Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61- 53: Ερυθρόλευκο προβάδισμα τίτλου σε μια ακόμα «ντερμπάρα»

bet365

Με «όπλο» την εξαιρετική δεύτερη περίοδο που του έδωσε διαφορά 12 πόντων κι αντέχοντας στην αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στο β' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη (61-53) επί του «αιωνίου» και έκανε το 2-1 στη σειρά τελικών της Α1 Γυναικών.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 61-53 του Παναθηναϊκό στον τρίτο τελικό της Α1 Γυναικών και απέχει μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Οι Ερυθρόλευκες πήραν προβάδισμα στο σκορ στη β' περίοδο και δεν το έχασαν σε κανένο σημείο του αγώνα, παρά την αντεπίθεση των Πρασίνων.

Τα πρώτα 15 περίπου λεπτά στο Φάληρο (αίθουσα 5 του ΣΕΦ) είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι, με τους δύο «αιωνίους» να πήγαινουν χέρι - χέρι στο σκορ χωρίς κάποια ομάδα να μπορεί να ξεφύγει... Δύο εύστοχες βολές της Τόμπιν, ένα λάθος της Αλεξανδρή στη συνέχεια, ήταν η αρχή της πίεσης από πλευράς γηπεδούχων που έκαναν εξαιρετική β' περίοδο (20-7) και πήγαν προηγούμενες στα αποδυτήρια με 12.

Στο β' ημίχρονο, οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και αντεπιτέθηκαν με «αιχμή του δόρατος» την Τζόουνς και την Αλέιν. Οι δυο τους συνεργάζονταν άψογα και «ροκάνισαν» με υπομονή τη διαφορά.

Όμως οι Γουίλιαμς, Καρλάφτη κρατούσαν σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό. Μάλιστα το καλάθι της δεύτερης λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος της γ' περιόδου έστειλε τις Ερυθρόλευκες στο +8 για το τελευταίο δεκάλεπτο. (41-33).

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά στην τελευταία περίοδο, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλες μάχες και την Χριστινάκη να δείχνει την κλάση της καθαρίζοντας κομβικά επιθετικά ριμπάουντ. Η αρχηγός Νικολοπούλου με τρίποντο έφερε τον Ολυμπιακό στο +9 ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα (59-50), με την Παυλοπούλου να απαντάει.

Οι Ερυθρόλευκες έδειξαν συγκέντρωση ως το τελικό σφύριγμα παίρνοντας τη νίκη που τις φέρνει μπροστά με 2-1 στην υπόθεση τίτλος.

Η σειρά πηγαίνει τώρα στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στις 24 Απριλίου για το 4ο Game.

Τα δεκάλεπτα: 11-12, 31-19, 41-33, 61-53

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Γουίλιαμς 14 (2/2 τρίποντα), Κυριακούδη, Σπυριδοπούλου (6 ριμπάουντ), Σύρρα, Καμπισιούλη, Νικολοπούλου 12, Καρλάφτη 12 (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Αναστασοπούλου, Δίελα, Χριστινάκη 10 (10 ριμπάουντ), Κολλάτου, Τόμπιν 13 (6 ριμπάουντ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 11, Καρακασίδου, Παυλοπούλου 5, Τσβίτκοβιτς 4 (5 ριμπάουντ), Μπάτσιου, Σωτηρίου 6, Πατσιατζή, Αλεξανδρή, Τζόουνς 13 (11 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 14 (16 ριμπάουντ), Χαιριστανίδου

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα