Πιο...αρσενικό το νέο Mazda 6 (vid & pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Πιο...αρσενικό το νέο Mazda 6 (vid & pics)
Ένας από τους αδιαμφισβήτητους σταρ της εφετινής έκθεσης του Τόκιο, η οποία ολοκληρώνεται στις 11 Δεκεμβρίου, είναι το Mazda Takeri και το AutoGazzetta σας το παρουσιάζει.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες αποτελεί τη μελέτη μίας λιμουζίνας της επόμενης γενιάς, ουσιαστικά δηλαδή το τελευταίο βήμα πριν την επίσημη παρουσίαση της νέας σειράς 6.

Στο ντιζάιν του Takeri κυριαρχούν οι καμπύλες, κυματοειδείς γραμμές κατά τα πρότυπα της σχεδιαστικής φόρμας Kodo, που θα περάσει στα επόμενα μοντέλα της Mazda, ενώ μία πρώτη γεύση είχαμε πάρει από το πειραματικό κουπέ Shinari. Η ιαπωνική μάρκα δεν περιορίστηκε όμως στον σχεδιασμό του αμαξώματος, αλλά εφοδίασε το Takeri με υπερμοντέρνους κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv, όπου η ενέργεια η οποία απελευθερώνεται κατά το φρενάρισμα μετατρέπεται σε κινητική, αποθηκεύεται σε ειδικούς πυκνωτές και χρησιμοποιείται για τη λειτουργία διαφόρων ηλεκτρικών συστημάτων του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η καταπόνηση του κινητήρα και εξοικονομούνται καύσιμα.

Εκτός από τους νέους βενζινοκινητήρες και ντιζελοκινητήρες Skyactiv θα προβλέπονται στάνταρ σύστημα start and stop, θα χρησιμοποιηθούν ελαφρά υλικά για χαμηλότερο βάρος και θα δοθεί μεγάλη έμφαση στην αεροδυναμική του αμαξώματος.

Έτσι φιλοδοξεί να αναδειχθεί το νέο Mazda 6 σε μία οικογενειακή μπερλίνα με εξαιρετικά σπορτίφ χαρακτήρα, μεγάλη ευελιξία, σβέλτες επιδόσεις και κατανάλωση, που θα ανταποκρίνεται σε μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι το όνομα Takeri σημαίνει στα ιαπωνικά "αρσενικό", θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει τον δυναμισμό της νέας σειράς 6, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!