Τίλμαν στο Gazzetta: «Άρχισα να σουτάρω με το ένα χέρι για να σκοράρω απέναντι σε έναν συμπαίκτη μου» (vid)

Τίλμαν στο Gazzetta: «Άρχισα να σουτάρω με το ένα χέρι για να σκοράρω απέναντι σε έναν συμπαίκτη μου» (vid)

Ο Τζάστιν Τίλμαν της ΑΕΚ.

bet365

Ο Τζάστιν Τίλμαν συνηθίζει να σκοράρει με ένα σουτ που θυμίζει το... πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη. Και εξηγεί στο Gazzetta την ιστορία πίσω από τη δημιουργία του σουτ που τον έχει κάνει πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ σε Basket League και BCL.

Ο Τζάστιν Τίλμαν φοράει τα ακουστικά του. Προσπαθεί να ακούει μόνο τη μουσική του. Και να βλέπει το καλάθι. Πριν από κάθε ματς της ΑΕΚ Betsson, η ρουτίνα του Αμερικανού φόργουορντ δεν αλλάζει.

Ο Τίλμαν στήνεται κάπου στα τρία μέτρα από την μπασκέτα. Και επαναλαμβάνει το ίδιο σουτ. Η μπάλα στο ένα χέρι, στο δεξί, κάτι σαν πέταγμα της μπάλας. Και ξανά. Και ξανά.

Αυτή η τελετουργία θα του επιβεβαιώσει πως θα εξελιχθεί το ματς που ακολουθεί.

«Μου αρέσει η τελειότητα. Το κάνω από το κολέγιο και έχω γίνει τόσο καλός σε αυτό, οπότε θέλω να βρω το άγγιγμα πριν από κάθε ματς. Όταν κάνω τις επαναλήψεις, ξέρω ότι θα αποκτήσω την εμπιστοσύνη να σουτάρω με υψηλό ποσοστό. Αισθάνομαι ότι είμαι ασταμάτητος. Αν ο αντίπαλος μου δώσει μισό μέτρο, τότε μπορώ να σουτάρω. Αν πάρω την μπάλα στα χέρια μου, αισθάνομαι ότι μπορώ να σκοράρω σε κάθε κατοχή», είπε στο Gazzetta ο Τίλμαν μετά τους 24 πόντους απέναντι στον Κολοσσό.

Τους περισσότερους με αυτή την εκτέλεση του ενός χεριού. Ο Τίλμαν βρίσκεται ήδη στο όριο των 100 πόντων στην Basket League (98) με 37/60 δίποντα, 24/29 βολές και κανένα τρίποντο!

«Την περσινή σεζόν είχα 62% στα τρίποντα, αλλά εδώ έχουμε αρκετούς σουτέρ, οπότε δεν χρειάζεται να κάνω σουτ. Αλλά είναι αλήθεια, τα τρίποντα (και τις βολές) τις κάνω με τα δύο χέρια, τα πιο κοντινά με ένα χέρι», εξήγησε για τα πεπραγμένα του.

Η ιστορία πίσω από το σουτ του Τίλμαν

Η ιστορία πίσω από το κάτι σαν σουτ του Τίλμαν έχει τη δική της γοητεία. Και ξεκίνησε από το κολέγιο του Βιρτζίνια Κόμονγουελθ.

«Το ανακάλυψα όταν ήμουν στο κολέγιο, κάπου ανάμεσα στη 2η και την 3η χρονιά», εξήγησε και συνέχισε: «Υπάρχει μία ιστορία πίσω απ' αυτό. Στο κολέγιο είχαν έναν συμπαίκτη, τον Μο Έλι Κοκς. Είναι 1.96, 121 κιλά και είναι σούπερ δυνατός. Όταν ήμουν νεότερος δεν είχα βάλει κιλά, οπότε συνήθιζε να μου μπλοκάρει όλα τα σουτ στην προπόνηση.

Με έκανε να αλλάξω το σουτ μου, το στυλ μου για να βρω έναν τρόπο να σκοράρω απέναντί του. Όταν άρχισα να το επιχειρώ και να σκοράρω, απέκτησα αυτοπεποίθηση. Το αστείο είναι πως ο Κοκς παίζει τώρα στο NFL! Αυτή ήταν η γέννηση του σουτ, επειδή ο συμπαίκτης μου, έπαιζε δυνατή άμυνα. Με βοήθησε να εξελίξω το παιχνίδι μου, να βρω κάτι για να είμαι απειλητικός».

Στα χέρια του παίκτη της ΑΕΚ υπάρχει ένα μυστικό... όπλο. Σχεδόν εκνευριστικό για τους αντιπάλους του.

«Είναι σαν το μυστικό μου όπλο, είναι μία σούπερ γρήγορη εκτέλεση και είναι δύσκολο να παίξουν άμυνα σε αυτή. Δεν ξέρουν πότε θα σουτάρω», σχολίασε ο Τίλμαν και έδωσε μία... υπόσχεση: «Όσο προχωράει η σεζόν θα σουτάρω και τρίποντα».

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα