Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έβδομη θέση στον κόσμο για την Έλενα Κουλιτσένκο

elena_koulitsenkom_intime
Η συγκινητική Έλενα Κουλιτσένκο, με την εμφάνισή της στον τελικό του άλματος σε ύψος, κατετάγη στην 7η θέση σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια ιστορική εμφάνιση, τόσο για την ίδια όσο και για την Κύπρο.

Η μεγάλη στιγμή της Έλενας Κουλιτσένκο ήταν εδώ. Η ιστορική πρώτη Κύπρια γυναίκα, η οποία θα λάβει μέρος σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων από όλα τα αθλήματα, σε όλες τις διοργανώσεις. Η Έλενα με μια εντυπωσιακή απόδοση στον ημιτελικό είχε κλειδώσει την παρουσία την στο μεγαλύτερο στάδιο, που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα.

Στόχος της το καλύτερο δυνατό και εφικτό πλασάρισμα. Οι προσπάθειες της ξεκίνησαν στο 1.86 το οποίο πέρασε με μεγάλη ευκολία με την πρώτη προσπάθεια. Το επόμενο εμπόδιο, ήταν το ύψος στα 1.91μ.

Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το ατομικό ρεκόρ της σημαιοφόρου της Κύπρου είναι το 1.97μ. Η πρώτη της προσπάθεια λοιπόν στο δεύτερο ύψος, ήταν οριακά άκυρη, καθώς χτύπησε τον πήχυ στην «προσγείωσή» της. Η δεύτερη απόπειρα ωστόσο, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με την Έλενα δικαίως να πανηγυρίζει με πάθος.

Τρίτο κατά σειρά ύψος, το 1.95. Οκτώ αθλήτριες απέμεναν στη συνέχεια του τελικού. Το άλμα νούμερο ένα ήταν άκυρο, με δυο ακόμα να απομένουν ώστε να υπάρξει συνέχεια σε αυτή τη θρυλική παρουσία. Και στην επόμενη προσπάθεια, δεν κατόρθωσε να περάσει το ένα μέτρο και τα 95 εκατοστά. Με μόλις μια ευκαιρία να υφίσταται. Αυτή η μια όμως, αρκούσε και με το παραπάνω. Η Κύπρια πρωταθλήτρια με ένα εντυπωσιακό άλμα, «νίκησε» τον πήχυ και συνέχισε στον τελικό.

Συνέχεια στον αγώνα με 1.98μ. Η Έλενα δεν κατόρθωσε να «σπάσει» την καλύτερη προσωπική της απόδοση στην πρώτη της ευκαιρία. Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι, ότι μονάχα δυο αθλήτριες κατόρθωσαν και πέρασαν το τέταρτο ύψος «με την μια». Η Ουκρανίδα Μάγιουτσικ και η Αυστραλίδα Όλισλαγκερς. Η μοίρα θα έκρινε ξανά τα πράγματα στο τρίτο και καθοριστικό άλμα καθώς και το δεύτερο δεν ήταν αυτό που θα ήθελε. Το 1.98 ήταν και το ύψος στο οποίο έμελλε το ταξίδι της Έλενας Κουλιτσένκο στο Παρίσι να σταματήσει καθώς δεν κατόρθωσε να το ξεπεράσει.

Έτσι μπήκαν τίτλοι τέλους σε μια ιστορική παρουσία και σε μια συγκινητική αγωνιστική επίδοση της Έλενας, η οποία περήφανα εκπροσώπησε πρώτα από όλα τον εαυτό της και στη συνέχεια ολόκληρη την Κύπρο, μέχρι την 7η θέση στον κόσμο.

Μοναδικό παράπονο που θα μπορούσε μονάχα η ίδια να έχει από τον εαυτό της, είναι ότι σε περίπτωση που ξεπερνούσε το τελευταίο ύψος, θα έσπαγε το Παγκύπριο ρεκόρ και θα ήταν ολοταχώς προς το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο όλο το μέλλον είναι μπροστά για αυτή την υπεραθλήτρια!

Συγχαρητήρια Έλενα!!!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα