Iceni Magna το supercar με κινητήρα πετρελαίου από την Trident

Iceni Magna το supercar με κινητήρα πετρελαίου από την Trident
Τα γρήγορα αυτοκίνητα και οι επιδόσεις είναι συνυφασμένα με κινητήρες βενζίνης. Η Trident έρχεται να αποδείξει ότι δεν ισχύει αυτό.

Προφανώς θα γνωρίζεται την Trident, μια βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων με κινητήρες diesel. Το πιο πρόσφατο δημιούργημά της είναι η fastback έκδοση του Iceni, την οποία ονομάζει Magna, ενώ υπάρχει και μια station wagon εκδοχή με όνομα Venturer.

Μάλιστα η Trident ανακοίνωσε ότι το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο και η τιμή του στη Μεγάλη Βρετανία είναι περίπου 116.000 ευρώ. Ήδη οι παραγγελίες ξεπερνούν τη δυνατότητα παραγωγής, με την αναμονή να φθάνει τους τρεις μήνες.

Ένας V8 τούρμπο πετρελαιοκινητήρας εφοδιάζει το Magna, με την απόδοσή του να φθάνει τους 395 ίππους και τα 948 Nm ροπής. Εύλογα το σπορ αυτοκίνητο της Trident επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 306 χλμ./ώρα.

Αντιστρόφως ανάλογα κινούνται τα πράγματα με την κατανάλωση. Πολύ αργά πέφτει ο δείκτης καυσίμου, αφού όπως ισχυρίζεται η Trident η αποδοτικότητα του αυτοκινήτου είναι κορυφαία για τις επιδόσεις του, με τη θεωρητική αυτονομία, με απλό diesel ή biodiesel, να αγγίζει τα 3.219 χιλιόμετρα! Αυτό που δεν μας είπαν όμως είναι η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ πόση είναι…

Σίγουρα, εκτός από επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, με το Iceni Magna απολαμβάνεις και κορυφαία άνεση, αφού το επίπεδο εξοπλισμού είναι κορυφαίο. Περιλαμβάνει, από δερμάτινα με συνδυασμό αλκαντάρα σπορ καθίσματα , μέχρι Bluetooth σύνδεση, κλιματισμό, ράδιοCD με MP3 player και φυσικά όλα τα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!