Ολυμπιακός: Επιστρέφει πανηγυρικά στο Final 4 του Champions League γυναικών

Newsroom
Η Ελενα Ξενάκη πέτυχε πέντε γκολ για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Βουλιαγμένη

bet365

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε απέναντι στη Βουλιαγμένη στο κολυμβητήριο της Βάρης, επικράτησε με 14-9 και επιστρέφει για την 9η συμμετοχή του στο Final 4 του Champions League στο πόλο γυναικών.

Μετά το περσινό διάλειμμα ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε Final 4 του Champions League γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στη Βουλιαγμένη, επικράτησαν με 14-9 στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη και μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων εξασφάλισαν την πρωτιά στον Δ' όμιλο και ταυτόχρονα την πρόκριση στο Final 4 της διοργάνωσης (20-21 Απριλίου).

Ο Ολυμπιακός, χωρίς ξένη παίκτρια στη σύνθεσή του, θα αγωνιστεί για 9η φορά στην ιστορία του στην τελική φάση του Champions League, με την αρχή να γίνεται στην Κέρκυρα το 2010 και με όνειρο να στεφθεί για 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στην υδατοσφαίριση γυναικών, μετά το 2015 στον Πειραιά, το 2021 στη Βουδαπέστη και το 2022 ξανά στον Πειραιά.


Στο Final 4 θα έχει απέναντί του τρεις ισπανικές ομάδες, σίγουρα τη Σαντ Αντρέου, που με την εκτός έδρας νίκη επί της Τεράσα με 11-6 καπάρωσε την 1η θέση στον Α' Όμιλο.

Στη συνέχεια της ημέρας και το τυπικό της πρόκρισης αναμένεται να σφραγίσουν η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Σαμπαντέλ με τον Αλιμο, στο κολυμβητήριο Αλίμου και η Ματαρό, με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη.

Καθάρισε από το 1ο οκτάλεπτο, ρεσιτάλ Ξενάκη με γκολ από τη σέντρα

Η Βουλιαγμένη ζητούσε ένα θαύμα για να αρπάξει την πρωτιά από τον Ολυμπιακό στον όμιλο, νίκη με διαφορά μεγαλύτερη της ήττας με 12-7 τον περασμένο Οκτώβριο στον Πειραιά.

Όμως οι παίκτριες του Ολυμπιακού δεν έδωσαν κανένα δικαίωμα, καθαρίζοντας την πρόκριση από το 1ο οκτάλεπτο.

Το ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό ήταν φανταστικό. Χτυπώντας στην κόντρα και πάντα από τη δεξιά πλευρά, με τις Ξενάκη και Ελευθερία Πλευρίτου προηγήθηκε 2-0 (3:56). Η Ξενάκη συνέχισε το προσωπικό της ρεσιτάλ και με άλλα δύο γκολ διαμόρφωσε το 4-1 στο 1ο οκτάλεπτο.

Με την αμυντική λειτουργία να παίρνει άριστα, ο Ολυμπιακός με τις Σάντα και Ελευθεριάδου διεύρυνε τη διαφορά στα πέντε γκολ (6-1) και έκλεισε το ημίχρονο με τη Βασιλική Πλευρίτου να γράφει το 7-2.

Η Βουλιαγμένη με σερί 3-0 μείωσε 7-5 (2:25), όμως η Ξενάκη και η Σιούτη διατήρησαν το +3 (8-5, 9-6), με την ασταμάτητη Ξενάκη να πετυχαίνει το γκολ της χρονιάς από το κέντρο της πισίνας και με ένα απίθανo buzzer beater να σκοράρει για το 10-7.

Οι φιλοξενούμενες δεν σταμάτησαν, με τις Ελευθεριάδου και Χυδηριώτη να γράφουν το 12-7 (το σκορ του πρώτου αγώνα) και τον Ολυμπιακό να φθάνει στο τελικό 14-9.


Η 6η και τελευταία αγωνιστική στις 23 Μαρτίου για τον Ολυμπιακό θα είναι ένας αγώνας πάρτι με την ισπανική Μεντιτεράνι στο «Π. Καπαγέροφ», ενώ η Βουλιαγμένη θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της με την Ουίπεστ στη Βουδαπέστη.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-3, 5-3, 2-4.

Βουλιαγμένη (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Κρασσά, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου, Ριτζ 2, Σλίκινγκ 4, Πάτρα, Στρατιδάκη, Ανδρεάδη 1, Γιάουστρα 2, Αγγελίδη, Λουπάκη.

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Τριχά, Ξενάκη 5, Σιούτη 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα 1, Βασιλική Πλευρίτου 1, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

@Photo credits: eurokinissi, Στέλιος Στεφάνου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα