therma V οφείλεται στο νέο ψυκτικό υγρό R32 που χρησιμοποιούν, το οποίο είναι ιδιαίτερα αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτό είναι που επιτρέπει στις αντλίες να επιτύχουν υψηλό εποχιακό συντελεστή απόδοσης στη θέρμανση, με την ενεργειακή του κλάση να είναι A+++ - γεγονός πολύ σημαντικό και για να αποφεύγονται οι υψηλές χρεώσεις στους λογαριασμούς.

Εκτός από αυτό, έχεις τη δυνατότητα έξυπνου ελέγχου για πιο απλή παρακολούθηση και διαχείριση με την εφαρμογή LG ThinQ ανά πάσα στιγμή, ώστε να μην έχεις «ανεξήγητες εκπλήξεις». H εξαιρετικά αποδοτική Therma V με ψυκτικό υγρό R32 είναι, με άλλα λόγια, μια ευέλικτη λύση που μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική θέρμανση χώρου και παραγωγή ζεστού νερού.

Επίλεξε σύμφωνα με τις ανάγκες σου

Υπάρχουν, μάλιστα, τρεις αντλίες θερμότητας για να διαλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Η Therma V Monobloc αποτελείται μόνο από μία εξωτερική μονάδα που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις αποδοτικότερη χρήση του εσωτερικού χώρου. Συνδέεται μόνο με μία δεξαμενή νερού και δε απαιτεί να εγκαταστήσεις και εσωτερική μονάδα. Παράλληλα, δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής ψυκτικού μέσου στο σπίτι, αφού εσωτερικά υπάρχει μόνο το νερό.

...

Η Therma V Split περιλαμβάνει μία εξωτερική και μία εσωτερική μονάδα. Απαιτεί σωληνώσεις ψυκτικού μέσου μεταξύ των δύο, αλλά η εξωτερική καταλαμβάνει λιγότερο χώρο στο ακίνητο προσφέροντας ευελιξία στην επιλογή της τοποθεσίας εγκατάστασης.

...

Η Therma V Hydrosplit λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του Split, όμως, αντί για σωληνώσεις ψυκτικού μέσου μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας, χρησιμοποιεί σωληνώσεις νερού. Το αποτέλεσμα είναι πως το οικιακό περιβάλλον είναι ασφαλέστερο.

...

Στα ακόμα πιο θετικά νέα, οι αντλίες θέρμανσης Therma V με ψυκτικό υγρό R32 προσφέρουν 100% συμβατότητα με σώματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδια θέρμανση, ενώ, ταυτόχρονα, σου δίνουν τη δυνατότητα να ενταχθείς στο πρόγραμμα επιδότησης Εξοικονομώ-Αυτονομώ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να επωφεληθείς από τα διάφορα κρατικά προγράμματα και να μειώσεις ακόμα περισσότερο τα ενεργειακά σου έξοδα.

Για να μάθεις περισσότερα, μπορείς τώρα να μπεις στο site https://www.lg.com/gr/business και να επικοινωνήσεις απευθείας με την LG Electronics Hellas με email ή μέσα από την γραμμή επικοινωνίας 801 11500400. Το καταρτισμένο προσωπικό της εταιρείας θα σε βοηθήσει να βρεις την κατάλληλη λύση θέρμανσης για το σπίτι ή την επιχείρησή σου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα