Ολυμπιακοί Αγώνες, Ιμάν Κελίφ: «Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση στη σφοδρή εκστρατεία εναντίον μου»

Newsroom
imane khelif

bet365

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Ιμάν Κελίφ απάντησε στην αδιανόητη διαμάχη που ξέσπασε γύρω από το φύλο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ιμάν Κελίφ από την Αλγερία, η πυγμάχος που απασχόλησε τα ΜΜΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έδωσε απαντήσεις για τη γυναικεία της ταυτότητα, μετά τη νίκη (5-0)επί της Κινέζας Γιανγκ Λιού και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην κατηγορία των 66 κιλών.

Η Κελίφ, η οποία κατέκτησε τον τίτλο με ομόφωνη απόφαση, έγινε η πρώτη Αλγερινή πυγμάχος που κερδίζει Ολυμπιακό μετάλλιο και η πρώτη από τη χώρα της που διεκδίκησε χρυσό μετά την Χοσίν Σολτάνι στην Ατλάντα το 1996.

«Αυτό είναι το όνειρό μου. Οκτώ χρόνια, το όνειρό μου. Είμαι Ολυμπιονίκης, χρυσή Ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Οκτώ χρόνια, δουλεύω, οκτώ χρόνια, χωρίς ύπνο, οκτώ χρόνια κουρασμένη. Τώρα είμαι ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έρχεται να με στηρίξει. Τον κόσμο, την Αλγερία και όλο τον κόσμο, το Παρίσι. Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση στη σφοδρή εκστρατεία εναντίον μου» δήλωσε αρχικά η 25χρονη αθλήτρια.

Ακόμη απάντησε στη διαμάχη για το φύλο της δηλώνοντας σε συνέντευξη Τύπου: «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα, αλλά υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας και δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία μου».

Επίσης η αντίπαλος της στον τελικό, Λου-Γιανγκ, δήλωσε: «Είμαι ευτυχής για την επιτυχία της. Σέβομαι όλους τους αθλητές και θα συνεχίσω να μαθαίνω από αυτήν, ιδιαίτερα στον τομέα της πυγμαχίας».

Επιμέλεια: Μάρθα Χωριανοπούλου

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα