Ο Ζαγκλής στους εορτασμούς των Λιθουανών για τα 100 χρόνια μπάσκετ

Ο Ζαγκλής στους εορτασμούς των Λιθουανών για τα 100 χρόνια μπάσκετ

bet365

Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής βρέθηκε στη Λιθουανία στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια μπάσκετ στη χώρα της Βαλτικής που συνδυάστηκαν με τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Τζέιμς Νέισμιθ.

Οι Λιθουανοί ζουν και αναπνέουν για το μπάσκετ που αποτελεί το νούμερο 1 σπορ στη χώρα. Εξάλλου, πρόσφατα ανακοίνωσαν την κορυφαία ομάδα του αιώνα στην οποία ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων οι Άρβιντας Σαμπόνις, Σαούλιους Στομπέργκας, Αρτούρας Καρνισόβας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις και Λίνας Κλέιζα.

Με αφορμή, άλλωστε τη συμπλήρωση 100 ετών από τότε που το άθλημα παίζεται στη Λιθουανία, η εθνική τράπεζα κυκλοφόρησε ένα αναμνηστικό κέρμα που είναι αφιερωμένο στο μπάσκετ. Η χώρα της Βαλτικής γιορτάζει το Ιωβηλαίο του μπάσκετ και ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής βρέθηκε στη Λιθουανία για τους εορτασμούς που περιλάμβαναν, μεταξύ άλλων τα αποκαλυπτήρια του εφευρέτη του αθλήματος, Τζέιμς Νέισμιθ.

Παρεμπιπτόντως, ο πρώτος αγώνας μπάσκετ στη Λιθουανία δόθηκε στις 23 Απριλίου 1922, όταν η Ένωση Φυσικής Αγωγής νίκησε την ομάδα του Κάουνας με σκορ 8-6.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα