Η αρετή της υπομονής και η γνώση του τι σου ταιριάζει!

Η αρετή της υπομονής και η γνώση του τι σου ταιριάζει!
Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει τα πεπραγμένα της 8ης αγωνιστικής στην ολοένα και πιο ανταγωνιστική Basket League και στέκεται στη νοοτροπία που έχει «χτίσει» με τα χρόνια ο Ολυμπιακός. Η διαχείριση της εξωτερικής πίεσης και η έξωθεν μαρτυρία που κάνει τους καλούς παίκτες να τον προτιμούν!

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την πιο κακή εφετινή ήττα του Ολυμπιακού και μάλιστα με -12 μέσα στο «σπίτι» του από τον «αιώνιο αντίπαλο (αποτέλεσμα που τον έφερε σε πολύ μειονεκτική θέση ενόψει της μάχης για την πρωτιά στην κανονική περίοδο) και από ‘κει που τα προηγούμενα χρόνια επικρατούσε εσωστρέφεια, ο κόσμος αρραίωνε από το γήπεδο και η ομάδα έκανε ένα σεβαστό χρονικό διάστημα να ξαναπάρει τα πάνω, η εφετινή εικόνα μοιάζει τελείως διαφορετική.

Έκτοτε και παρά τις απουσίες κομβικών παικτών, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν επτά νίκες σε εννέα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη (οι δύο ήττες τους ήρθαν στο τελευταίο σου σε Κωνσταντινούπολη από Φενέρ και ΣΕΦ από Μπασκόνια), παίζουν ολοένα και καλύτερα εμπνέοντας περισσότερη εμπιστοσύνη και το κυριότερο δείχνουν να μην έχουν επηρεαστεί καθόλου από την μεγάλη πίεση που η αλήθεια είναι ότι υπάρχει στην χώρα μας και περισσότερο από το δικό τους κοινό!

Σε αυτό, βέβαια, έχουν βάλει κι εκείνοι το χεράκι τους με το εντυπωσιακό μπάσκετ που έπαιξαν και με τις σπουδαίες διακρίσεις (και τίτλους) που πέτυχαν στις δύο σεζόν που προηγήθηκαν. Αν οι «ερυθρόλευκοι», όμως, παίρνουν άριστα με τόνο σε έναν τομέα που ναι μεν επηρεάζει την αγωνιστική λειτουργία, αλλά διαδραματίζεται έξω από τις τέσσερις γραμμές, αυτό έχει να κάνει με την σταδιακή εδραίωση και το «χτίσιμο» μίας κουλτούρας και μίας νοοτροπίας, που δεν καθορίζεται από το πρόσκαιρο φορμάρισμα ή ντεφορμάρισμα και κατ’ επέκταση τα αποτελέσματα του πρώτου μήνα!

Η διαχείριση που ακολούθησε ο οργανισμός σε όλη αυτή την περίοδο, που λόγω απουσιών και αν θέλετε και κακής εικόνας ή μετεγγραφικών αστοχιών (όπως θέλει το «βαφτίζει» ο καθένας), το περυσινό μπασκετικό καμάρι μετατράπηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σε «ασχημόπαπο», η ηρεμία που ενέπνευσε στο αγωνιστικό τμήμα, η συμπόρευση με τον προπονητή και η έλλειψη πανικού, δείχνουν στοιχεία μεγάλης ομάδας και εξηγούν σε μεγάλο βαθμό και την ταχύτατη ολική επαναφορά.

Οι δε μετεγραφικές κινήσεις που έγιναν και οι οποίες, μέσα σε λίγες μέρες, ενίσχυσαν το ρόστερ ένα πολύ χρήσιμο κι έναν πολύ ποιοτικό παίκτη (Μήτρου-Λονγκ και Πετρούσεφ), δείχνουν πρώτον: την εκτίμηση και τον σεβασμό που έχουν κερδίσει οι Πειραιώτες σε όλη την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι ο μέν Ελληνοκαναδός πέταξε την σκούφια του όταν έμαθε το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και ζήτησε να λύσει το συμβόλαιό του με την Ζάλγκιρις, ούτε το ότι ο Σέρβος διεθνής ψηλός άφησε το αγαπημένο του NBA για τα καλά πίσω του, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο!

Και δεύτερον, πιστοποιεί ότι οι Πειραιώτες δεν παίρνουν παίκτες απλά για να ικανοποιήσουν τις βουλές του κόσμου και με γνώμονα το επικοινωνιακό κομμάτι και την πίεση των πρόσκαιρων αποτελεσμάτων, αλλά λειτουργούν σε άμεση συνεννόηση με τον προπονητή και ασχολούνται με κάποιον, μόνο αν κρίνουν ότι τους ταιριάζει και μπορεί να τους δώσει υπεραξία.

Κατά τα άλλα, στο παιχνίδι που έκλεισε την 8η αγωνιστικής της Basket League, τα καλά νέα είναι ότι ο Τόμας Γουόκαπ (22π., 3ρ., 5ασ. & 3κλ. με 4/6 τριπ.) έκανε ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα και έδειξε ότι έχει αφήσει πίσω τις πρόσφατες διαδοχικές «χαμηλές πτήσεις» του (προϊόν της κούρασης από το πολύ γεμάτο καλοκαίρι που πέρασε). Όταν ο «κουμανταδόρος» της ομάδας είναι σε καλή κατάσταση, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να έρθει χωρίς το σύνολο να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσής του.

Απέναντι στο Περιστέρι (4-4), η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε καλά και κακά διαστήματα, αλλά η ποιότητά της και τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας (59% διπ. & 42% τριπ.) έφταναν και περίσσευαν για να φτάσει σε μία σχετικά εύκολη νίκη (87-74).

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (Τόμπσον 15π. & 9ρ. με 7/10 διπ.) άφησε σε γενικές γραμμές καλές εντυπώσεις κι έδειξε ότι σιγά-σιγά πλησιάζει στο επίπεδο που πρέπει να φτάσει για να ανταποκριθεί στις βλέψεις της εφετινής σεζόν.

Η σταθεροποίηση στα ψηλά (σε Ελλάδα και Ευρώπη), θέλει χρόνο!

Μία ματιά στα εφετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού (8-0) στην Basket League είναι αρκετή για να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η μετάβαση από τους ευρωπαϊκούς στους εγχώριους αγώνες, με εντελώς νέα ομάδα και καινούριο προπονητή που δουλεύει για πρώτη φορά στην χώρα, έχει κόστος!

Αν εξαιρέσουμε τις εύκολες εντός έδρας βραδιές με Λαύριο και Απόλλωνα, στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια η μέση διαφορά της επικράτησής του βρίσκεται στους 6,5 πόντους, με μεγαλύτερη σε εύρος νίκη του – όσο απίστευτο κι αν φαντάζει – να είναι το +12 μέσα στο ΣΕΦ, επί του «αιώνιου αντιπάλου» του!

Ειδικότερα, λοιπόν, όταν η πίεση για ευρωπαϊκή διάκριση έχει εκτοξευθεί και η ομάδα βρίσκεται από νωρίς σε τροχιά playoffs και δεν κάνει ταξίδια αναψυχής, όπως έκανα τα τελευταία τρία χρόνια από τα μέσα της σεζόν και μετά.

Αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσετε ότι ο 12ος (από πλευράς άφιξης) νέος παίκτης του «τριφυλλιού» (Κέντρικ Ναν) ψάχνει ακόμη να βρει ρυθμό και είναι λογικό να «εκβιάζει» λίγες πιο περισσότερες και πιο τραβηγμένες προσπάθειες στα ματς χαμηλού ρίσκου από το τελευταίο στην Ρόδο, τότε υπάρχει εξήγηση για την ολική »καθίζηση» των «πρασίνων» στο 2ο μέρος, οπότε και ηττήθηκαν κατά κράτος με επιμέρους σκορ 50-37!

Αν κάπου δεν υπάρχει δικαιολογία (έστω κι αν ο Λεσόρ έπαιξε μόλις 11’), είναι στο party που έστησε στις δύο ρακέτες ο Σερβοαυστριακός σέντερ, Λούκα Μπράϊκοβιτς (22π. & 7ρ. με 10/11 σουτ σε 24’), ο οποίος κράτησε τον Κολοσσό (3-5) σε αξιοπρεπή απόσταση μέχρι την αντεπίθεση (το -18 στο 22’, ήταν η μεγαλύτερη διαφορά του «εξάστερου») κι «εξέθεσε» την frontline των φιλοξενουμένων.

Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε περισσότερο στους Ελληνες αναπληρωματικούς που έχασαν μία ευκαιρία (Καλαϊτζάκη και Μαντζούκα), που υπό φυσιολογικές συνθήκες έπρεπε να αρπάξουν από τα μαλλιά, ωστόσο, θα πρέπει να λάβει περισσότερο υπ’ όψιν του ότι ο εφετινός ανταγωνισμός έχει ανέβει αισθητά και ότι πλέον οι αγώνες του Σαββατοκύριακου, δεν ισοδυναμούν με... βόλτα στο πάρκο!

Κατα τα άλλα, ο Παναθηναϊκός (Βιλντόζα 15π., 3ας. & 4λ. με 3/3 τριπ.) κρατάει την 8η σερί νίκη (78-81), την παραμονή στην κορυφή και την διατήρηση του αήττητου, ενώ οι Ροδίτες (Κολοβέρος 14π., 4ρ., 2ας. & 2κλ., Μπιλής 13π., 3ρ. & 3ας.), που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Γκάουντλοκ, το ότι απέχουν ένα «κλικ» (ίσως χρειάζονται ένα combo guard επιπλέον) για να κοιτάξουν ψηλότερα!

O Προμηθέας προχωράει γιατί προσθέτει συνεχώς στοιχεία στο παιχνίδι του

Στο “Nick Galis Hall”, η πρώτη εκτός έδρας νίκη (73-77) του Προμηθέα (6-2) επί του Άρη (4-4) στην Α1 Κατηγορία, «σφράγισε» το πρώτο ιστορικό αήττητο (2/2) των Πατρινών στην Θεσσαλονίκη στην κανονική περίοδο (από την σεζόν 2016-2017 που παίζουν στην Basket League, ο απολογισμός τους ήταν 2-11) και ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα της ομάδας στο πρωτάθλημα μετά από 8 αγώνες!

Το μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, που προηγήθηκε ακόμη και με 20 πόντους (45-65 ατο 31’) και κυριάρχησε πλήρως για σχεδόν 35 λεπτά, ήταν ότι τα κατάφερε στην – επιθετικά – πρώτη “off night” του πρώτου σκόρερ της λίγκας, Χάντερ Χέιλ (8π., 8ρ. & 4ασ. με 4/16 σουτ) και με όπλο το μεγάλο rotation (επιπλέον σημαντική λύση ο Στέφενς) και την πολύ πιεστική άμυνα!

Οι φιλοξενούμενοι (Κάουαν τζούνιορ 21π., 4ρ. & 4ασ. με 16/21 βολ., Ετσενίκε 17π., 10ρ. & 2κοψ. με 6/7 σουτ) είχαν εξαιρετική ισορροπία ανάμεσα σε περιφέρεια και frontline, πολλές επιθετικές επιλογές, ενώ πήραν σημαντική αμυντική βοήθεια από πίεση που άσκησε το νεαρό δίδυμο Πλώτα και Μπαζίνα στα guards των γηπεδούχων.

Με αυτά και με εκείνα, η ομάδα της αχαϊκής πρωτεύουσας απέδειξε ότι συνεχώς προσθέτει νέα στοιχεία στο παιχνίδι της, βελτιώνεται και πέρασε με πολύ καλό βαθμό την πρόβα τζενεράλε πριν την δύσκολη δοκιμασία που ακολουθεί στο μακρινό Βίλνιους, με αντίπαλο την Ρίτας για το BCL.

Μετά από σχεδόν 2 μήνες στην νέα σεζόν, ο «αυτοκράτορας» είναι ξεκάθαρο ότι έχει έλλειμα ποιότητας και εμπειρίας από δύο αγώνες την εβδομάδα αλλά και μικρή βοήθεια από τους ξένους του, ώστε να «κουβαλήσει» αποτελεσματικά τα δύο καρπούζια (τις εγχώριες και τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) στην ίδια μασχάλη και μόνο με την αμυντική σκληράδα, είναι αδύνατον να έχει νικηφόρα πορεία.

Ο Μάρκους Τζόσουα Καρ (μ.ο. 6,9π. & 1,0ας. με 37,9% στα σουτ) και ο Σίλβιο Ντε Σόουζα (4,6π. & 2,1ρ.) έχουν ανταποκριθεί ελάχιστα, μέχρι στιγμής, στις απαιτήσεις της επιλογής τους από τον Γιάννη Καστρίτη, ο Μπλούμπεργκς έχει παίξει στο 1/4 των αγώνων λόγω τραυματισμού, ο Χαρέλ έχει περισσότερο αμυντικογενή ρόλο, ενώ ακόμη και το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, ο Ρομπέρτο Γκάλινατ (5π., 2ρ., 2ασ. & 2λ. σε 23’), που επίσης χτύπησε, δυσκολεύεται σε συνθήκες οργανωμένου μπάσκετ και στοχευμένης αμυντικής αντιμετώπισης.

Αν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσετε και την απουσία του πολύ χρήσιμου Σανόγκο (μ.ο. 6,7π., 5,4ρ., 1,0ας. & 1,1κλ.), ο οποίος θα λείψει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες ακόμη, τότε θα αντιληφθείτε ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι ανταγωνιστικός σε κάθε παιχνίδι και ειδικότερα απέναντι σε αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος, όπως οι δύο τελευταίοι (Προμηθέας και Ουλμ).

Το ότι βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας, έχοντας ως σταθερά την άμυνα του (ρεκόρ 3-2 όταν δέχεται λιγότερους από 80 πόντους) και βασιζόμενος κυρίως στους Έλληνες παίκτες του (Μποχωρίδης 16π., 7ρ. & 2ασ. με 4/12 σουτ, Τολιόπουλος 13π., 5ασ. & 3κλ. με 3/6 τριπ.), είναι κι αυτό ένα σημαντικό κέρδος, τηρουμένων των αναλογιών.

Αυτός ο Καμπενγκέλε δεν έπαιξε στην 4η περίοδο με τον Παναθηναϊκό!

Στο blog της προηγούμενης εβδομάδας, είχα καταθέσει τον προβληματισμό μου, για την απουσία του 26χρονου θηριώδους Καναδού σέντερ από το “crunch time” της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ και στην πρώτη επόμενη ευκαιρία της Basket League, ο πρώην παίκτης των Κλίπερς, των Καβαλίερς και των Σέλτικς, φρόντισε να αποδείξει γιατί η παρουσία του κάνει την μεγάλη διαφορά για την ΑΕΚ (4-4).

O λόγος για τον Εμφιόντου Καμπενγκέλε (30π., 16ρ., 3ασ., 3κλ., & 2κοψ. με 11/13 σουτ), ο οποίος χρειάστηκε λιγότερα από 27 λεπτά συμμετοχής για να πετύχει ένα εντυπωσιακό double double και να ηγηθεί αμυντικά και επιθετικά της ολικής επαναφοράς της ομάδας του από το -17!

Το ότι η «Ένωση» πέτυχε την 3η νίκη (90-70) στα τέσσερα τελευταία ματς στο πρωτάθλημα κι έφτασε τις 8 στους τελευταίους 10 αγώνες στην Ελλάδα και Ευρώπη, σκοράροντας μίνιμουμ 90 πόντους μέσα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, λέει πολλά για τις επιθετικές της δυνατότητες.

Το ότι προεξάρχοντος του ψηλού που φοίτησε στο Φλόριντα Στέιτ, έφτασε στα όρια τους τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, πέτυχε το μεγαλύτερο επιμέρους σκορ (+37 επί «δικεφάλου του Βορρά» και +29 στο 2ο μέρος) και είναι αήττητη στο BCL, δείχνει ότι ο Γιόαν Πλάθα αρχίζει να εκτιμά την «φλέβα χρυσού» που έχει στα χέρια του και προσπαθεί να πάει «με τα νερά του», ώστε να έχει συνεπή συνεισφορά και να μπορέσει η «βασίλισσα» να κοιτάζει ολοένα και ψηλότερα.

Mε 7 λάθη και 3/12 σουτ στην 3η περίοδο, ο ΠΑΟΚ (4-4) «πέταξε στα σκουπίδια» την συνολική σπουδαία εικόνα του πρώτου μέρους και παραδόθηκε στις άγριες διαθέσεις του Καμπενγκέλε, τον οποίο δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια κανένας ψηλός των φιλοξενουμένων! Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσφάτως αφιχθέντος Τζάστιν Άλστον (17π. & 15ρ.), ο οποίος έχει καλύψει και με το παραπάνω το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Τζαμάνι ΜακΝις.

Από την «κατηφόρα» του 2ου μέρους, δεν κατάφερε να διασωθεί κανένας άλλος παίκτης του Φώτη Τακιανού, ο οποίος βλέπει τον Έλβαρ Φρίντρικσον σε συνεχή ελεύθερη πτώση (μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές που είχε μ.ο. 21,0π., 7,5ασ. & 2,0κλ. με 45,4% τριπ., οι μέσοι όροι του έχουν πέσει στους 9,6 πόντους, 3,3ας. & 0,8κλ. με 25% τριπ.) και την ομάδα του να μετράει 3 ήττες σε ισάριθμους αγώνες στα εφετινά ματς που δέχεται μίνιμουμ 90 πόντους.

Αυτά συμβαίνουν όταν η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, δέχεται 69 πόντους!

Στο κλειστό της Περιβόλας, το Μαρούσι (3-5) έδειξε για πρώτη φορά διάθεση στο αμυντικό κομμάτι (σε αυτό βοήθησε και η πολύ χαμηλή επιθετική ποιότητα των γηπεδούχων) και ακουμπώντας – κατ' επιλογήν – την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και στα «σίγουρα χέρια» του Ραντούλιτσα (19π. & 7ρ. με 7/9 σουτ και 8/9 βολ. σε 20') δημιούργησε την εντύπωση ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να «ανοίξει» το σκορ.

Άλλωστε, τα 14 κλεψίματα των παικτών του και η συνολικά 4η θέση στο πρωτάθλημα που κατέχει στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία (μ.ο. 7,3), δείχνουν ότι η γενικότερα κακή εικόνα των νεοφώτιστων στην άμυνα (12η με μ.ο. 94,7π. πριν την 8η αγωνιστική), ήταν μέχρι τώρα περισσότερο θέμα διάθεσης και λιγότερο ικανοτήτων, αλλά και μεγάλης ροπής στο λάθος (1οι με μ.ο. 15,6).

Και αυτό φάνηκε στην Πάτρα, όπου παρά την πίεση και το άγχος, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν μεγάλη σκληράδα στα μετόπισθεν (με τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη να κάνει την διαφορά με 5 ριμπάουντ, 6 κλεψίματα και 6 τελικές πάσες), εμποδίζοντας για 7η συνεχόμενη αγωνιστική τον Απόλλωνα (1-7) να σκοράρει περισσότερους από 70 πόντους.

Η 2η εφετινή εκτός έδρας νίκη (69-75) της ομάδας του Γιώργου Λιμνιάτη (Τζούιστον 19π., 11ρ., 3ασ., 2κλ. με 7/10 σουτ, Μπρίσκοου 14π., 4ρ., 5ασ. & 2κλ.) παρέχει αυτομάτως μεγαλύτερη ασφάλεια στον σύλλογο των βορείων προαστίων, που έχει την δυνατότητα να κλείσει τον 1ο γύρο στοχεύοντας στις 4 νίκες (υποδέχεται κατά σειρά Άρη και Κολοσσό με ενδιάμεσο εκτός έδρας ματς στα Άνω Λιόσια με την ΑΕΚ).

Για την ομάδα του Κώστα Δελέγκου, πλέον, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα και η τελευταία «σανίδα σωτηρίας» επικεντρώνεται στο ματς της 9ης Δεκέμβρη με το Λαύριο, που ισοδυναμεί με πρόωρο τελικό.

Το θετικό για τους Πατρινούς (Ουάσινγκτον 25π., 5ρ. & 5ασ., Μπράουν 11π., 18ρ. & 5κοψ.) είναι ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα είναι σαφώς πιο έτοιμος ο Τι Τζέι Σταρκς (3π. & 6λ. με 1/8 σουτ σε 19') που έσφιξε τα δόντια κι έπαιξε χωρίς να έχει αποθεραπευτεί πλήρως και θα έχει αποκτήσει σαφώς καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό ο Ρασάντ Βον (13π. με 5/7 σουτ σε 18'), ο οποίος αγωνίστηκε με ελάχιστες προπονήσεις.

Ο μεγάλος προβληματισμός, που αποτυπώνεται κυρίως στην φτωχή επιθετική εικόνα της ομάδας (12η επίθεση με μ.ο. 66,5π.), έχει να κάνει με την κατώτερη του αναμενόμενου βοήθεια από τους Έλληνες παίκτες που στο τελευταίο ματς, είχαν συνολικά 14 πόντους με 4/14 σουτ και 4/10 βολές!

Υπόθεση μεγαλύτερης επιθυμίας!

Στην επιστροφή της στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», η Καρδίτσα (1-7) φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της και παίζοντας και πολύ ασφυκτική πίεση στην άμυνα, υποχρέωσε το Λαύριο (3-5) σε 10 λάθη στα πρώτα 14,5 λεπτά! Στο παιχνίδι μπήκε πολύ γρήγορα και ο κόσμος που έδωσε μεγάλο παρών και πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι πρόλαβαν να «τρέξουν» ένα σερί 16-0 και να προηγηθούν με +20 (39-19 στο 16'31”).

Σε αυτό το επίπεδο, τέτοιες διαφορές είναι μοιραία δύσκολο να υπερκαλυφθούν, ωστόσο ακόμη κι όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν δύο φορές στους επτά πόντους (62-55 στο 30'10” και 72-65 στο 34'39”), δεν είχαν άλλα αποθέματα ενέργειας για να απειλήσουν περισσότερο.

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος «είδε» τον Τζόρνταν Σάιμπερτ (17π., 5ρ. & 3ασ.) να κάνει το καλύτερό του εφετινό παιχνίδι από τον πάγκο, τον Κλάσεν (11π. & 10ασ.) να ανταποκρίνεται για πρώτη φορά στις περγαμηνές που τον συνοδεύουν, ενώ κομβικό ρόλο στο τελικό 84-68 έπαιξε το σημαντικό πλεονέκτημα ταχύτητας και εκρηκτικότητας που έδωσε το βαρύ σχήμα του Λαυρίου (ο Μουρ φορτώθηκε με φάουλ κι έτσι αναγκαστικά πήρε πολύ χρόνο Καββαδάς), στους αθλητικούς ψηλούς των Θεσσαλών (Γουάιτ 12π. & 5ρ., Σμιθ 12π., 7ρ., 2κλ. & 2κοψ. με 5/6 σουτ).

Η ομάδα του Κώστα Μέξα (Ντε Τζούλιους 16π. & 7ασ. με 6/8 σουτ) «πλήρωσε» το σύνηθες μουδιασμένο της ξεκίνημα και τον υπερβολικό αριθμό λαθών (17) για εκτός έδρας παιχνίδι, καθώς επίσης και την πολύ μέτρια βραδιά του Θόρντον (9π. & 3ασ. με 3/5 τριπ. σε 37'). Επιπροσθέτως, το επιθετικό season low κατέδειξε για μία ακόμη φορά γιατί εξαρτάται περισσότερο από την επίθεση (μετράει τρεις ήττες σε πέντε αγώνες που δεν εχει ξεπεράσει τους 75 πόντους).


Υγ.: Για την Εθνική ομάδα και τις μάχες που θα δώσει το καλοκαίρι στην «καταραμένη» διοργάνωση του προολυμπιακού τουρνουά (1/12 είναι το ποσοστό επιτυχίας μας), θα τα πούμε στο επόμενο blog.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!