Gazzetta Eurotrip / ΗΜΕΡΑ 24η: Στο Βερολίνο με άπειρη... stau και αέρα πεχλιβάνη (vid)

Βερολίνο
Αμβούργο-Βερολίνο με άπειρη... stau (κίνηση), ερωτήσεις σε ένα μωσαϊκό λαών και πολιτισμών και Τουρκία-Ολλανδία

Αποστολή στη Γερμανία για το Euro 2024: Παναγιώτης Δαλαταριώφ, Γιάννης Σαπουντζάκης, Βασίλης Τεμπέλης, Αλεξάνδρα Οικονόμου

Το τουρ στο Euro με την υποστήριξη της Novibet συνεχίζεται...

Αν ξυπνήσουμε και δεν έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 3 ώρες οδήγησης δεν θα... μας πάει καλά η μέρα. Ετσι κύλησε, λοιπόν κι η 6η Ιουλίου. Επρεπε να σηκωθούμε στις 8.00 το πρωί να πάρουμε τα πράγματά μας, να τα φορτώσουμε στο... τανκς που μας έχει παραχωρήσει η Flex Car και να φύγουμε για την γερμανική πρωτεύουσα. Για το Βερολίνο και ακόμα πιο συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της πόλης.

stau

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης επέστρεψε στην αγκαλιά μας και μας περίμενε καρτερικά και με περίσσια υπομονή για περίπου 3 ώρες. Θα μας περίμενε λιγότερο αν δεν είχε κίνηση (stau, όπως την λένε εδώ στη Γερμανία), ο δρόμος. Τα χιλιόμετρα να γίνονται λιγότερα κι ο χρόνος περισσότερος. Αντί για μία και κάτι το μεσημέρι, τελικά φτάσαμε στον προορισμό μας λίγο μετά τις δύο.

Αφού ξεπιαστήκαμε και πήραμε έναν απαραίτητο καφέ, φύγαμε για το κέντρο της πόλης. Ολλανδοί, Τούρκοι, Γερμανοί, Άγγλοι... Αδέρφια από την Ονδούρα!

Περπατώντας στην πόλη, συναντήσαμε τους στίχους του τραγουδιού του Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Μια νύχτα θα 'ρθει από μακριά αέρας πεχλιβάνης».

Και μ' αυτά τα λόγια... βουτήξαμε στο θέμα μας. Συναντήσαμε ένα... μωσαϊκό πολιτισμών και λαών για να θέσουμε το εξής ερώτημα: Ποια είναι η αγαπημένη σας αθλητική προσωπικότητα από τη χώρα σας όλων των εποχών.

Πεχλιβάνης

Οι απαντήσεις που πήραμε πολλές. Κάποιες αναμενόμενες κάποιες άλλες όχι.

Στη συνέχεια, η Αλεξάνδρα Οικονόμου μάς άφησε στο Ολυμπιακό Στάδιο και κατευθύνθηκε στη fan zone της πόλης για περισσότερο... ρεπορτάζ.

Γύρω από το γήπεδο έβλεπες άπειρους Τούρκους που είχαν στήσει το δικό τους πάρτι από νωρίς. Ωστόσο, η κάμερα του Gazzetta έπιασε μέχρι και μια παρέα Ολλανδών που θέλησε να πικάρει τους Τούρκους τραγουδώντας: "Ελλάδα, πρωταθλήτρια το 2004".

Το τέλος του ματς βρήκε τους Ολλανδούς στους "4" και τους Τούρκους... σπίτι τους. Και εμάς να γράφουμε κι άλλα χιλιόμετρα, με οδήγηση άλλων δύο ωρών για να καταλήξουμε στο κατάλυμά μας.

Σήμερα συνεχίζουμε από Μόναχο. Τα λέμε από εκεί. Μείνετε συντονισμένοι στο Gazzetta για περισσότερες διαδρομές, εμπειρίες, ιστορίες και... στιχάκια.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα