Φουντούλης στο Gazzetta: «Πέντε ομάδες ικανές για όλα»

Ο Γιάννης Φουντούλης

bet365

Η αγουροξυπνημένη Εθνική ανδρών πόλο χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να ξεφορτωθεί τους Αμερικανούς, αλλά ο αρχηγός της προειδοποιεί: «Η ομάδα είναι έτοιμη για όλα». Αποστολή στο Παρίσι, Νίκος Παπαδογιάννης.

Η Εθνική πόλο είναι πλέον ένα από τα θηρία της ζούγκλας. Το καταλαβαίνει η ίδια, το αισθάνονται και οι αντίπαλοί της. Στον αγώνα όπου «κατόρθωσε» να δεχθεί γκολ από τον απέναντι τερματοφύλακα, χώρια τα άλλα δώρα που χάρισε στους Αμερικανούς (π.χ. γκολ από ριμπάουντ ή από αχρείαστα πέναλτι), το κοντέρ έγραψε ένα ξερό 13-11 και βέβαιη πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Γιάννης Φουντούλης υπήρξε πρωταγωνιστής της αντεπίθεσης, με τρία προσωπικά γκολ στο δεύτερο μισό του αγώνα, μετά το 8-9 των Αμερικανών. Ο αρχηγός της Εθνικής μας μίλησε στο Gazzetta λίγα λεπτά μετά την τρίτη νίκη.

-Εξαρτάται από τη δική μας ομάδα το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού τουρνουά; Εάν κάνουμε το τέλειο παιχνίδι, τους έχουμε όλους;
«Ναι, αν παίξουμε στο απόλυτο μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε. Εξαρτάται, όμως, από αυτό που σου δίνει και ο αντίπαλος. Ομάδες τόσο ισχυρές δεν θα σε αφήνουν να κάνεις το τέλειο παιχνίδι. Το τουρνουά είναι πολύ ανταγωνιστικό και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα».

-Η ομάδα των ΗΠΑ συγκαταλέγεται στα φαβορί για διάκριση;
«Είναι μία πολύ καλή ομάδα, αλλά υστερεί κάπως στη διαχείριση του αγώνα όταν μένει πίσω στο σκορ. Συνεπώς, στόχος μας σήμερα ήταν να προηγηθούμε και να τους βάλουμε από κάτω. Έχει πιο νέα παιδιά, που τώρα χτίζουν την καριέρα τους στο εξωτερικό και μαζεύουν εμπειρίες. Επίσης, προέρχονται από μία σειρά αποτυχιών, που τους βαραίνουν. Ωστόσο διαθέτουν ταλέντο.

-Εμείς τι κάναμε καλύτερα, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα;
«Ήμασταν πολύ καλοί στον “παίκτη λιγότερο”, που ήταν το μειονέκτημά μας στον αγώνα με το Μαυροβούνιο. Έτσι είναι το τουρνουά. Τη μία μέρα υστερείς, την επόμενη είσαι καλός στον ίδιο τομέα. Βγάλαμε περισσότερη ενέργεια, πίστη, αλληλοβοήθεια. Ειδικά ο Μανώλης (σ.σ. ο τερματοφύλακας Ζερδεβάς) ήταν φοβερός σήμερα, παρά την άτυχη στιγμή με το γκολ που του έβαλε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Κάποιος άλλος στη θέση του θα λύγιζε, αλλά αυτός δεν χάνει την πίστη στον εαυτό του. Είναι πολύ δυνατός ψυχολογικά και υπήρξε κομβικός για τη νίκη».

-Στο σημερινό ματς αφήσαμε αίσθηση κυριαρχίας, αν και αρχικά η ομάδα έμοιαζε κάπως αγουροξυπνημένη. Το είπε και ο Θοδωρής Βλάχος.
«Είχαμε τις στιγμές μας απέναντι στους Αμερικανούς και διαχειριστήκαμε σωστά τις καταστάσεις όταν πήραμε προβάδισμα. Η συμπαγής άμυνα μας έδωσε αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Δεν είμαστε από εκείνους που θα διαλυθούν όταν κάτι πάει στραβά».

-Τώρα πλέον έχετε εικόνα από όλες τις ομάδες του τουρνουά. Πού βρισκόμαστε, ιεραρχικά;
«Μέχρι στιγμής, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση. Την τελευταία επταετία η Ισπανία ήταν παρούσα σε όλες τις τετράδες και πήρε όλα τα μετάλλια, εκτός από το Ολυμπιακό, που το πήραμε εμείς! Έχει 11 παίκτες που παίζουν στην ίδια ομάδα, τη Μπαρσελονέτα, και συνεννοούνται με κλειστά μάτια. Παίζουν με φοβερή υπομονή και δεν χαρίζουν τίποτε. Οι Ιταλοί δείχνουν φοβερή ταχύτητα, πιέζουν πολύ, είναι πολύ επιθετικοί στο παιχνίδι τους. Αυτές οι δύο ομάδες δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι υστερούν».

-Πόσο μάλλον, για ομάδες με Ολυμπιακά μετάλλια και παγκόσμιους τίτλους.
«Για κανέναν δεν μπορείς να πεις ότι “έρχεται από πίσω”. Η Ουγγαρία είναι σπουδαία ομάδα, η Κροατία πρωταθλήτρια Κόσμου. Εμείς συμπληρώνουμε την πεντάδα που είναι ικανή για όλα. Οι Σέρβοι παραμένουν τεράστια σχολή, αλλά μπορεί να μείνουν ακόμα και εκτός οχτάδας μετά την ήττα από τους Αυστραλούς. Οπότε, πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος με το γκάζι πατημένο».

-Η Εθνική έχει να παίξει ακόμη με Κροατία και Ιταλία στον Όμιλο, για να κυνηγήσει την πρωτιά.
«Η ιστορία μας έχει δείξει ότι ένα σερί από νίκες στην πρώτη φάση μας δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Με τις νίκες χτίζεις αυτοπεποίθηση, αν και μία ήττα μπορεί να φέρει αντίδραση. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η πρωτιά του Ομίλου δεν συνεπάγεται πρόκριση στα ημιτελικά. Εάν πούμε ότι τυχόν ζευγάρωμα π.χ. με την Αυστραλία στα χιαστί αποτελεί ευκαιρία, ε, άλλο τόσο ευκαιρία είναι και για τους Αυστραλούς, μοναδική στη ζωή τους ίσως. Αισθανόμαστε καλά μέχρι τώρα και θα ξανάρθουμε εδώ μεθαύριο για να νικήσουμε τους Κροάτες».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα