Έκδοση Club Sport για τη Jaguar F-Type Coupe

Έκδοση Club Sport για τη Jaguar F-Type Coupe
Σε αυστηρή δίαιτα θα υποβάλει το πανέμορφο κουπέ της η Jaguar για να την κάνει ακόμα πιο ευέλικτη και σημαντικά γρηγορότερη.

Η F-Type Coupe σαγηνεύει με την αισθητική της. Δεν χορταίνεις να κοιτά αυτό το βρετανικό έργο τέχνης με τις υπέροχες αναλογίες και τα σμιλεμένα… καπούλια. Είναι βέβαιο ότι δύσκολα θα βρεις κάτι να της καταλογίσεις σε αυτό τον τομέα, με τα όποια παράπονα να εστιάζονται στο βάρος της.

1.665 κιλά για ένα σπορ μοντέλο είναι πολλά και μοιάζουν σαν να προεξέχουν όλων των χαρακτηριστικών της, κάτι σαν ένα κακό σπυρί στη μύτη που ακόμα και στο πιο όμορφο πρόσωπο τραβά την προσοχή.

Ακόμα και στην κορυφαία έκδοση F-Type R Coupe με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα με τους 550 ίππους και τα 680 Nm ροπής που δεν στερεί επιδόσεις από το εντυπωσιακό κουπέ, δείχνει ότι κάτι λείπει.

Ή καλύτερα κάτι περισσεύει και δεν είναι άλλο από τα επιπλέον κιλά. Έτσι η Jaguar φαίνεται να έχει στα πλάνα μια έκδοση Club Sport, η οποία θα βασίζεται στην κορυφαία R Coupe, αλλά θα είναι σχεδόν 200 κιλά ελαφρύτερη, κάνοντας χρήση συνθετικών υλικών, αλλά και αφαιρώντας τις περιττές πολυτέλειες από το εσωτερικό. Ακόμα και τα πολύ άνετα καθίσματα θα αντικατασταθούν με ειδικά αγωνιστικά από ανθρακονήματα.

Έτσι, η F-Type R Club Sport θα επιταχύνει περίπου μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα από στάση στα 100 χλμ./ώρα, δηλαδή περίπου σε 3,5 δλ. ενώ η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι θα γίνει ακόμα πιο οδηγοκεντρική, αποκτώντας καλύτερα «αντανακλαστικά» στις εντολές του οδηγού. Ωστόσο, για να ξεκινήσει η παραγωγή αυτής της έκδοσης και να έχει νόημα, θα πρέπει σύμφωνα με τους ανθρώπους της Jaguar να εξασφαλίσουν ότι θα πουλάνε περίπου 500 αυτοκίνητα το χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!