To Chevrolet Spark στην πρίζα! (vid & pics)

Πέτρος Πιτσίνης
To Chevrolet Spark στην πρίζα! (vid & pics)
H Chevrolet σχεδιάζει να λανσάρει το 2013 μία ηλεκτροκίνητη έκδοση του μικρού Spark, που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και θα κυκλοφορήσει αρχικά στην Καλιφόρνια και ακολούθως και στις υπόλοιπες αγορές.

Το ηλεκτρικό Spark EV προορίζεται για άτομα, που πραγματοποιούν σχετικά σύντομες διαδρομές σε καθημερινή βάση και θα συμπληρώσει τη γκάμα των πράσινων μοντέλων της Chevrolet, που απαρτίζεται προς το παρόν από το -επίσης ηλεκτροκίνητο- Volt και το υβριδικό Malibu Eco.

Σε αντίθεση όμως με το Volt, που διαθέτει εκτός από τον ηλεκτροκινητήρα και έναν μικρό βενζινοκινητήρα σε ρόλο γεννήτριας για τη φόρτιση των μπαταριών, το Spark EV θα είναι 100% ηλεκτρικό. Το πράσινο μίνι θα χρησιμεύσει εξάλλου σαν πειραματόζωο για τη Chevrolet, η οποία δοκιμάζει μοντέλα ανάλογων τεχνολογιών σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Έτσι στη Σαγκάη της Κίνας δοκιμάζεται ένας αριθμός ηλεκτροκίνητων Sail EV, στην Κορέα τεστάρονται οι δυνατότητες των Cruze EV, ενώ στις Ινδίες εφαρμόζεται ένα πιλοτικό πρόγραμμα με μοντέλα Beat EV.

Όλα τα αυτοκίνητα είναι ηλεκτρικά και εφοδιάζονται με μπαταρίες της εταιρείας Α123 Systems. Να σημειώσουμε επίσης, ότι το Spark θα λανσαριστεί το 2012 στις αγορές των ΗΠΑ και του Καναδά αποκλειστικά με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 1,2 λίτρων με 83 ίππους, όμως εκεί θα μπορεί να παραγγελθεί και αυτόματο, κάτι που δεν ισχύει στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!