Μία Εθνική βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρά μας!

Μία Εθνική βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρά μας!

Μία Εθνική βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρά μας!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει για την υπέροχη Εθνική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τον αρχηγό της, Τάσο Μπακασέτα και τον κόσμο που δημιούργησε μία φανταστική ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχει, πλέον, καμία αμφιβολία. Βλέπουμε την καλύτερη Εθνική στην μετά – Σάντος εποχή. Μία Εθνική που «καθαρίζει» με χαρακτηριστική άνεση παιχνίδια απέναντι σε ομάδες κατώτερες από εκείνην ποιοτικά, μία Εθνική που εσχάτως κοιτάζει στα μάτια τους μεγάλους και τους νικάει μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Ένα γκρουπ που σταδιακά αρχίζει να φέρει και τη σφραγίδα του προπονητή. Στα δύο παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα πανηγύρισε δύο νίκες χωρίς να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης, ειδικά σε αυτό του Δουβλίνου. Που πήρε τα τρίποντα, σε μεγάλο βαθμό, λόγω της ατομικής ποιότητας κάποιων ποδοσφαιριστών της.

Σε αυτά τα δύο αυτά ματς του Οκτώβρη, η εικόνα ήταν πολύ διαφορετική. Μία Εθνική να παίζει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Ένα γκρουπ που δεν άφησε τον αντίπαλο να πάρει ανάσα, είτε αυτός ήταν η σπουδαία Αγγλία, είτε η σαφώς πιο αδύναμη Ιρλανδία. Βγάζοντας εξαιρετικές συνεργασίες, κυκλοφορώντας θαυμάσια την μπάλα, δημιουργώντας πολλές και κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Ομάδα και κόσμος σε τέλεια αρμονία

Η εικόνα, όμως, δεν ήταν εξαιρετική μόνο στο χορτάρι, αλλά και στην εξέδρα. Ο κόσμος γέμισε το βράδυ της Κυριακής το γήπεδο και δημιούργησε μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Φωνάζοντας σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, υποστηρίζοντας τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του. Ένα Καραϊσκάκη ντυμένο στα γαλανόλευκα, σε κάθε του γωνιά. Φυσικά, άπαντες τίμησαν την μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ, τόσο στο ένα λεπτό σιγής, όσο και με τα πανό που αναρτήθηκαν.

Υπήρχαν στιγμές που χαζεύαμε την εικόνα της εξέδρας στην οποία δεν υπήρχε κενό καρεκλάκι… ούτε για δείγμα! Είναι υπέροχο αυτό το δέσιμο που δημιουργείται ανάμεσα στην ομάδα και στους φιλάθλους της. Είναι στοιχείο αναγκαίο για να πορευθεί το γκρουπ σε αυτό το μονοπάτι, που ευελπιστούμε όλοι οι Έλληνες να οδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Ο κόσμος άφησε σε απόλυτο βαθμό εκτός γηπέδου, την όποια αντιπαλότητα μπορεί να αφορά στους συλλόγους και αγκάλιασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

 

Εθνική ομάδα: Πρώτο ημίχρονο που η Ιρλανδία θύμιζε… Γιβραλτάρ!

Στο πρώτο ημίχρονο, είδαμε ένα ονειρικό δεκαπεντάλεπτο από την Εθνική από το 10’ ως το 25’. Ένα χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο η Ελλάδα έκανε την Ιρλανδία να μοιάζει με… Γιβραλτάρ. Με κάθε σεβασμό στην ομάδα του μικρού αυτού κρατιδίου, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην έχουν καμία απάντηση στις ορέξεις των Ελλήνων διεθνών. Φοβερός ρυθμός, εξαιρετική κυκλοφορία, δεύτερες μπάλες και πολλές τελικές προς την αντίπαλη εστία, από τους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που σε εκείνο το σημείο έμοιαζαν σεληνιασμένοι. Υπήρχαν φάσεις του αγώνα που η κατοχή της μπάλας, έφτανε στο 70% υπέρ των Ελλήνων!

Με έναν Τζόλη να συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το βράδυ της Πέμπτης στο Γουέμπλεϊ. Πολύ δραστήριος, έφτιαξε πολλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, ενώ βρέθηκε και ο ίδιος αρκετές φορές σε θέση για να εκτελέσει. Με έναν Σιώπη να πιέζει παντού, να τρέχει ασταμάτητα και να βάζει τα πόδια του… με τα χίλια σε κάθε φάση. Τρελαμένος, απλά! Με τον αρχηγό, Τάσο Μπακασέτα, να κόβει με τις πάσες του σαν το βούτυρο στην μέση την άμυνα της Ιρλανδίας.

Αυτό ήταν σωστό, από τον αρχηγό για τον Τζορτζ

Η αλήθεια είναι ότι στην ανάπαυλα, προβληματίστηκα για το πως θα εξελιχθεί το δεύτερο ημίχρονο, από τη στιγμή που παρά την εξαιρετική της εικόνα, η Εθνική δεν είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σκέφτηκα το ενδεχόμενο της κόπωσης, τόσο της σωματικής, όσο και της ψυχολογικής. Τις όποιες αμφιβολίες, όμως, ήρθε ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, για να τις εξαφανίσει. Και δεν χρειάστηκε περισσότερα από τρία λεπτά, ο Τάσος Μπακασέτας. Και αν αναρωτιέστε γιατί χαρακτηρίζεται ως ο πιο κατάλληλος, οι εικόνες από τις στιγμές που ακολούθησαν, δίνουν την καλύτερη απάντηση.

Ο αρχηγός συγκίνησε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, με την ομιλία του στα αποδυτήρια του Γουέμπλεϊ. Άνθρωποι που, ενδεχομένως, δεν είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο ή και με την Εθνική, είδαν το βίντεο και βούρκωσαν, το έκαναν repost στα social media. Και αυτό, γιατί ήταν ένα μάθημα, που ξέφευγε τελείως από τα όρια του αθλήματος. Έπρεπε, λοιπόν, να βάλει και ο Μπακασέτας γκολ και φυσικά να το αφιερώσει στην μνήμη του αδερφού τους, που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Η Εθνική, απολύτως φυσιολογικά, δεν κατάφερε να διατηρήσει το ίδιο τέμπο σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους. Υπήρχε και κούραση για τα παιδιά που πριν από μόλις τρεις μέρες, είχαν παίξει «στα κόκκινα» απέναντι σε μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά, απειλήθηκε μόλις μία φορά από την αντίπαλό της και έφτασε στη νίκη με σχετική άνεση, με τον Πέτρο Μάνταλο να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα».

Το «4 στα 4» δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ενόψει των δύο τελευταίων αγώνων του γκρουπ στα μέσα του Νοέμβρη. Οι διεθνείς έβαλαν μόνοι τους ψηλά τον πήχη, και δείχνουν έτοιμοι για την μεγάλη υπέρβαση.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.