EURO 2024, Σπαλέτι: «Δική μου η ευθύνη του αποκλεισμού»

EURO 2024, Σπαλέτι: «Δική μου η ευθύνη του αποκλεισμού»

Newsroom
gettyimages-1727777047
Ο Σπαλέτι μετά τον αγώνα ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό της Ιταλίας και τόνισε πως θα μιλήσει με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για το μέλλον του.

Η εθνική Ελβετίας ...αποκαθήλωσε την Ιταλία σε μία εντυπωσιακή εμφάνιση και την πέταξε εκτός συνέχειας. Ο Λουτσίανο Σπαλέτι ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού από το EURO 2024 και τόνισε πως θα μιλήσει άμεσα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας για το μέλλον του.

«Δική μου ευθύνη, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο... σκανδαλώδες. Tο γκολ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου μας έκοψε το δρόμo. Η διαφορά ήταν ο ρυθμός. Δυστυχώς ο ρυθμός και η φρεσκάδα κάνουν πάντα τη διαφορά. Ωστόσο, αυτή τη φορά, σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς, άλλαξα παίκτες, τους έκανα να ανακάμψουν. Αλλά η αντίδραση ήταν η ίδια. Χρειαζόμαστε περισσότερο ρυθμό. Δεν φτάσαμε σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε εξαιρετική κατάσταση και δεν είναι εύκολο να κάνουμε τα πάντα. Ωστόσο, αυτός ο αποκλεισμός μας δίνει κάποιες ενδείξεις, γιατί σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Ήταν μια εμπειρία όπου θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα, αλλά όταν βρίσκεις ομάδες που ντριμπλάρουν καλά, πρέπει να το κάνεις εξίσου καλά. Δεν έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν αυτή την ποιότητα στο τρέξιμο, η φρεσκάδα κάνει τη διαφορά όταν κερδίζεις την μπάλα πίσω» ήταν το αρχικό του σχόλιο.

Παράλληλα, ο 65χρονος τεχνικός τόνισε πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να «χτίσει» την ομάδα: «Υπάρχει η ευκαιρία να χτίσεις κάτι, αλλά χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο. Δεν είχα πολύ χρόνο, αν δούμε τους προκατόχους μου σχεδόν όλοι είχαν περισσότερα παιχνίδια από εμένα. Λίγα ακόμη παιχνίδια θα μπορούσαν να με είχαν βοηθήσει. Σε επίπεδο ευθύνης, που πάντα ανήκει στον προπονητή, εγώ έκανα τις επιλογές».

Τέλος, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι μίλησε για την επικείμενη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλικής ομοσπονδίας« O Γκραβίνα μου συμπεριφερόταν πάντα σαν σοβαρός επαγγελματίας και θα δούμε τι έχει να πει».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114 | Παίξε Υπεύθυνα |

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα