FIBA: Το πρόγραμμα μητρότητας θα δώσει... ασίστ στις γυναίκες διαιτητές

Newsroom
FIBA: Το πρόγραμμα μητρότητας θα δώσει... ασίστ στις γυναίκες διαιτητές

bet365

Η FIBA ξεκινάει ένα πρόγραμμα μητρότητας, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση των γυναικών διαιτητών.

Η FIBA επιθυμεί να ενισχύσει το ρόλο των γυναικών στον αθλητισμό και το μπάσκετ. Γι' αυτό το λόγο θα ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα μητρότητας, προκειμένου να διατηρήσει και να ενισχύσει τη δύναμη των γυναικών διαιτητών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

«Η έρευνα που κάναμε, έδειξε ότι διαπιστώνεται μία απολύτως θεμιτή ανησυχία που σχετίζεται με την πιθανότητα “παραγκωνισμού” των γυναικών διαιτητών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Αυτό ξεκάθαρα μας έστειλε ένα μήνυμα να καταστρώσουμε μία στρατηγική και να δημιουργήσουμε ένα πλάνο προκειμένου να διατηρήσουμε τις γυναίκες διαιτητές στο γήπεδο και να περιορίσουμε κάθε είδος αποκλεισμού εξαιτίας της εγκυμοσύνης», είπε ο υπεύθυνος διαιτησίας της FIBA και παλιός διαιτητής, Καρλ Γιούνγκεμπραντ.

Η έρευνα στην οποία αναφέρθηκε ο Γιούνγκεμπραντ έγινε το 2020 και το 2021 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Γυναίκες στο μπάσκετ» που αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν την ύπαρξη ανησυχίας από τις γυναίκες διαιτητές για την πιθανότητα αποκλεισμού τους από τη διαιτησία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

«Στόχος μας, τόσο για τη FIBA όσο και για τις Εθνικές Ομοσπονδίες, θα πρέπει να είναι να προσφέρουμε την ίδια πρόσβαση σε προπονήσεις και άλλες δραστηριότητες, ανάλογα με τη φυσική κατάσταση των διαιτητών», είπε ο Γιούνγ1κεμπραντ. «Πιστεύουμε ότι, με το Σχέδιο Μητρότητας Διαιτητών της FIBA, θα μπορέσουμε να το πετύχουμε» κατέληξε.

Τι προβλέπει το πλάνο

Το πλάνο προτρέπει τις Εθνικές Ομοσπονδίες να υποστηρίζουν τις γυναίκες διαιτητές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους με διάφορους τρόπους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες όπως εκπαιδεύσεις σε διαιτητές, αλλά και σεμινάρια που σχετίζονται με το ρόλο των μελών της Γραμματείας σε έναν αγώνα μπάσκετ.

Οι γυναίκες διαιτητές σε άδεια μητρότητας μπορούν, ως εκ τούτου, να συμπεριληφθούν στην Αδειοδότηση Διαιτητών Αγώνων της FIBA, εάν το επιθυμούν. Αυτό θα εγγυάται τη συμμετοχή τους στη διαδικασία αδειοδότησης μετά τον τοκετό και μετά την άδεια μητρότητας, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τις άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις.

@Photo credits: FIBA1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα