Το θρίλερ της χρονιάς στα Τρίκαλα

Gazzetta team
Το θρίλερ της χρονιάς στα Τρίκαλα

bet365

«Αυτοκτονία» Νέας Κηφισιάς ή η ανατροπή της χρονιάς από τα Τρίκαλα; Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα νίκησε 73-71 την ΑΕΝΚ με καλάθι του Τριανταφύλλου στη λήξη, το οποίο δεν μετράει.

Η Νέα Κηφισιά κρατούσε σε όλη τη διάρκεια του ματς την κατάσταση στα χέρια της. Μάλιστα ένα λεπτό πριν το τέλος του μεγάλου αγώνα για την 23η αγωνιστική της Α2 η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου προηγηθηκε 71-66 και όλα έδειχναν πως θα έπαιρνε τη νίκη.

Τα Τρίκαλα μείωσαν σε 68-71 με τον Χαρισμίδη και στην επόμενη επίθεση της Νέας Κηφισιάς έκαναν αμέσως φάουλ. Ο Φίλιππος Μοσχοβίτης, όμως, είχε 0/2 βολές, αλλά ο Πετροδημόπουλος ανανέωσε την επίθεση της ομάδας του, η μπάλα γύρισε και έφτασε και πάλι στα χέρια του Φίλιππου Μοσχοβίτη. Ο γκαρντ της Νέας Κηφισιάς έκανε και πάλι 0/2 και στη συνέχεια δεν πρόλαβε να κάνει φάουλ για να μην δεχτεί η ομάδα του τρίποντο, αλλά το έκανε όταν τα Τρίκαλα επιχείρησαν σουτ τριών πόντων. Με 3/3 βολές οι γηπεδούχοι έκαναν το 71-71 με 7,8'' να απομένουν για το τέλος του ματς.

Ο Βαγγέλης Καράμπουλας ανέλαβε την τελευταία επίθεση, ο Κακλαμάνος του έκανε φάουλ και ο Έλληνας φόργουορντ, από τους καλύτερους σουτέρ βολών της κατηγορίας, έκανε και αυτός 0/2. Οι γηπεδούχοι πήραν το ριμπάουντ πέταξαν τη μπάλα για σουτ τριών πόντων από τη μια μερά στην άλλη, αλλά ο Τριανταφύλλου έπιασε τη μπάλα στον αέρα την πεταξε με ανάποδα φάλτσα (!!!) και με τη λήξη έδωσε πέτυχε το καλάθι. Αμέσως όλος ο πάγκος των γηπεδούχων μπήκε να πανηγυρίσει, εκείνος των φιλοξενούμενων για να διαμαρτυθεί καθώς, όπως φαινεται και στην τηλεόραση, το χρονόμετρο μηδενίζει την στιγμή που πιάνει τη μπάλα ο Τριανταφύλλου στα χέρια του.

Οι διαιτητές, αφού πρώτα είδαν το ριπλέι της τελευταίας φάσης, μέτρησαν το καλάθι και έδωσν έτσι τη νίκη στα Τρίκαλα που πλέον έχουν 41 βαθμούς οσους και η Νέα Κηφισιά, αλλά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει το αβαντάζ καθως είχε νικήσει στο πρώτο ματς με 28 πόντους.

Πλέον η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έχει να αντιμετωπίσει το Παγκράτι εντός, το Λαύριο εκτός και τον Φιλαθλητικό εντός. Από την άλλη τα Τρίκαλα έχουν να παίξουν στις Σέρρες με τους Ίκαρους, στο Ηράκλειο και με το Παγκράτι εντός την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Παγκράτι-Κόροιβος Αμαλιάδας
Αίολος Τρικάλων-Νέα Κηφισιά 73-71
Ηράκλειο-Ίκαροι Σερρών
Λαύριο-Ερμής Λαγκαδά
Φιλαθλητικός-Δόξα Λευκάδας
ΚΑΠ-Νίκη Βόλου
ΟΦΗ-Αρκαδικός

Τα δεκάλεπτα: 6-12, 27-31, 49-50, 73-71
Τρίκαλα (Τζήμας): Λεπενιώτης 7, Γκιουλέκας 3 (1), Κατσαρές 7 (1), Τσούτσος 5, Κακλαμάνος 11 (2), Αγγελακόπουλος 7 (1), Χαρισμίδης 13 (18ρ.), Φούντας 18 (3), Τριανταφύλλου 2
Ν. Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Νικητάκης, Μοσχοβίτης 12 (1/4τρίπ., 1/6βολ.), Διαμαντόπουλος, Καράμπουλας 21, Μενουδάκος, Σιούτης 12 (3), Ψαθάς 10, Πετροδημόπουλος 14, Τζιάλλας 2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα