Σάντος: «Είχαμε πάθος και καρδιά!»

Σάντος: «Είχαμε πάθος και καρδιά!»

Δημήτρης Τομαράς
Σάντος: «Είχαμε πάθος και καρδιά!»

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, μιλώντας μετά το νικηφόρο παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με τη Μάλτα επισήμανε πως η Ελλάδα είχε πάθος και καρδιά και γι' αυτό επικράτησε, ωστόσο συμπλήρωσε ότι έκανε το χειρότερό της παιχνίδι σε αυτά τα προκριματικά.
Φερνάντο Σάντος: «Είχαμε πει με τους παίκτες πως η Μάλτα παίζει μαζική άμυνα και έχει δύο παίκτες ικανούς για αντεπιθέσεις. Έπαιξε όπως ακριβώς την περιμέναμε. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε σε αυτό το παιχνίδι.

Στο πρώτο μέρος μας έλλειψε το καθαρό μυαλό. Ήμασταν νευρικοί και θέλαμε με την μία να βάλουμε γκολ. Τα δύο χαφ μας, οι Σαμαράς και Νίνης πήγαιναν προς τα μέσα. Δεν πλαγιοκόπησαν καθόλου, οπότε έγιναν εύκολη λεία για τους αντιπάλους.

Οπότε αν και είχαμε την κατοχή της μπάλας δεν κάναμε ευκαιρίες για γκολ. Είχαμε 2-3 μικρές ευκαιρίες αλλά όχι κλασικές. Στο ημίχρονο εξήγησα στους παίκτες τι θέλουμε και στο Β΄μέρος μπήκαμε πολύ δυνατά.

Κάναμε τρεις ευκαιρίες για γκολ. Δυστυχώς δεν ήρθε το γκολ και μετά επανήλθε η νευρικότητα. Όλα τα κάναμε βιαστικά. Και όταν δεν βάζεις γκολ τότε η αντίπαλός σου γεμίζει με αυτοπεποίθηση και το παιχνίδι γίνεται πολύπλοκο. Από εκεί και πέρα έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ίσως κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι στην προκριματική φάση.

Καταφέραμε να κερδίσουμε, επειδή είχαμε πάθος και καρδιά. Πήραμε το ματς επειδή το κυνηγήσαμε μέχρι τέλους. Αν θα άλλαζα κάτι πριν το ματς θα ήταν να κάνω τους παίκτες μου να καταλάβουν πιο πολύ την ιδιαιτερότητα του αγώνα. Όλη την εβδομάδα το λέγαμε αυτό, ότι δηλαδή θα παίξουμε με μία ομάδα που αμύνεται μαζικά. Στις προπονήσεις ήταν όλα μία χαρά, όμως στον αγώνα είχαμε νευρικότητα και άγχος. Είχαμε πει για παράδειγμα στον Λυμπερόπουλο να παίζει μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, κάτι που δεν έγινε τόσο στο Α' μέρος. Στο Β' όμως λειτούργησε πολύ καλά αυτό.

Κατά πρώτο λόγο κρατάμε τη νίκη. Γι' αυτήν ήρθαμε. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δούμε ότι το 4-2-4 του πρώτου μέρους δεν μπορεί να λειτουργήσει για καμία ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως άμα τελείωνε θα ήμασταν στο Ευρωπαϊκό. Θέλει χρόνο για να κάνουμε την ομάδα που θέλουμε. Είναι δύσκολο να περάσουμε στους παίκτες το μοντέλο που θέλουμε, γιατί δεν τους έχουμε κάθε μέρα στην διάθεσή μας. Θα χρειαστούμε πιο πολύ χρόνο. Στόχος είναι να είμαστε στα τελικά και φυσικά δεν πρόκειται να πούμε καμία δικαιολογία τέτοιου είδους, αν δεν πάμε εκεί».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα