To Santorini Experience επιστρέφει, πληρέστερο από ποτέ!

Newsroom
ο
Από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου, η πανέμορφη Σαντορίνη μεταμορφώνεται σε κέντρο αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων!

Το Santorini Experience προετοιμάζεται για την 7η διοργάνωσή του, παρουσιάζοντας το πλουσιότερο πρόγραμμα μέχρι σήμερα! Επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μοναδικές αθλητικές δραστηριότητες σε τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς, όπως το Ηφαίστειο και το μονοπάτι που συνδέει την Οία με τα Φηρά, με θέα την εντυπωσιακή Καλντέρα και το Αιγαίο. Οι τοποθεσίες, σε συνάρτηση με τις άρτια σχεδιασμένες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που συμπληρώνουν τη φετινή διοργάνωση, καθιστούν την εμπειρία αξεπέραστη!

θ

Κολύμπι με θέα το Ηφαίστειο!

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ., οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν από το Ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, με τη μοναδική θέα του νησιού, στον συναρπαστικό αγώνα open water 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Η διαδρομή θα διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια στα γαλήνια νερά της Σαντορίνης, με τη θερμοκρασία του νερού να κυμαίνεται μεταξύ 22-23°C. Η Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης, ναυαγοσώστες και η Lifeguard Patrol θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των κολυμβητών, ενώ θα προσφέρεται υποχρεωτικά ατομικός πλωτήρας για όλους. Ο αγώνας διευθύνεται από τον ολυμπιακό προπονητή κολύμβησης Νίκο Γέμελο.

ξ

Από το Παρίσι στη Σαντορίνη!

Κορυφαία ονόματα της κολύμβησης, τα οποία μάλιστα έδωσαν το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας, θα ταξιδέψουν στη Σαντορίνη για να πάρουν μέρος στον αγώνα. Η παγκόσμια elite της open water κολύμβησης, όπως η Barbara Pozzobon (Ιταλία), η Anna Olasz (Ουγγαρία), η Leonie Beck (Γερμανία) και ο Mario Sanzullo (Ιταλία), θα συμμετάσχουν στον αγώνα, ενώ παρών θα είναι και ο προπονητής Fabrizio Antonelli θα βρίσκονται εκεί, ενώ στο πλευρό τους θα βρεθεί και ο προπονητής Fabrizio Antonelli.

ξ

Διαδρομή στην Καλντέρα, με θέα που κόβει την ανάσα!

Το κολύμπι είναι το ένα άθλημα, για το οποίο άνθρωποι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν στο Santorini Experience. Το άλλο είναι το τρέξιμο, καθώς οι μοναδικές trail running διαδρομές πάνω στην Καλντέρα, στο μονοπάτι που ενώνει την Οία με τα Φηρά, μένουν αξέχαστες σε όλους τους λάτρεις του δρομικού κινήματος. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, οι δρομείς θα απολαύσουν τρεις μοναδικές trail διαδρομές 5 χλμ, 10 χλμ και 15 χλμ, με θέα την Καλντέρα, με αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία.

΄΄

Στο πλευρό των παιδιών του Δήμου Θήρας!

Οι δράσεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς το Santorini Experience αγκαλιάζει τους οικοδεσπότες της διοργανώσεις, προσφέροντας σπουδαίες εμπειρίες στα παιδιά της Θήρας. Αναλυτικά:

  • Μαθήματα Taekwondo με τον Μιχάλη Μουρούτσο: Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος θα πραγματοποιήσει μαθήματα Taekwondo για παιδιά και σεμινάριο για αγωνιστικά τμήματα συλλόγων στις 16:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.
  • Μπάσκετ με τον Πρίντεζη και τον Arlauckas: Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 12:00, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Joe Arlauckas θα παραδώσουν μαθήματα μπάσκετ στο Κλειστό Γυμναστήριο Σαντορίνης.
  • Kids Running με τον Ολυμπιονίκη Περικλή Ιακωβάκη: Στις 6 Οκτωβρίου στις 10:00, ο Περικλής Ιακωβάκης θα συμμετάσχει στο παιδικό τρέξιμο στο Δημοτικό Γήπεδο Θήρας.
  • Ομιλίες για τη διαφορετικότητα με τον Δημήτρη Παπανικολάου: Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου θα δώσει ομιλίες σε σχολεία του νησιού στις 3 και 4 Οκτωβρίου.
  • Ομιλία του Παύλου Καγιαλή για την ιστιοπλοΐα: Ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής θα μιλήσει σε νέους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης στις 5 Οκτωβρίου.
  • Ομιλίες για την Οδική Ασφάλεια με τον Θανάση Χούντρα: Εισηγητής για την οδική ασφάλεια θα είναι ο προπονητής μηχανοκίνητου αθλητισμού Θανάσης Χούντρας, σε σχολεία του Δήμου Θήρας στις 3 και 4 Οκτωβρίου.

ξ

Πλούσια Δώρα στους Συμμετέχοντες και Νικητές των Αγώνων: Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν τσάντα, T-shirt, μετάλλιο και άλλα δώρα, ενώ νικητές θα λάβουν ειδικά βραβεία από χορηγούς, όπως η HOKA και η Blue Star Ferries.

Δωρεάν Συμμετοχή στους Δημότες Θήρας: Οι κάτοικοι της Θήρας μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν στη διοργάνωση με εγγραφή στο κατάστημα Alafouzos Sport.

Έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά και ελικόπτερα: Οι συμμετέχοντες έχουν έκπτωση 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Blue Star Ferries και 20% στις πτήσεις ελικοπτέρων της hoper.

Το Santorini Experience είναι εδώ, πιο δυνατό από ποτέ!

Προλαβαίνεις ακόμα να κάνεις την εγγραφή σου εδώ: https://www.more.com/sports/santorini-experience-2024/

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα