Ίκαρος Καλλιθέας: «Μου είπαν, "αφού μπαίνουν, συνέχισε...»

Ίκαρος Καλλιθέας: «Μου είπαν, "αφού μπαίνουν, συνέχισε...»

bet365

Ο Γιώργος Παπαδιονυσίου του Ίκαρου Καλλιθέας μέτρησε 35 πόντους και 10 τρίποντα στη νίκη της ομάδας του κόντρα στον Τελεθριακό (95-72). Και εξιστορεί στο Gazzetta το χρονικό ενός απίθανου δεύτερου ημιχρόνου.

«Αφού μπαίνουν, σούταρε. Έχεις εννιά, συνέχισε...». Ο Γιώργος Παπαδιονυσίου δεν περίμενε ακριβώς την «εντολή» του πάγκου για να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ήταν ήδη στη... ζώνη.

Ας μιλήσουμε για τη Γ' Εθνική. Τον Ίκαρο Καλλιθέας. Και έναν σουτέρ που σταμάτησε στους 35 πόντους. Με 10 τρίποντα, παρακαλώ!

Το πιο εύκολο θα ήταν να τον ονομάσουμε... Στεφ Κάρι της Καλλιθέας. Είναι συνάμα και άδικο. Ο Παπαδιονυσίου έχει φάει με το... κουτάλι τις μικρές κατηγορίες. Και πλέον βάζει καλάθια για λογαριασμό του Ίκαρου.

«Δεν έχω βάλει, σε επίπεδο ανδρικού, 10 τρίποντα ξανά. Είχα σημειώσει 6-7, αλλά ποτέ 10. Μόνο στα παιδικά ή στα εφηβικά, αλλά αυτό πάει 10 χρόνια πίσω», είπε στο Gazzetta ο Παπαδιονυσίου.

«Στο πρώτο, έχασα ένα καλάθι μόνος μου»

Και συνέχισε, ξετυλίγοντας το κουβάρι 10 τριπόντων: «Στο πρώτο ημίχρονο τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Το σκορ ήταν ισόπαλο, 40-40 και εγώ είχα χάσει μία προσπάθεια κάτω από το καλάθι! Έβαλα ένα τρίποντο και προτού βάλω το δεύτερο, μεσολάβησαν τρεις άστοχες προσπάθειες. Μαζί με τρεις βολές, είχα 9 πόντους στο πρώτο ημίχρονο».

Η επιστροφή των παικτών από τα αποδυτήρια, βρήκε τον Παπαδιονυσίου ουχί φοβισμένο. Αλλά αποφασισμένο. Σε δύο αγωνιστικά δεκάλεπτα έβαλε 26 πόντους με 8 εύστοχα τρίποντα! Πώς συνέβη;

«Δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, μπορώ μόνο να πω ότι μόλις έφευγε η μπάλα από τα χέρια μου ένιωθα ότι θα μπει.

Είμαι και δεν είμαι παίκτης ψυχολογίας. Αν ευστοχώ, η ψυχολογία μου ανεβαίνει. Αν όμως αστοχώ, δεν πέφτει. Και ο κόουτς που έχει δώσει το ελεύθερο να σουτάρω και οι συμπαίκτες μου δεν μου λένε τίποτα στα άστοχα σουτ. Σε αυτό το ματς είχαμε απουσίες (σ.σ.: έλειπαν οι Σιγκούνας, Μιχάλογλου), είχαμε και έναν τραυματισμό στην αρχή», είπε στο Gazzetta ο γκαρντ του Ίκαρου.

Ο Παπαδιονυσίου έχει φορέσεις τις φανέλες των Ψυχικού, Περιστερίου, Φιλαθλητικού, Εθνικού (στην Α2), ενώ στη Β' Εθνική έχει αγωνιστεί με τους Χαρίλαο Τρικούπη, Πανελευσινιακό και Δάφνη Δαφνιου.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα