Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για την συγκινητική Κουλιτσένκο

elena_koulitsenko
Με επιδόσεις που την κατέταξαν μέχρι και την 7η θέση, η Έλενα Κουλιτσένκο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Άλματος εις Ύψος.

Η Έλενα Κουλιτσένκο, σημαιοφόρος της Κύπρου, ρίχθηκε στη «μάχη του στίβου» στο Παρίσι πρώτη, κάνοντας το ντεμπούτο της Team Cyprus στους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες στην πρώτη της παρουσία σε αυτούς.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια είχε τοποθετηθεί στο πρώτο προκριματικό γκρουπ, κάνοντας τις προσπάθειές της έβδομη. Το όριο εισόδου στον τελικό ήταν το 1.97μ, με τις εκτιμήσεις να προβλέπουν ότι η 12αδα που θα προκριθεί να κλείσει με το 1.95μ

Η Έλενα, είχε κατά σειρά να πραγματοποιήσει τα εξής άλματα: 1,83μ., 1,88μ., 1,92μ., 1,95μ., 1,97μ.

Μάλιστα, αξίζει να επισημάνουμε ότι το 1.97μ αποτελεί και το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο πραγματοποίησε στις 8 Ιουνίου, σε αγώνες του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA).

Με την αρχή των προσπαθειών της, η Κουλιτσένκο ξεπέρασε πολύ εύκολα το 1.83μ, ξεκινώντας δυναμικά τον αγώνα. Η πρώτη της απόπειρα στο 1.88μ ήταν άκυρη, με την δεύτερη όμως να ολοκληρώνεται επιτυχημένα και ανεβαίνοντας στο 1.92μ.

Το εμπόδιο αυτό δεν επρόκειτο να «κόψει την φόρα της», αθλήτριας και με ένα εντυπωσιακό πρώτο άλμα, το τρίτο ύψος ήταν παρελθόν, κάτι που πανηγυρίστηκε με πάθος που αρμόζει από την Κύπρια πρωταθλήτρια. Μάλιστα ήταν η μοναδική από το γκρουπ, μαζί με την Ουκρανή Γιαροσλάβα, η οποία κατάφερε με μια προσπάθεια να «νικήσει» το 1.92μ.

Η απόπειρα στο 1.95μ ξεκίνησε με άκυρο. Και η δεύτερη προσπάθεια δεν ήταν επιτυχημένη, δυσκολεύοντας την κατάσταση και προσθέτοντας πίεση στο τελευταίο άλμα. Και το τελευταίο άλμα στο προτελευταίο ύψος δεν στέφθηκε επιτυχημένη. Ωστόσο, το όριο του 1.97 δεν ήταν αναγκαίο, καθώς με επίδοση, η οποία κατατασσόταν στις 12 κορυφαίες, η Έλενα Κουλιτσένκο πήρε την μεγάλη πρόκριση, από την 7η θέση.

Συγχαρητήρια Έλενα!!!

@Photo credits: Cyprus Olympic Committee

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα