Στεφανίδη στο Gazzetta: «Θα ήθελα να είχα φέρει ένα μετάλλιο αλλά πέρυσι τέτοια εποχή δεν μπορούσα να περπατήσω»

Δήμος Μπουλούκος
Στεφανίδη στο Gazzetta: «Θα ήθελα να είχα φέρει ένα μετάλλιο αλλά πέρυσι τέτοια εποχή δεν μπορούσα να περπατήσω»

bet365

Η Κατερίνα Στεφανίδη τόνισε ότι κάποια λάθη στο τρέξιμο, αλλά και τα μικρά κοντάρια ήταν ένας παράγοντας για την 4η θέση, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει στεναχώρια αφού βάσει συνθηκών έκανε έναν πολύ καλό αγώνα.

«Ήμουν με παρά πολλά μικρά κοντάρια, έκανα κάποια λάθη στο τρέξιμο και ίσως κάναμε και κάποιο λάθος στα δοκιμαστικά και βιαστήκαμε να ανεβάσουμε κοντά. Αυτό με επηρέασε ψυχολογικά κι έτσι ξεκίνησαν τα προβλήματα στο 4.50. Στο 4.50 στην τρίτη προσπάθεια πήγαμε στο μικρότερο κοντάρι για να το περάσουμε και αυτό με άγχωσε από τη μία γιατί ήταν μικρό και είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που πήγα από μεγαλύτερο κοντάρι σε μικρότερο», ανέφερε αρχικά η Κατερίνα Στεφανίδη για να προσθέσει στη συνέχεια για τον αγώνα.

«Απο κει και πέρα κυνηγούσα και ψυχολογικά γιατί ήξερα ότι ήμουν και πίσω λόγω προσπαθειών. Το 4.70 με άγχωσε περισσότερο, εκεί άρχισα να παίρνω τα πάνω μου αλλά ήμουν με μικρό κοντάρι. Ήταν μεγάλη υπέρβαση το 4.80 με αυτό το κοντάρι και θεωρώ ότι έκανα μια καλή προσπάθεια στο 4.90. Παρόλα αυτά υπήρξαν πολλά λάθη στο τρέξιμο μισό δικό μου και μισό της επιλογής να βιαστούμε να αλλάξουμε κοντάρι».

Η κούραση ήταν ένας παράγοντας που καθόρισε την έκβαση του τελικού σύμφωνα με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια. «Κουράστηκα έγινε το χειρότερο γιατί ήμασταν τέσσερις και είχαμε από ένα λεπτό προετοιμασίας και δεν προλαβαίναμε ενώ εγώ είχα κάνει και τα διπλάσια άλματα και είχα περισσότερη κούραση αφού κάποια στιγμή ήρθε ο γιατρός και είπε να φάω μια μπανάνα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξανακάνει τόσα πολλά άλματα σε αγώνα».

Για το αν πίστευε ότι ο τελικός θα κρινόταν σε τέτοιο άλμα ο Στεφανίδη ανέφερε: «Περίμενα ότι θα πήγαινε 4.80-4.85 για μετάλλιο αλλά δεν περίμενα ότι η Μπράντσο θα έκανε τόσο. Αντίθετα η Ισιντόροβα και η Αμερικανίδα περίμενα να φτάσουν τόσο ψηλά αφού είναι όλη την χρονιά καλά».

Για το αν είναι στενοχωρημένη για την 4η θέση ο χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ήταν ξεκάθαρη. «Αυτό θέλω να πω είναι ότι δεν είμαι απογοητευμένη γιατί έκανα έναν παρά πολύ καλό αγώνα, ισοφάρισα την φετινή επίδοση. Θα ήθελα να είχα φέρει ένα επιπλέον μετάλλιο αλλά πέρυσι τέτοια εποχή δεν μπορούσα να περπατήσω είχα έναν τραυματισμό μυστήριο που ποτέ δεν μάθαμε τι ήταν και πότε θα έφευγε. Είμαι χαρούμενη που όχι μόνο ήμουν εδώ, αλλά έφτασα και στον τελικό και ήμουν η μόνη μεταλλιούχος από τους αγώνες του 2016 που ήταν στον τελικό και ελπίζω να συνεχίσω να κάνω σταθερές εμφανίσεις σε πρωταθλήματα πάνω από τα 4.80».

Η Κατερίνα αποκάλυψε πως δεν θα κάνει κλειστό του χρόνου σε μια προσπάθεια καλύτερης προετοιμασίας από τους τραυματισμούς που την ταλαιπωρούν. «Σκεφτόμαστε να μην κάνουμε κλειστό του χρόνου γιατί πολλούς από τους μικροτραυματισμούς που έχω τα 20 τελευταία χρόνια οφείλονται στο ότι κάνει άλλα το δεξί μου χέρι και άλλο το αριστερό και άλλο το δεξί πόδι και άλλο το αριστερό πόδι, μια μεγάλη ανισορροπία για ένα τέτοιο αγώνισμα. Για αυτό και λέμε για μερικούς μήνες ίσως μέχρι τον Δεκέμβριο να κάνουμε ενδυνάμωση που να είναι συμμετρική που ίσως φέρει 2-3 χρόνια με λιγότερους τραυματισμούς».

Τέλος, η Στεφανίδη για άλλη μια φορά στάθηκε στην αλλαγή του κονταριού που έφερε και μεγαλύτερο ρίσκο ενώ έδωσε ραντεβού με το ελληνικό κοινό το Σεπτέμβριο. «Δεν είναι λίγη η επίδοση αλλά γυρνώντας τον χρόνο πίσω ίσως να μην είχαμε βιαστεί με την αλλαγή του κονταριού και πήραμε ένα μικρό ρίσκο με τα μεγάλα κοντάρια. Το τρέξιμο ήταν το πρόβλημα, γι αυτό και είμαι ευχαριστημένη που με το μικρό κοντάρι πέρασα τα 4.80. Τώρα θα πάμε Αμερική γιατι το επόμενο Diamond League είναι εκεί και από κει μάλλον Ελλάδα για να κάνουμε τον τελικό τον Σεπτέμβριο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα