Καρλαύτης: «Πολύ υπερήφανος για την κληρονομιά μου, είμαι Έλληνας!»

Βασίλης Τσίγκας
Καρλαύτης: «Πολύ υπερήφανος για την κληρονομιά μου, είμαι Έλληνας!»

bet365

Στις πρώτες του δηλώσεις αφού επιλέχθηκε στο Νο. 30 του φετινού draft της NFL από τους Kansas City Chiefs, ο Γιώργος Καρλαύτης μίλησε στα αμερικάνικα Μέσα για την ελληνική κληρονομιά του και την μετάβασή του από την Ελλάδα στις ΗΠΑ.

Ο Γιώργος Καρλαύτης είχε ένα μη συμβατικό ταξίδι προς την NFL. Μετακόμισε στα 13 του χρόνια στις ΗΠΑ, μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα του κι έπρεπε ουσιαστικά να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή στην πατρίδα της μητέρας του, μακριά από όλους τους φίλους του στην Ελλάδα.

Όπως είναι λογικό, αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ, καθώς είναι σπάνιο για έναν αθλητή του football να μην έχει καμία επαφή με το άθλημα μέχρι τα 14 του χρόνια.

«Στην αρχή, δεν ήθελα να παίξω football. Ο πατέρας μου είχε χτυπήσει πολύ άσχημα παίζοντας football στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι και ήμουν λίγο φοβισμένος να παίξω στην αρχή», εκμυστηρεύτηκε σε Μέσα των ΗΠΑ, λίγα λεπτά μετά την επιλογή του από τους Kansas Chiefs στο Νο. 30 του draft της NFL.

Ο τραυματισμός του πατέρα του, Ματθαίου, που αναφέρει ο Καρλαύτης, τον είχε οδηγήσει σε μια 12ωρη χειρουργική επέμβαση για να… συναρμολογήσουν το κρανίο του.

«Δεν ήξερα τι ήταν το football. Δεν ήξερα π.χ. τι ήταν το πρώτο down. Αφού μίλησα με μερικούς ανθρώπους που εμπιστευόμουν, τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου, τους φίλους μου, το δοκίμασα περισσότερο για την κοινωνική του διάσταση. Στη συνέχεια, όμως, το ερωτεύθηκα».

Το γεγονός ότι ο Καρλαύτης προέρχεται από την Ελλάδα, μια χώρα που παραδοσιακά δεν έχει καμία σχέση με το football, ήταν κάτι που προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στα Μέσα των ΗΠΑ.

«Είμαι Έλληνας πολίτης. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που είμαι Έλληνας! Η μισή μου οικογένεια είναι από την Ελλάδα και η άλλη μισή από τις ΗΠΑ και νιώθω υπερήφανος γι’ αυτό και την κληρονομιά μου».

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Καρλαύτης ρωτήθηκε και για την μετακόμισή του στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη χρονιά της ζωής μου. Έχασα τον πατέρα μου κι έπρεπε να μετακομίσουμε σε μια νέα χώρα, να κάνω νέους φίλους, να μάθω τη ζωή σε μια νέα χώρα και τα πάντα ήταν τελείως διαφορετικά. Το σχολείο ήταν διαφορετικό, τα αθλήματα ήταν διαφορετικά, τα πάντα ήταν διαφορετικά. Ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό, όμως κατάφερα να προσαρμοστώ».

Κι ένας βασικός λόγος που κατάφερε να προσαρμοστεί, ήταν η ικανότητά του στα αθλήματα. «Από πολύ μικρός, οι γονείς μου με έσπρωχναν να κάνω ό,τι άθλημα μπορείτε να σκεφτείτε. Πάντα ήμουν πιο μεγάλος, πιο δυνατός και πιο γρήγορος από τα παιδιά της ηλικίας μου. Και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ιντιάνα πάντα ήμουν από τους πιο δυνατούς στις παρέες μου. Άρχισα να παίζω football για να κάνω φίλους, αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι είμαι καλύτερος από όλους γύρω μου. Κι όταν βρήκα αυτό που αγαπάω, ήξερα ότι πρέπει να αφιερωθώ 100%. Δεν έχει νόημα να αφιερώσεις σε κάτι όλη σου τη ζωή και να μην προσπαθείς με ό,τι έχεις για να τα καταφέρεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NFL Τελευταία Νέα