ΑΠΟΕΛ: Στον ορίζοντα βασίλισσες και κυρίαρχες δυνάμεις (ανάλυση αντιπάλων)

ΑΠΟΕΛ: Στον ορίζοντα βασίλισσες και κυρίαρχες δυνάμεις (ανάλυση αντιπάλων)

Newsroom
slovan_bratislava.
 Η επόμενη πρόκληση του ΑΠΟΕΛ στο Champions League φέρνει αντιμέτωπους τους πρωταθλητές Κύπρου με νέους, δυνατούς αντιπάλους.

Σε συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινά, ο ΑΠΟΕΛ πρέπει πρώτα να υπερκεράσει το εμπόδιο της Πετροκούμπ Μολδαβίας. Αν τα καταφέρει, τότε το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει αναμετρήσεις με τη Σλόβαν Μπρατισλάβα ή την Τσέλιε, σε μαραθώνιο που θα διαδραματιστεί στις 6 ή 7 Αυγούστου εκτός έδρας και με τη ρεβάνς στις 13 του ίδιου μήνα στο ΓΣΠ. Ας εξετάσουμε, όμως, πιο προσεκτικά τους δυνητικούς αντιπάλους του ΑΠΟΕΛ, τις ιστορίες και τις δυνάμεις τους.


Σλόβαν Μπρατισλάβα: Η βασίλισσα του σλοβακικού ποδοσφαίρου


Η Σλόβαν Μπρατισλάβα δεν είναι απλώς μια ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά ένας ζωντανός θρύλος του σλοβακικού ποδοσφαίρου. Με 22 πρωταθλήματα και 7 κύπελλα στο ενεργητικό της, η Σλόβαν είναι αναμφίβολα η κυρίαρχη δύναμη της χώρας. Την περασμένη σεζόν κατέκτησε το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, ενισχύοντας την αυτοκρατορία της. Ο προπονητής Βλάντιμιρ Βάις, που ανέλαβε το 2021, έχει διαμορφώσει μια ομάδα που δεν γνωρίζει ήττα και επιδιώκει συνεχώς την αριστεία. Το εντυπωσιακό Στάδιο «Tehelné pole» με χωρητικότητα 22.500 θεατών αποτελεί τη βάση των επιτυχιών της.
Την περασμένη σεζόν, ωστόσο, η Σλόβαν γνώρισε μια οδυνηρή ήττα από τον Άρη με 6-2 στο Στάδιο «Άλφαμεγα», γεγονός που της στέρησε την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα ενισχύθηκε με την απόκτηση του Ζούλιους Σόκε από τον Άρη, ενώ στο ρόστερ της περιλαμβάνονται επίσης παίκτες όπως ο Κέναν Μπάιριτς με θητεία στην Πάφος FC. Ο νεαρός, ταλαντούχος Νίνο Μαρτσέλι, αξίας 3.500.000 ευρώ, θεωρείται το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας σύμφωνα με το transfermarkt.
Η ιστορία θυμίζει τις λαμπρές στιγμές του ΑΠΟΕΛ, καθώς το καλοκαίρι του 2011 οι «γαλαζοκίτρινοι» απέκλεισαν την Σλόβαν (0-0 στο ΓΣΠ, 2-0 στη Σλοβακία), ανοίγοντας τον δρόμο για την επική πορεία τους στους «8» του Champions League. Η Σλόβαν είναι ομάδα με βαθιές ρίζες και λαμπρό μέλλον.


Τσέλιε: Η ανερχόμενη δύναμη της Σλοβενίας


Η Τσέλιε, προερχόμενη από την πόλη με το ίδιο όνομα στη Σλοβενία, είναι ομάδα που έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της την περσινή σεζόν και έχει μόνο ένα κύπελλο στο ενεργητικό της. Αν και δεν έχει καταφέρει ποτέ να προκριθεί στη φάση των ομίλων κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Τσέλιε δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Η ομάδα ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα Σλοβενίας με νίκη 2-1 εντός έδρας επί της NK Μπράβο.
Ο προπονητής Νταμίρ Κρζέναρ, που ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι, έχει φέρει νέα πνοή και οδήγησε την Τσέλιε στον τίτλο. Η ομάδα αγωνίζεται στο «Stadion Z’dežele», με χωρητικότητα 13.059 θεατών. Το ρόστερ της κοστολογείται στα 13.000.000 ευρώ, ελαφρώς χαμηλότερα από αυτό του ΑΠΟΕΛ που ανέρχεται στα 14.000.000 ευρώ. Σημαντικοί παίκτες της ομάδας περιλαμβάνουν τον αρχηγό Ντένις Πόποβιτς, πρώην παίκτη της Ανόρθωσης, και τον Ίβαν Μπρνιτς, δανεικό από τον Ολυμπιακό Πειραιώς.


Αντιμέτωπος με την ευρωπαϊκή πρόκληση


Σε περίπτωση αποκλεισμού από την Πετροκούμπ, ο ΑΠΟΕΛ δεν θα σταματήσει την ευρωπαϊκή του πορεία, καθώς θα μεταφερθεί στο Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) - Δε Νιου Σεντς (Ουαλία). Τα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου στο Europa League έχουν προγραμματιστεί για τις 8 Αυγούστου, με τη ρεβάνς να ακολουθεί στις 15 Αυγούστου. Ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει το πρώτο ματς στο ΓΣΠ και ο επαναληπτικός θα γίνει σε Ουγγαρία ή Ουαλία.


Φερεντσβάρος: Η κυρίαρχη της Ουγγαρίας


Η Φερεντσβάρος, ένα από τα πιο ιστορικά αθλητικά σωματεία της Ουγγαρίας, εδρεύει στη Βουδαπέστη και είναι γνωστή για την κυριαρχία της τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων. Το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου, ιδρυθέν το 1900, έχει κατακτήσει 34 πρωταθλήματα και 24 κύπελλα. Η ομάδα έχει επίσης σημαντικές ευρωπαϊκές επιτυχίες, με κορυφαία την κατάκτηση του Κυπέλλου Διεθνών Εκθέσεων το 1965.
Η Φερεντσβάρος αγωνίζεται στο «Φερεντσβάρος Στάντιον» χωρητικότητας 23.700 θεατών. Οι οπαδοί της διατηρούν ισχυρές αντιπαλότητες με άλλες ομάδες της Βουδαπέστης, όπως η MTK, η Ουίπεστ, και η Χόνβεντ. Η φιλία με τους οπαδούς της Ραπίντ Βιέννης και του Παναθηναϊκού ενισχύεται από τα κοινά πράσινα χρώματα στις φανέλες τους.


Δε Νιου Σεντς: Η υπερηφάνεια της Ουαλίας


Οι Δε Νιου Σεντς (TNS) είναι ένας επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εκπροσωπεί τις πόλεις Χλανσάντφρεντ-υμ-Μεχάιν στην Ουαλία και Όσβεστρι στην Αγγλία. Με 16 πρωταθλήματα, η TNS είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ουαλική Πρέμιερ Λιγκ. Ιδρυθείς το 1959, ο σύλλογος αγωνίζεται στο Παρκ Χαλ στο Σριούσμπερι, το οποίο έχει χωρητικότητα 1.000 καθήμενων θεατών με σχέδια για αναβάθμιση στις 3.000 θέσεις.
Ο προπονητής Κρεγκ Χάρισον, που ανέλαβε την ομάδα πριν δύο χρόνια, έχει δημιουργήσει μια σταθερή και ανταγωνιστική ομάδα. Παρά τις απώλειες βασικών παικτών, η TNS συνεχίζει να ενισχύεται και να στοχεύει σε νέες επιτυχίες.


Συμπέρασμα: Ένα μέλλον γεμάτο προκλήσεις


Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά από κρίσιμες αναμετρήσεις, είτε στο Champions League είτε στο Europa. Η πορεία του εξαρτάται από την ικανότητα της ομάδας να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους της με αποφασιστικότητα και στρατηγική. Η Σλόβαν Μπρατισλάβα, με την ισχυρή ιστορία και το ταλαντούχο ρόστερ της, και η ανερχόμενη Τσέλιε αποτελούν δύσκολους αλλά όχι ανυπέρβλητους αντιπάλους.
Σε περίπτωση μετάβασης στο Europa League, η Φερεντσβάρος και οι Δε Νιου Σεντς θα προσφέρουν εξίσου σημαντικές προκλήσεις. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να επιδείξει το πάθος και την αφοσίωση που τον έχουν καταστήσει μία από τις κορυφαίες ομάδες της Κύπρου και να συνεχίσει να γράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Η προετοιμασία, η στρατηγική και η αποφασιστικότητα θα είναι τα κλειδιά για την επιτυχία, καθώς οι «γαλαζοκίτρινοι» αγωνίζονται για να διατηρήσουν τη φήμη και το κύρος τους σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο δρόμος μπροστά είναι γεμάτος προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες για δόξα και αναγνώριση.

@Photo Credits: ŠK Slovan Bratislava

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα