Μαρτσάκης: «Ο Παππάς διαφημίζει το μπάσκετ με αμαξίδιο, το κάνει αναγνωρίσιμο»

Μαρτσάκης: «Ο Παππάς διαφημίζει το μπάσκετ με αμαξίδιο, το κάνει αναγνωρίσιμο»

Ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Μαρτσάκης σε αναμέτρηση της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού.

bet365

Ο Χρήστος Μαρτσάκης, μέλος της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Παναθηναϊκού, μίλησε για την αρωγή του Νίκου Παππά στο τμήμα, για όσα προσπαθεί να κάνει ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και για τη συμμετοχή των «πράσινων» στο τουρνουά της Μούρθια.

Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό, μα αν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός καλούνταν να ονομάσει το καμάρι του συλλόγου, μάλλον θα επέλεξε το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο.

Όχι επειδή φέρνει τρόπαια και μετάλλια. Αλλά γιατί, μαζί με τα άλλα 19 τμήματα που έχουν οι «πράσινοι» για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, δίνει ζωή και ελπίδα σε ανθρώπους που την έχουν χάσει, λόγω ενός ατυχήματος ή ενός προβλήματος εκ γενετής.

Ο Χρήστος Μαρτσάκης, μέλος των «πράσινων» και διεθνής αθλητής, μίλησε στο Betsson Radio για όσα πρεσβεύει το τμήμα μπάσκετ, αλλά και ο Παναθηναϊκός γενικότερα, αναφέρθηκε στην προσφορά του Νίκου Παππά, ενώ μίλησε και για τη βοήθεια που δεν λαμβάνουν από κανέναν πέρα από τις ίδιες τις ομάδες τα τμήματα ΑΜΕΑ.

Για τη λύση που δίνει ο αθλητισμός στα ΑΜΕΑ: «Έξω στην κοινωνία μας υπάρχουν μάγκες και μάγκισσες, πιο πάνω από εμάς. Και αυτό που κάνουμε είναι πρωτόγνωρο, προσπαθούμε να το διαδώσουμε.

Το μήνυμα είναι πως δεν πρέπει να τα παρατάμε. Η κάθε δυσκολία είναι για καλό, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό».

«Χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε στη EuroLeague»

Για τα ευρωπαϊκά ματς του Παναθηναϊκού: «Αγωνιστήκαμε στη Μούρθια, αν βγαίναμε στην 1η θέση, θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε στην επόμενη EuroLeague. Υπήρχαν τρομερές ομάδες, παίχτηκε τρομερό μπάσκετ. Πήραμε δύο νίκες, είναι η πρώτη φορά μετά το 1996 που μία ελληνική ομάδα με αμαξίδιο νίκησε σε ευρωπαϊκό ματς».

Για τον Παναθηναϊκό και τη βοήθεια που δίνει στα ΑΜΕΑ: «Το όνομα του Παναθηναϊκού είναι βαρύ, υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Η ομάδα έχει 19 αθλήματα και έχει μέλη άτομα που νωρίτερα μπορεί να μην είχαν σχέση με τον αθλητισμό. Είναι ένα δείγμα ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα και το όνομα του Παναθηναϊκού βοηθάει στο να έρθει κόσμος. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει το άθλημα που θέλει, που του ταιριάζει, θέληση χρειάζεται και να πιστέψουν ότι δεν τελειώνει τίποτα».

Για την παρουσία του Νίκου Παππά στην ομάδα: «Ο Νίκος μας βοηθάει με το δικό του τρόπο, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της ομάδας, πριν από πέντε χρόνια. Ένα όνομα όπως αυτός βγάζει δελτίο, έρχεται και παίζει σε ένα ματς, δίνει πουσάρισμα.

Το διαφημίζει, το κάνει αναγνωρίσιμο. Δυστυχώς το κράτος δεν μας βοηθάει, αλλά ο κόσμος πρέπει να βγει από τα σπίτια. Δεν πρέπει να μένει μέσα».

Για την κατάσταση στο χώρο του μπάσκετ με αμαξίδιο και γενικότερα στα αθλήματα για ΑΜΕΑ: «Ό,τι βελτιώνει η κάθε ομάδα το κάνει μόνη της, δεν έχουμε βοήθεια από κανέναν. Μόνο οι ομάδες. Κάποιες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ είναι τυχερές, αλλά τα καταφέρνουν με δυσκολία γιατί δεν έχουν από πίσω ένα μεγάλο όνομα. Αλλά η προσπάθειά τους είναι περισσότερο από αξιέπαινη.

Πρέπει να φτάσουμε στα επίπεδα άλλων χωρών, να αλλάξουμε νοοτροπία».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα