Seat Mii για τη γενιά του... Wii (vid & pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Seat Mii για τη γενιά του... Wii (vid & pics)
Τρίτωσε το... καλό. Μετά το VW Up και το Skoda Citigo, παρουσίασε και η Seat το δικό της μίνι με το περίεργο όνομα Mii, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη του 2011 με τρίθυρο αμάξωμα και τον επόμενο χρόνο με πεντάθυρο.

Ο όμιλος VW συνεχίζει την ίδια επιτυχημένη συνταγή της χρήσης ίδιων μηχανικών μερών σε μοντέλα των θυγατρικών εταιρειών, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περίπτωση της Skoda Fabia και του Seat Ibiza, τα οποία διαθέτουν πολλές συγγένειες με το Polo. Στην περίπτωση της τριάδας VW Up, Skoda Citigo και Seat Mii, οι διαφορές αφορούν ουσιαστικά μόνον την εμφάνιση και τα επίπεδα εξοπλισμού, ώστε να περιοριστεί ακόμη δραστικότερα το κόστος εξέλιξης και παραγωγής τους.

To ντιζάιν του Μii συνδυάζει σπορ στοιχεία και πρακτικότητα, το μήκος του αμαξώματος φτάνει τα 3,56μ. και ο νέος βενζινοκινητήρας τους ενός λίτρου με 60 και 75 ίππους ισχύ υπόσχεται αρκετή σβελτάδα, καθώς το βάρος του αυτοκινήτου περιορίζεται στα 854 κιλά. Η τελική ταχύτητα φτάνει στην έκδοση των 60 ίππων τα 160 χλμ./ώρα και στη δυνατότερη των 75 ίππων τα 170 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση ανέρχεται αντίστοιχα σε 4,5 και 4,7 λίτρα ανά 100 χλμ. Υπάρχει επίσης η έκδοση Ecomotive σύστημα Start and Stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας, που πετυχαίνει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση (4,2 λίτρα ανά 100 χλμ.) και εκπέμπει μόλις 97 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Αν και μικρό σε διαστάσεις, το μοντελάκι της Seat προσφέρει αρκετή ευρυχωρία στους επιβάτες του και ένα μεγάλο πορτ-μπαγκάζ –για τα δεδομένα της μικρής κατηγορίας–, αφού ο όγκος του κυμαίνεται μεταξύ 251 και 951 λίτρων. Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, ενώ τα καθίσματα διαθέτουν ενσωματωμένα προσκέφαλα για αναβαθμισμένη σπορ αίσθηση και εικόνα.

Στις καινοτομίες του μικρού μοντέλου της ισπανικής μάρκας περιλαμβάνεται το μοναδικό φορητό σύστημα πολυμέσων και ψυχαγωγίας με οθόνη 5 ιντσών, που αποσπάται για χρήση και εκτός του οχήματος. Η λειτουργίες του περιλαμβάνουν συστήματα πλοήγησης, ανοιχτής ακρόασης τηλεφωνίας με φωνητικό έλεγχο και ενσωματωμένο υπολογιστή ταξιδιού. Το φορητό σύστημα Infotainment θα παρέχει οδηγίες οικονομικής οδήγησης, προβάλοντας συστάσεις για τις στροφές του κινητήρα, τις μέσες τιμές κατανάλωσης, κλπ. Να σημειώσουμε ότι το Mii θα μπορεί να παραγγελθεί με το City Safety Assist, που προειδοποιεί τον οδηγό σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα για την περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης και στην ανάγκη φρενάρει αυτόματα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!