Μπρέθγουεϊτ: Η απίθανη μεταγραφή του στην «Μπάρτσα» που δεν την ήξερε ούτε η σύζυγός του

Μπρέθγουεϊτ: Η απίθανη μεταγραφή του στην «Μπάρτσα» που δεν την ήξερε ούτε η σύζυγός του

Newsroom
Μπρέθγουεϊτ: Η απίθανη μεταγραφή του στην «Μπάρτσα» που δεν την ήξερε ούτε η σύζυγός του

bet365

Η προ τετραετίας ιστορία της μεταγραφής του Μπρέθγουεϊτ στην Μπαρτσελόνα που έμεινε κρυφή από την οικογένειά του.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, έχουν όνειρο να παίξουν είτε στην Μπαρτσελόνα, είτε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, ο οποίος αναμένεται να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, το έκανε αυτό, με ένα κάπως... περιπετειώδη τρόπο.

Η αφετηρία της συγεκριμένης μεταγραφής είναι πίσω στο 2019 και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, όταν η Λεγκανές προχωρά στον δανεισμό του από την Μίντλεσμπρο μέχρι το τέλος της σεζόν, έχοντας απολογισμό 4 γκολ, 1 εκ των οποίων κόντρα στους «μπλαουγκράνα», σε 19 συμμετοχές.

Η παρουσία του αυτή λοιπόν, οδηγεί την ισπανική ομάδα να πληρώσει τα 5 εκατομμύρια της ρήτρα τους (με αποτέλεσμα να γίνει η δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λεγκανές) και να τον κάνει δικό της, βάζοντας μάλιστα στο συμβόλαιο και ρήτρα 18 εκατομμυρίων.

Η σεζόν που τον οδήγησε στην Μπαρτσελόνα

Την επόμενη σεζόν, ο 29χρονος τότε επιθετικός έγραψε 24 συμμετοχές, με 6 γκολ και 1 ασίστ στην La Liga, έχοντας σε 3 ματς 2 γκολ στο Κύπελλο Ισπανίας. Η γενικότερη παρουσία του λοιπόν είχε κινήσει το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα που άρχισε να παρακολουθεί διακριτικά την περίπτωσή του, χωρίς ωστόσο να κάνει σοβαρή κίνηση.

Αυτή έγινε όταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ τραυματίστηκε και οι Καταλανοί κατέθεσαν αίτημα για να πάρουν άδεια, προκειμένου να αποκτήσουν παίκτη στην θέση του, εκτός μεταγραφικής περιόδου. Τελικά πήραν το ΟΚ και απέκτησαν τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ, πληρώνοντας την ρήτρα των 18 εκατομμυρίων.

Πως το έζησε ο Μπρεθγουεϊτ

Τον Απρίλιο του 2020, ο Δανός μίλησε στο ESPN, αποκαλύπτοντας πως σε όλη την διάρκεια των συζητήσεων με την Μπαρτσελόνα, δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν. Ούτε καν στην σύζυγό του, η οποία το έμαθε από τα media.

«Ένιωθα πως έπρεπε να περιμένω για να δω πως θα εξελιχθεί. Αν γινόταν 100% σοβαρό, τότε θα ενημέρωνα την γυναίκα μου, αλλά δεν υπήρχε λόγος να ενθουσιάσω τους γύρω μου, χωρίς να είναι κάτι σίγουρο. Εγώ ενθουσιάστηκα και ήξερα πως αν το έλεγα, όλοι τριγύρω μου, θα μιλήσουν για αυτό κάθε μέρα. Συνήθως λέω τα πάντα στην σύζυγό μου. Αυτό το έμαθε τρεις μέρες πριν υπογράψω επειδή διέρρευσε στα media», είπε χαρακτηριστικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα