To Champions League των δυνατών!

Gazzetta team
To Champions League των δυνατών!

bet365

Με τις προκρίσεις των Ρεάλ και Τσέλσι συμπληρώθηκε η οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση μέχρι και τον τελικό του Γουέμπλεϊ και το gazzetta.gr διαλέγει τα δικά του φαβορί για να βρεθούν στο Λονδίνο.
Μπαρτσελόνα

Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή και το μεγάλο φαβορί για να φτάσει ξανά στον τόπο του εγκλήματος (1992 Γουέμπλεϊ) και να κάνει τέσσερα τα τρόπαιά της. Η ομάδα του Πέπε Γκουαρδιόλα έδειξε κόντρα στην Άρσεναλ ότι δύσκολα μπορείς να τη σταματήσεις και θα πρέπει να κάνεις το τέλειο παιχνίδι για να μην επιτρέψεις στους «μπλαουγκράνα» να κάνουν τα δικά τους, αφού μπορούν ανά πάσα στιγμή να σε διαλύσουν.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η «βασίλισσα» έσπασε την κατάρα των «16» και έπειτα από επτά χρόνια βρίσκεται στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στη Λιόν και δείχνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή. Άλλωστε, ο εγωισμός του Μουρίνιο δεν θα δεχτεί και άλλη αποτυχία (αφού φαίνεται πως το πρωτάθλημα δύσκολα θα φύγει από τα χέρια της Μπαρτσελόνα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Όπως κάθε χρόνο, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν συνεπείς με την παρουσία τους στα προημιτελικά. Και μπορεί κόντρα στη Μαρσέιγ να μην εντυπωσίασαν, αλλά χωρίς να ανεβάσουν κιόλας την απόδοσή τους στο φουλ ξεπέρασαν το εμπόδιο των πρωταθλητών Γαλλίας. Με τον Τσιτσαρίτο σε τρομερή κατάσταση και τον Ρούνεϊ να βρίσκει τα πατήματά του, η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον θέλει να επαναλάβει τον θρίαμβο του 1968 όταν στο ίδιο γήπεδο είχε πάρει το πρώτο της ευρωπαϊκό.

Τσέλσι

Αποτελεί τον μεγάλο καημό του Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Είναι το μοναδικό τρόπαιο το οποίο λείπει από τον Ρώσο μεγιστάνα και για το λόγο αυτό δεν δίστασε να φέρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Φερνάντο Τόρες. Η Κοπεγχάγη ήταν πολύ λίγη για να μπορέσει να προβάλει αντίσταση στους «μπλε», οι οποίοι έχουν το κίνητρο ότι ο τελικός γίνεται στην πόλη τους, αλλά και να σπάσουν επιτέλους την κατάρα που θέλει το Λονδίνο να μην έχει ομάδα που έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ίντερ

Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Παρότι πήγε στο Μόναχο με το 1-0 στις πλάτες της και βρέθηκε και πίσω στο σκορ κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι «νερατζούρι» κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και να πάρουν μία επική πρόκριση και να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Θα προσπαθήσει να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν των Ολλανδών που θα διατηρήσει τα σκήπτρα, άλλωστε κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την καρδιά του πρωταθλητή.

Τα αουτσάιντερ

Τότεναμ

Στην πρώτη της παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήδη έχει κάνει ευτυχισμένους τους οπαδούς της. Πρώτη στον όμιλο με νίκη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, αποκλεισμός της Μίλαν των επτά τροπαίων. Ο Χάρι Ρέντναπ έχει δημιουργήσει μια τρομερή ομάδα που δείχνει έτοιμη για την υπέρβαση, αν όχι φέτος, μέσα στα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει έναν τίτλο αλλά και να κοντράρει όλους τους μεγάλους.

Σαχτάρ

Εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα χάλια της Ρόμα και με δύο νίκες πέρασε για πρώτη φορά στην προημιτελική φάση. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έχει δημιουργήσει μία φανταστική ομάδα, φύσει επιθετική, που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Οι Ουκρανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι πλέον εδώ που έφτασαν τα πράγματα θα είναι δύσκολα, γι' αυτό και θα αγωνιστούν χωρίς άγχος και δεν αποκλείεται να κάνουν ακόμα και την έκπληξη.

Σάλκε

Είναι με διαφορά αγωνιστικά η χειρότερη ομάδα των προημιτελικών. Τυχερή παρά ικανή, απέναντι στη Βαλένθια εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Αντούριθ και την κλάση των Νόιερ και Φαρφάν. Το ταβάνι της είναι τα προημιτελικά και αποτελεί τον ιδανικό αντίπαλο για όλες τις μεγάλες ομάδες.

Βέβαια καλά όλα αυτά, αλλά ας περιμένουμε και την κλήρωση της Παρασκευής, γιατί μπορεί η κληρωτίδα να μας βγάλει ζευγάρια όπως το Ρεάλ-Μπάρτσα ή το Τσέλσι-Γιουνάιτεντ, οπότε αρκετά φαβορί να αποκλειστούν πριν την ώρα τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα